מערכת COL | יום כ' טבת ה׳תשע״ג 02.01.2013

הדים רבים בעולם התורני לתקנת לימוד 'רב יומי'

בשורת 'שנת המאתיים' – תקנת 'רב יומי', עורר היום הדים רבים בעולם התורני ובקרב אנ"ש והתמימים בפרט, להכרזה הדרמטית שהוכרזה אמש בשיאו של המעמד ההיסטורי, על תקנת לימוד 'רב היומי', לימוד שולחן ערוך הרב, חוק קבוע מידי יום ביומו תקנת לימוד 'רב יומי'
הדים רבים בעולם התורני לתקנת לימוד 'רב  יומי'

בשורת 'שנת המאתיים' – תקנת 'רב  יומי', עורר היום הדים רבים בעולם התורני ובקרב אנ"ש והתמימים בפרט, להכרזה הדרמטית שהוכרזה אמש בשיאו של המעמד ההיסטורי, על תקנת לימוד 'רב היומי', לימוד שולחן ערוך הרב, חוק קבוע מידי יום ביומו.

בריכוזי חסיד חב"ד בעולם כולו קיבלו בהתלהבות רבה את קריאת הקודש של גדולי ורבני חב"ד שקראו לקהל חסידי חב"ד להצטרף ליוזמה גדולה זו, בכך גם להוריד את 'שטורעם'  'שנת המאתיים' למעשה בפועל, באופן שיטביע חותם אמיתי גם מעבר ל'שנת המאתיים' כרצו"ק של כ"ק אדמו"ר נשיא דורנו.

יצויין שתכנית לימוד ה'רב יומי', יוזמת גדולי וחשובי 'צאצאי רבנו הזקן' נבנתה אחרי התייעצויות רבות מתוך רצון ומחשבה להחדיר את לימוד 'שולחן ערוך' רבנו בקרב קהלים רחבים כספר הלכה בסיסי ולא כנספח וכספר עיון.

בשיעורים שנקבעו ע"י צוות ת"ח ומורי הוראה נלקח בחשבון בעיקר כמות הזמן שיידרש לשיעור וע"כ השיעורים לא אחידים בכמות החומר, אלא נקבעו באופן ענייני כאשר בסעיפים קלים ומוכרים הכמות יותר גדולה וסעיפים פחות מוכרים הכמות קטנה יותר. הזמן שנקבע הוא ממוצע של 5 דקות כדי שאכן יהיה שווה לכל נפש ויחדור לציבוריים גדולים ככל האפשר.

לימוד ה'רב יומי' במחזור הראשון יחל בע"ה ביום ראשון הקרוב כ"ד טבת, יומא דהילולא קדישא.

אמש במעמד ההיסטורי קיבל קהל האלפים את לוח 'רב יומי' שהופק במיוחד, ובו פירוט מדויק של תוכנית הלימוד והסעיפים הנלמדים מידי יום ביומו. כמו גם טופס להצטרפות לתכנית ה'רב יומי'  ויסוד שיעורים ברבים, מבדיקה מהירה של הטפסים שמולאו נדהמו ב'איגוד הצאצאים' מעוצמת ההיענות לקריאת קודש זו ומציינים במיוחד טפסים של משתתפים מחו"ל שנוכחו בכינוס שקיבלו על עצמם לייסד שיעורים  בחו"ל, גם היום למחרת הכינוס ממשיכים להגיע אל משרדי ארגון איגוד צאצאי רבינו הזקן,  הודעות  רבות מקהילות חב"ד בארץ ובעולם המתכוננים בעז"ה להשתבץ במעגל השיעורים במסגרת 'רב יומי'.

הרשימה הראשונה של המצטרפים ל'רב יומי' ומייסדי השיעורים תונח על ציונו הק' של רבנו הזקן ביום ההילולא כ"ד בטבת

כפי שהוכרז במעמד ההיסטורי היעד להגיע לכל הפחות ל- 200 שיעורים חדשים במהלך התקופה הקרובה.

בימים הקרובים יופץ הלוח בכל ריכוזי אנ"ש ברחבי העולם.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.