200 שנה למפלת נפוליאון: החברא קדישא התכנסו בקוטוזוב
מאתיים שנה מהיום בו נחל נפוליאון את מפלתו הגדולה וברח ממוסקבה, במלחמת צרפת-רוסיה, בט"ו בכסלו, נערך ה"כינוס השנתי של החברה קדישא המרכזי במוסקבה".
לא רק המועד התאים בדיוק נפלא, אלא גם המיקום... הכינוס נערך ב"צריף קוטוזוב", ממנו נוהלה המלחמה עד למפלתו של נפוליאון, כרצון קדשו של רבנו הזקן נ"ע.
קדם לכינוס, עלייה בצוותא של חברי "חברא קדישא המרכזי במוסקבה" לבית החיים הוותיק במוסקבה "מלאכווקא", כמנהג הח"ק ברוסיה, בבקשת מחילה מהמתים והנקברים השנה ואמירת סליחות ותפילות כנהוג.
הכינוס נפתח בדברי חיזוק והתעוררות שנשא הרב לאזאר בפני החברים, להקפיד על כל ההלכות והמנהגים הק' כמקדמת דנא ולהרבות כבוד שמים והבריות בהתעסקות ב"חסד של אמת".
קהל המשתתפים ישב בהתוועדות חסידית עם אמירת "לחיים" בסיום הצום, וניגנו בהתעוררות נפשית גדולה את הניגון הק' ד' בבות ועוד מניגוניו הקדושים של בעל התניא נ"ע.
שי הערכה הוענק למנהל האתר ההיסטורי, על הסכמתו לעריכת כינוס יוצא דופן זה באתר.
משם המשיכו החברים למרכז הקניות המפואר והקרוב "אפי-מול", לתפילת ערבית בבית הכנסת "שירת הלווים", אותו ייסד בעל המרכז קניות הגדול הנגיד החסידי ר' לוי לבייב ומנוהל בידי חתנו כבנו - ר' דוד אליעזרוב.
סעודת המצווה כיד המלך נערכה באולם "המסעדה" המפואר, בליווי שירים ותשבחות להקב"ה והוענקו תשורות הערכה לחברי הח"ק, שגם באותו יום עשו את עבודת הקודש והביאו לקבורה יהודי גלמוד, שנפטר ללא זש"ק.
את הסעודה תרם ר' אלכסנדר לייב ברדה, לע"נ רב בית הכנסת "מארינה רושצ'ה" הרה"ג רבי נתן-נטע עבלסקי, לרגל יום היארצייט השישים ושש שחל היום, אשר את קברו וקברם של גדולי חסידים נוספים, פקדו חברי הח"ק בשעות היום והדליקו נר נשמה ותפילות לעילוי הנשמות. בברכת המזון כובד רב הח"ק ר' משה תמרין, שליח ורב ב"מלאכווקא".
חברי הח"ק וכל המשתתפים, חזרו לבתיהם כשהם נתונים תחת הרושם העז של התזמון הנפלא לתאריך הניצחון, והמסרים ודאי נחרטו בלבם לאורך ימים.
מאפשרים לכם לקבל