מערכת COL | יום ו' אייר ה׳תשע״ג 16.04.2013

המהפכה של צעירי-חב"ד בניו-יורק ● גלריה, סיקור נרחב

לרגל יום ההתייסדות החמישים ושמונה של צעירי אגודת חב"ד התאספו השלוחים, הועד והצוות לסעודת רעים, כינוס התעוררות והתוועדות חברים מיוחדת ● במהלך ההתוועדות נחשפו הפעולות הברוכות של צעירי חב"ד העולמית צעירי חב"ד העולמית
המהפכה של צעירי-חב
צילומים: שמעון רומני
לרגל יום ההתייסדות החמישים ושמונה של צעירי אגודת חב"ד התאספו השלוחים, הועד והצוות לסעודת רעים, כינוס התעוררות והתוועדות חברים מיוחדת. התוועדות החברים התקיימה בליל ספירת "תפארת שבתפארת" אור לב' אייר יום הולדת כ"ק אדמו"ר מהר"ש נבג"מ "לכתחילה אריבער".

המסיבה של השלוחים וראשי מוסדות שע"י צעירי אגודת חב"ד ומתנהלים תחת חסותה, היתה דרוכה באווירה חמה של מסירה ונתינה לכוונותיו של הרבי המשלח וביצוע פעולותיו ביתר שאת וביתר עוז ובתנופה חדשה כיאות ל"לכתחילה אריבער".

מסיבת יום ההתייסדות נחגגה ברוב פאר והדר בהתוועדות ובמשתה מיוחד ומרשים במוזיאום "צבאות ה'". ברגש מיוחד צפו המשתתפים במראות הקודש בהקרנת קטע משיחת הרבי לב' אייר 'לכתחילה אריבער'.

המנחה הרב זושא ווינער, השליח בוועסט ברייטן, הנחה את הערב בכשרון רב ובטוב טעם. הוא פתח "מיט א חסיד'ישער מעשה" ובדברי התעוררות שהתאספנו יחד כמשפחה אחת מאוחדת בכוונה אחת להיות קשור לרבי ולהיות מסור ונתון לשליחותו של הרבי. המנחה גם הביע דברי קישור מתאימים לכל נואם ונואם.

הכינוס הוקדש לעילוי נשמת חבר צעירי אגודת חב"ד המרכזית, השליח הרב ר' ישעיהו בהרב ר' צבי הירש גאנזבורג, השליח בהרלם ניו יורק, ששבק חיים לכל חי השנה. המנחה הזמין את, יבלחט"א, בנו וממלא מקומו בשליחות הרב יוסף יצחק גאנזבורג שעשה סיום מסכת ואמר קדיש דרבנן.

כאות הוקרה הציג לו הרב שמואל בוטמאן תמונה מהרבי עם הקדשה מיוחדת. בכיתוב הוחרת הפסוק בפרקו של הרבי "גבור בארץ יהיה זרעו דור ישרים יבורך". בפנותו להרב יוסף יצחק גאנזבורג אמר הרב בוטמאן "הפסוק מתאים לאביך ש'גבור בארץ יהי' זרעו' שזרעו של אביך יהי' גבור 'בארץ' במקום איפה שהוא התחיל והקים את בית חב"ד במו ידיו, ועל ידי זה תזכה ל'דור ישרים יבורך' שאתה תקים בזכות עבודתך כממשיך לאביך דור ישרים יבורך".

הרב יוסף יצחק גאנזבורג דיבר בהמשך על פעולותיו של אביו הרב ישעי-ה גאנזבורג ז"ל "זאת היתה היחודיות של אבא ז"ל שהוא ידע איך להתגבר על כל הקשיים ולחדור לליבו של כל אחד מבלי הבט על מעמדו ומוצאו". הרב יוסף יצחק גאנזבורג הביע את נחישותו ללכת בדרכי אביו ולהמשיך את השליחות שהוא התחיל בתנופה גדולה ולגרום נחת רוח לרבי המשלח.

