כ' אב באלמא אטא: לימוד באוהל הק' במהלך יום ההילולא
במשך 18 השנים האחרונות מאז בואם של השלוחים שיחיו לאלמא אטא בקזחסטאן. התקיים ביום ההילולא כ' מנחם אב אירוע מיוחד לתושבי הקהילה, בו למדו תושבי הקהילה להכיר את פועלו של הרה"ג הרה"ח הרב המקובל ר' לוי יצחק זצקולל"ה נבג"מ זי"ע בחיי חיותו בעלמא הדין ולהוקיר את פועלו למען יהדות רוסיה וקזחסטאן ומסירות נפשו בפועל ממש על כך.
במשך כל השנים האהל היה פתוח בשעות היום. בכדי לקבל את קהל תושבי האזור, על מנת לקרוא תהילים, לכתוב פני"ם ולהשתטח על הציון.
בשנה שעברה, כ' מנחם אב ה'תשע"א הגיעו ר' אבי שאולזון ממיאמי, ור' שמולי שטרן מקראון הייטס להשתטח על הציון. בהתוועדות עם הרב ישעיה אלעזר הכהן השליח ורבה הראשי של קזחסטאן העלו ר' אבי ור' שמולי רעיון כי בשנה הבאה לרגל שנת "החיים" להסתלקותו של בעל ההילולא. יביאו קבוצת תמימים מאה"ק בכדי לקיים לימוד משניות וקריאת תהילים בכל המעת לעת על הציון הם לקחו על עצמם את כל ההוצאות. והרעיון יצא לדרך.
בשנה זו התקיים מבצע לימוד בישיבות תות"ל צפת וחיפה. שמטרתו לימוד תורתו של רבי לוי יצחק. בסיום המבצע התקיים מבחן כאשר בין העוברים התקיימה הגרלה על נסיעה לציון הקדוש לשבוע של שליחות.
בח"י מנחם אב נחתו בנמל התעופה של קזחסטאן 14 תמימים בליווי צמוד של יו"ר ארגון יהדות קזחסטאן הרב משה דוד הכהן. את פניהם קיבלו השלוחים דהמקום. וההכנות ליום ההילולא נכנסו להילוך גבוה.
במקום הבית חב"ד התקיים סדר יום מלא וגדוש של לימוד בין היתר עם תושבי הקהילה. שהתפעלו למראה לא שגרתי של זאל מלא בתמימים מלאי חיות . בד בבד עסקו השלוחים ואף התמימים בהכנה לוגיסטית של המקום. הובאו סככות מיוחדות ואזור בית החיים נוקה ושופץ לקראת היום הגדול.
אין במילים לתאר את ההצלחה הגדולה של המבצע. התמימים ישבו מסביב לשעון במקום הציון ולמדו משניות לע"נ ואף קיימו משמרות תהילים לאורך כל המעת לעת. במשך שעות היום הגיעו עשרות מתושבי הקהילה שעזבו את עיסוקם במשך היום על מנת להשתטח על הציון. בשעה 14:00 לאחר מנחה נקרא על הציון הפ"נ הכללי ע"י רבה הראשי של קזחסטאן הרב ישעיה אלעזר הכהן. כאשר מיד לאחר מכן התקיים סדר ניגונים מיוחד בהשתתפות התמימים, האורחים ותושבי הקהילה. במקום אף התקיימו ג' תפילות כרצון הרבי.
במשך השבוע התמימים למדו מקרוב את עבודת והקרבת השליחות במקומות נידחים, ואף השתתפו בסדנת שליחות שנמסרה ע"י השליח הראשי הרב ישעיה אלעזר הכהן, ניצלו את השבוע בפעילות מוגברת בקרב אנשי הקהילה.
כמו"כ הגיעו חשובי אנ"ש מרחבי תבל, שהבולטים ביניהם, הרב משה ליפא רבינוביץ, מחשובי וזקני אנ"ש בירושלים, שיום הולדתו חל בכ' מנחם, השלוחים הרב יוחנן בוטמן מאה"ק והרב וועלוועל בוטמן מניו יורק, וכן הרב חיים שאול ברוק מנהל מוסד ההו"ל הנחות בלה"ק שהביא איתו עותק מיומן הרבנית שהוציא לאור במשך השנה האחרונה.
מאפשרים לכם לקבל