מערכת COL | יום ה' שבט ה׳תשע״ג 16.01.2013

ועידת ההייטק החרדית: "לאפשר לצעירים לממש רעיונות"

מאות חרדים, מנכ"לי חברות הייטק מהמובילות בישראל, מנכ"לי משרדי ממשלה, אנשי הון סיכון, משקיעים, יזמים וסטארט-אפיסטים חרדים, הגיעו אתמול (שלישי) לרובע המדיה של JVP, בירושלים לוועידה ראשונה מסוגה בישראל, שנועדה לעודד שילובם של חרדים בתעשיית הייטק הישראלית ולתת להם את הכלים להפוך ליזמים מצליחים ● מאחורי הוועידה עומד חסיד חב"ד: איציק קרומבי, מנכ"ל חברת iSale Global ויו"ר פורום ההייטק החרדי ועידת ההייטק החרדית
ועידת ההייטק החרדית:

מאות חרדים, מנכ"לי חברות הייטק מהמובילות בישראל, מנכ"לי משרדי ממשלה, אנשי הון סיכון, משקיעים, יזמים וסטארט-אפיסטים חרדים, הגיעו אתמול (שלישי) לרובע המדיה של JVP, בירושלים לוועידה ראשונה מסוגה בישראל, שנועדה לעודד שילובם של חרדים בתעשיית הייטק הישראלית ולתת להם את הכלים להפוך ליזמים מצליחים.

הוועידה נולדה כיוזמה משותפת של קרן הון הסיכון JVP ומייסדה אראל מרגלית [מקום עשירי ברשימת העבודה לכנסת]:, שמזה עשרים שנה תומכים ומלווים יוזמות וחברות הייטק מהארץ ובעולם, יחד עם יזם הייטק, איציק קרומבי מנכ"ל חברת iSale Global ויו"ר פורום ההייטק החרדי.

ההישג המרכזי של הוועידה בא לידי ביטוי ביצירת חיבור ראשוני בין אנשי הייטק מהמגזר החרדי ויצירת שיתופי פעולה כמו גם קידום המודעות ליזמות בהייטק הקיימת במגזר החרדי.

בוועידה הוצגו נתוני משרד התמ"ת לפיהם: גודלה של האוכלוסייה החרדית מגיע לכ- 650 אלף אנשים המהווים בין 8%- 9% מכלל האוכלוסייה בישראל של האוכלוסייה החרדית. עוד עולה כי שיעור התעסוקה של גברים חרדים הוא  37% בלבד  והוא נמוך באופן משמעותי משיעור התעסוקה של גברים חילונים-מסורתיים העומד על כ-80%.  בנוסף, שיעור התעסוקה של נשים חרדיות – עומד על ל-49% והוא נמוך נמוך באופן משמעותי משיעור התעסוקה של נשים חילוניות 70%.

נתון מעניין נוסף התייחס לעובדה ש-65% מדורשי העבודה החרדים מצהירים כי אינם מעוניינים לעבוד בעסקים מעורבים בהם אין הפרדה בין המינים או שרוב העובדים בהם אינם חרדים. לעומת זאת, 95% מהמעסיקים  מעריכים שהיעדר הפרדה בין נשים לגברים במקום העבודה מקשה על שילובם של חרדים בעסק וכ-90% מהם מעריכים שלמרבית החרדים כישורים מתאימים לתפקידים שונים בעסק.

אראל מרגלית, מארח הוועידה אמר כי: "כניסתם של החרדים להייטק הישראלי, יכול להיות הזדמנות כלכלית של ישראל ב-10 השנים הבאות".

איציק קרומבי שיזם את הוועידה קרה להקמת חממות טכנולוגיות למגזר החרדי על מנת לאפשר ליזמים צעירים לממש את הרעיונות שלהם ולהקים סטארטאפ ים מצליחים.

המושב הראשון של הוועידה התמקד בהעסקת חרדים בחברות הייטק מובילות בישראל ומנחה המושב, גדי תירוש, שותף בקרן JVP, הדגיש "שרוב החברות עדיין לא הטמיעו קוד התנהגות שהולם את שילוב החרדים בחברות". ישי פרנקל, מנכ"ל מרכז הפיתוח של אינטל ירושלים, התייחס לחסם המרכזי בקרב המעסיקים בארץ: "יש מידה של שמרנות. גם אם המגמה מתרחבת יש מידה גדולה של חששות, שרובם אינם מוצדקים. אפשר להתגבר על כך".

במושב שעסק בגיוס מימון ממשקיעים, פירט  פרופ' שלמה קאליש, מוותיקי תעשיית ההון סיכון בישראל, ומייסד  קרן ההון סיכון JGV  את  הכלים הבסיסיים ליזם עם רעיון: "ראשית, צריך לחשוב אם הרעיון יחזיק חברה – לא רק יפרנס משפחה. צריך גם שהרעיון יהיה בר הגנה, כך שהסינים לא יעשו אותו טוב וזול יותר. צריך גם לשאול את עצמך האם אני מתאים להוביל סטארטאפ? והאם  אני יכול להיות הקברניט שמוביל את החברה גם בזמן סערה?"

עמיחי כץ, מנהל תחום חרדים בתמ"ת: "בניגוד למה שקרה עם הערבים שהוגדרו אוכלוסייה מיוחדת, בנוגע לחרדים אין החלטת ממשלה מסודרת. טרם הגענו להחלטת ממשלה ספציפית לנושא וכל תקציב הוא אד-הוק. מקווה שהממשלה הבאה תמצא את הסכומים הלא גדולים שיוכלו לעשות את המפנה בתחום החרדי"

נחום איצקוביץ, מנכ"ל משרד הרווחה: "יש מספיק רשויות. לא צריך להקים רשות מיוחדת לנושא תעסוקת חרדים. צריך לייצר היערכות ממשלתית כוללת שתיתן מענה לסוגיה הזו שיכולה להיות יעד לאומי בשנים הקרובות. זהו מעשה נכון וצודק, הן חברתית והן הכלכלית".

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.