אנטוורפן: לראשונה הוכנס ספר תורה למכון הסמיכה
ביום ראשון שעבר הוכנס לראשונה ס"ת לישיבה 'מכון הסמיכה' באנטוורפן שבניהולו של הרב מנחם מענדל טברדוביץ'.
לשדרה המרכזית של השכונה נהרו אלפי יהודים מכל החוגים, מכל העדות והגוונים שבאו להשתתף ולשמוח בשמחת ההכנסת ספר תורה להיכל הישיבה.
כמה מהיהודים מזקני העיר תיארו בהתרגשות את הזיכרון האחרון המר מאותו רחוב, כשהוא מלא בכמות של יהודים המתקבצים יחדיו בפעם האחרונה בדרכם למחנות ההשמדה ה"י.
אין צורך לתאר באיזה שמחה ובאיזו עוצמה רקדו הזקנים יחדיו בשמחת התורה. במרכז הרחוב צעדו מאוד ילדי תשב"ר עם לפידים בידיהם תוך כדי הכרזת 12 הפסוקים.
התהלוכה הגיעה לבניין בית חב"ד החדש שבנייתו הולכת ומסתיימת בימים אלו בבית חב"ד נערכו הקפות ברוב עם בניהולו של השליח הראשי בעיר הרב שבתי סלבטיצקי.
ההקפה השביעית נערכה בתוך היכל הישיבה בריקודים סוחפים של מאות האנשים שהשתתפו בתהלוכה, ובניצוחם של חתני השמחה הראשיים, תלמידי התמימים.
לאחמ"כ התיישבו כולם, ובראשם משפחת התורם ר' עודד שפירו שתרם את ספר התורה לע"נ אביו, לסעודת מצווה באולם החדש, שעתיד להיחנך בזמן הקרוב, יחד עם בחורי הישיבה וחברי הקהילה לסעודת מצווה לגמרה של תורה.
כמו כן השתתפו השליח הרב מנחם מענדל גורארי', המשמש גם כמשפיע בישיבה, והשליח הרב יוסף יצחק סלבטיצקי.
מאפשרים לכם לקבל