בית הדין הצבאי ביפו האריך ביממה את מעצר החב"דניקית
בית הדין הצבאי ביפו פסק לפני שעה קלה כי ד.ל.כ, חסידת חב"ד מנחלת הר חב"ד שנעצרה בידי המשטרה הצבאית תישאר במעצר למשך 24 שעות נוספות עד להחלטה בעניינה.
כזכור, האישה נעצרה ביום שני, בעת שביקשה לטוס עם בעלה לניו-יורק, והעבירה את הלילה בכלא 4, לאחר שנטען כי היא "עריקה ומבוקשת".
בשעות אחר-הצהריים של יום שלישי הובאה האישה בפני בית דין צבאי ביפו, שם נשפטה בהליך מזורז. השופטים היו קשוחים ולא אפשרו לה להשתחרר.
האישה החליטה לשבות רעב, עד לשחרורה וזאת במטרה להאיץ את ההליך.
עסקנים חרדים מחו בתקיפות על מעצר האשה ואמרו, כי מדובר במעשה שלא ייעשה, חסר תקדים, הפוגע קשות בצניעות האשה.
הוחלט, כי היא תשאר במעצר עד יום חמישי בבוקר, אז ייבחן מצבה פעם נוספת, וכאמור, לפני שעה קלה הוחלט להשאירה במעצר עוד 24 שעות, עד לדיון נוסף בעניינה.
ר' חיים שטיינר, סגן רה"ע קריית מלאכי שנכח בדיון לצד ח"כ מיכאל בן ארי, סיפר כי לחב"דניקית היה אישור שהיא דתייה אך משום מה האישור לא היה בתיק.
במהלך הדיון בבית הדין הצבאי, הוחלט כי עד מחר יושלמו מסמכים נוספים, וינתן גזר הדין.
מאפשרים לכם לקבל