המנחה הזמין את הרב משה פסח גולדמאן, "הזקן שבחבורה של הנהלת צעירי אגודת חב"ד ומזכירה מיום הווסדה". הרב גאלדמאן סיפר סיפור של כ"ק אדמ"ו מהר"ש ואיחל לשלוחי המלך בעיר המלך הצלחה רבה ומופלגה ושנוכל יחד למלאות את שליחותו של הרבי ולקרב עוד יותר את הגאולה האמיתית והשלימה.

המנחה הציג את הרב שמואל מנחם מענדל בוטמאן, מנהל צעירי אגודת חב"ד המרכזית שעמד על הזכויות המיוחדות שבהם זיכה הרבי את כל אלו השייכים לצעירי אגודת חב"ד. הוא ציין מה שהרב דוד ראסקין ז"ל, יושב ראש צעירי אגודת חב"ד המרכזית, הי' אומר שאם כי הרבי דיבר על התייסדות צעירי אגודת חב"ד, בשבת מברכים אייר, כ"ד ניסן תשט"ו, הרבי הדגיש שיום ההתייסדות הוא ב' אייר, תפארת שבתפארת, לכתחילה אריבער. שבזה מודגש שהרבי נותן כח לכל אחד שיש לו שייכות למוסד זה לפעול בשני בקוים, שכל פעולותיו והנהגתו יהיו באופן של "לכתחילה אריבער", וגם באופן של לא רק "תפארת" אלא גם של "תפארת שבתפארת".

הרב בוטמאן המשיך שהרבי במכתב היסוד של צעירי אגודת חב"ד, מיום ב' אייר תשט"ו כותב שהפעולות של צעירי אגודת חב"ד צריכים להיות בשני הקווים של "עבודה עם עצמו" ו"עבודה עם זולתו" וייסד את צעירי אגודת חב"ד ביום של "לכתחילה אריבער" כדי להמחיש נותנים הכוחות המיוחד שהעבודה תהי' באופן של "לכתחילה אריבער".

הרב כתריאל ברוך קאסטעל, מרכז הפעולות של צעירי אגודת חב"ד המרכזית עמד בדבריו על ההצלחה הגדולה של השלוחים בעיר נו יורק וסביבותי' שישנם כעת יותר משישים בתי חב"ד שפועלים בהצלחה רבה ושאפשר לראות את ההצלחה הגדולה שתהי' גם בעתיד. הרב קאסטעל הציע כמה ענינים לחזק ולהרחיב את העבודה עוד יותר.

הרב קסטל דיבר על פעולה מיוחדת שתהי' בשיתוף פעולה של הנהלת צעירי אגודת חב"ד עם השלוחים והוא לארגן "שבתון" של השלוחים ומקורביהם באחד מערי השדה. "זוהי פעולה משותפת שתוכל להביא פירות ופירי פירות" ושבמשך הערב ידבר על זה השליח הרב טובי' טלדון.

הרב יוסף גאלדוואסער מרכז הפעילות של מבצע חזרת דא"ח בבתי כנסיות וה"תהלוכות" שמנוהל על ידי הרב יוסף יצחק בוטמאן, דיווח על העבודה להתקשר עם כל בית כנסת ולדאוג לשלוח להם נציג לתהלוכות או לחזור חסידות כל שבת. סיפר שבשנה האחרונה היתה הצלחה רבה ועשיריות בתי כנסת נתוספו ששם הולכים לתהלוכות או חוזרים חסידות כל שבוע. ובהוסף לזה יש קשר גדול גם בהנוגע לעוד פעולות במשך ימי השנה.

הרב בצלאל לויפער שיחי' שפועל על ידי צעירי אגודת חב"ד בהנוגע ל"עבודה עם עצמו" להשתדל שיותר ויותר מאנ"ש יהיו פעילים בעניני הרבי. וציין הצלחה מרשימה בחלק יותר גדול מאנ"ש שעוסקים במבצע תפילין, מבצע סוכות, ארבע מינים, מבצע חנוכה, חלוקת מצות וכו' כן ציין ההתוועדיות שמאורגנות בקרב אנ"ש כמה פעמים בשנה ויש ציבור רחב שמשתתף ומההשתתפות ישנה פעולה נמשכת.

