מערכת COL | יום י"ח אב ה׳תשע״ב 06.08.2012

מעמד ה"ירחי כלה" יוקדש לזכרו של הנגיד ר' שמואל רוהר ע"ה

פרסום ראשון: מעמד ה"ירחי כלה" שייערך מחר, יום שלישי י"ט במנחם אב בכפר חב"ד – יתקיים לזכרו של הנגיד ושר החסד ר' שמואל רוהר ע"ה, והלימוד ביום זה יוקדש לעילוי נשמתו. במעמד צפויים להשתתף גם רבים מהשלוחים שיבואו לארץ-הקודש להשתתף בלווייתו של רוהר, שתיערך ביום שלישי בבוקר בהר הזיתים בירושלים לסיפור המלא
מעמד ה
ר' שמואל רוהר (צילום ארכיון: מאיר דהן, COL)

מעמד ה"ירחי כלה" שייערך אי"ה מחר, יום שלישי י"ט במנחם אב בכפר חב"ד – יתקיים לזכרו של הנגיד ושר החסד הר"ר שמואל רוהר ע"ה, והלימוד ביום זה יוקדש לעילוי נשמתו.

אתמול נפטר הר"ר שמואל רוהר ע"ה, מגדולי תומכי השלוחים ומפעל השליחות ברחבי תבל. הר"ר שמואל ראהר ומשפחתו הם גם מגדולי התומכים והמסייעים לישיבת "תומכי תמימים" המרכזית באה"ק ומוסדותיה מזה עשרות שנים.

לנגיד הר"ר שמואל רוהר ע"ה הייתה ידידות עזה ורבת שנים עם הרה"ח וכו' הרב אפרים וולף ע"ה, מנהל הישיבה ומוסדותיה במשך שישים שנה, ובני משפחתו ממשיכים במסורת ידידות זו עם הנהלת הישיבה, ותומכים בכל עת בישיבה ומוסדותיה.

כאמור, בעקבות פטירתו של הר"ר שמואל רוהר, מעמד ה"ירחי כלה" השנתי ייערך ויוקדש לעילוי נשמתו. במעמד צפויים להשתתף בעזרת ה' גם רבים מהשלוחים שיבואו לאה"ק להשתתף בלווייתו של הר"ר שמואל רוהר, שתיערך ביום שלישי בבוקר בהר הזיתים בירושלים, וישתתפו גם במעמד ה"ירחי כלה" שייערך לזכרו של שר החסד ופטרון השלוחים והמוסדות.

כפי שפורסם, התוכנייה המלאה של המעמד הגדול וסדרי המושבים והנאומים מחר הם כדלהלן:  המושב הראשון ייוחד לשנת המאתיים להסתלקות הילולא של רבינו הזקן. במושב זה ישאו דברים הגה"ח הרב מרדכי שמואל אשכנזי, מד"א כפר חב"ד, שיפלפל בלשונו הזהב בסידורו של כ"ק רבינו הזקן. במושב זה גם ישא דברים הגה"ח הרב מאיר צבי גרוזמן, מראשי הישיבה המרכזית בכפר חב"ד, שידבר בעניין שעטנז וכלאיים בציצית.

המושב השני יהיה מושב יחודי לתורתו של כ"ק אדמו"ר נשיא דורנו, ובו יפלפל הגה"ח הרב אפרים פישל שי' דמיחובסקי, ממשפיעי הישיבה ומי שהיה בצוות החוזרים של הרבי, בתורתו של כ"ק אדמו"ר נשיא דורנו. במושב השלישי "לתורתו של בעל ההילולא", ישא דברים הגה"ח הרב חנניה יוסף אייזנבך, ראש ישיבה גדולה "תומכי תמימים" בבני ברק, בתורתו של רבי לוי יצחק זצ"ל, שהמעמד הגדול נערך בסמיכות ליום ההילולא שלו.

המושב הרביעי, בשעת ערב, ייוחד למושב הלכה למעשה, וישאו בו דברים הרב אליהו אלחרר, רבה של העיר מודיעין, בפתרונות הלכתיים לפרגולות בסוכות, הגה"ח הרב אברהם אלאשוילי, ראש כולל ומעורכי המהדורה החדשה של שו"ע אדה"ז, בדיני אמירה לנכרי – היבטים מעשיים, והרב פנחס ווינד, דיין בכולל ממונות ומחבר הספר "ברית פנחס" בדיני ריבית ידבר בעניין "כיצד להינצל מאיסור ריבית".

ראשי הישיבה וחברי ההנהלה קוראים לציבור הרחב, בעלי בתים ותופסי תורה כאחד, וכן אל בוגרי הישיבה ברחבי הארץ, להקדיש את מחופשת הקיץ את יום זה כיום שכולו תורה ולהשתתף במעמד זה, אשר מעמד זה הווה בשנה שעברה הזדמנות פז עבור כל אחד לשוב ולהתבשם מניחוח הישיבה הקדושה, בהאזנה לשיעורי תורה מפי ראשי הישיבה וגדולי התורה בנושאים המגוונים שנבחרו, ולטעום את טעמה של תומכי תמימים, ובד בבד להתעשר במלוא חופניים של תוכן עיוני מעמיק ומרתק.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.