הרב יקותיאל פלדמאן, שליח בדרום וויליאמסבורג ופעיל במשלחת הבטחון דיבר על הפעולות של "שיעורי תורה" ואיך שהם פועלים שינוי מהותי. הוא הביא סיפורים "מן השטח" איך ששיעורי התורה חדרו עמוק לתוך נשמותיהם של המשתתפים ושינו את מהותם של האנשים מן הקצה אל הקצה.

הנואם המרכזי הרב שמואל לו, מנהל הסמינר לבנות בלונדון, ומרצה אורח מבוקש ברחבי תבל, אמר כהקדמה שהוא איננו אורח חדש אצל "צעירי אגודת חב"ד". הוא הזכיר בערגה שמה שהביא אותו לעסוק בעניני שליחות והרצאות לקהל היו הפעולות של "ערב עם חב"ד" על ידי צעירי אגודת חב"ד המרכזית בראשית דרכה.

"נסעתי למאות פעולות, הייתי אז מהבחורים היחידים שדיברו אנגלית רהוטה ונסעתי למאות פעולות של ערב עם חב"ד שנארגנו על ידי צעירי אגודת חב"ד". גם דיבר על העובדה שהוא הי' מן הראשונים שהי' פעיל בענין של "פגישה עם חב"ד" והד"ר יעקב חנוכה ז"ל, ויבלחט"א, הוא, הרב לו, היו היושבי ראש של ה"פגישה" הראשונה "וזו הייתה ראשית דרכי בשליחות" אמר הנואם האורח.

בזכרו זכרונות ימי קדם של התחלת פעולות "צעירי אגודת חב"ד" הביא אתו הרב לו אוסף של מכתבים, גליונות ומסמכים מה"ימי בראשית" של צעירי אגודת חב"ד ומסרם להרב שמואל בוטמאן "כדי שיהי' מהם תועלת לעבודה בעתיד". הנאספים הריעו להרב לו בתשואות על אדיבותו ודאגתו.

בגישתו המיוחדת, בחלקת לשונו ובנועם דבריו חדר הנואם לליבם של כל הנאספים והקרין רוח של עידוד חיזוק והתרוממות הנפש ותשוקה יסודית לפעול עוד יותר ועוד יותר ולהביא את הגאולה בפועל ממש.

הרב טובי' טלדון, השליח הראשי בלונג איילנד, דיבר על ההצעה של הרב קסטל ואמר שזה פרוייקט מיוחד של שיתוף פעולה של הנהלת צעירי אגודת חב"ד והשלוחים שאנחנו נעשה יחד והתוצאות מזה תהיינה ברוכות ומרחיקות לכת.

כינוס זה נועד גם כסעודת הודאה משותפת עבור החלמתו של השליח הדגול הרב יוסף יצחק גייסינסקי, השליח בגרייט נעק, ניו יורק. הנהלת צעירי אגודת חב"ד והשלוחים איחלו להשליח הרב גייסינסקי שימשיך בשליחותו תוך בריאות הנכונה, הצלחה רבה ומופלגה ואריכות ימים ושנים טובות.

"הי' כינוס של חמימות, ראינו מצד השלוחים התעוררות רבה והתמסרות כנה למשלח ולמטרת שליחותם" אמר אחד השלוחים. הרבה שלוחים אמרו בגאון שהי' כינוס של התרגשות חסידית וחום חסידי שיקחו אתם למקום שליחותם ויפעלו במרץ עוד יותר גדול למילוי שליחותו של המשלח להכין את עצמו ואת זולתו לגאולה האמיתית והשלימה.

האוירה בהתוועדות היתה, אמנם, מחשמלת. אוירה של אחדות ואחוה ובעיקר מסירות למשלח ולפעולותיו הנשגבות והערב הנפלא השאיר רושם עצום של אחווה וקירוב תוך החלטות חזקות של איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק והחלטה חזקה שזו תהיה שנת תנופה חסרת תקדים מוקדשת כל כולה לפעולותיו של הרבי להכין את העולם לגאולה השלימה כשהרבי יוציא אותנו מהגלות תיכף ומיד ממש ובאופן של "לכתחילה אריבער".
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.