מערכת COL | יום ח' תמוז ה׳תשע״ב 28.06.2012

10 מתכונים משליחות הרבי ברוסיה ● מתכון מסביב לעולם

רוסיה של שנות האלפיים היא מהפכה של ממש. כשני עשורים בלבד מפרידים בין המצב של היום לבין רוסיה הקומניסטית של אז ● אין ספק שההצלחה האדירה של השלוחים במדינות רוסיה ואוקראינה מהווה את הפירות של מסירות הנפש העקובה מדם של החסידים בדור הקודם ● באותן מקומות בהן עליית גג רעועה שימשה כבית ספר מוסווה קיימים היום בנייני ענק של מוסדות יהודיים מפותחים ● לרגל חג הגאולה יב', יג' תמוז המציין יותר מכל את מושג "מסירות הנפש", קיבצנו את המתכונים והמסרים מהשליחות המגוררות ברוסיה ואוקראינה מהמדור "מתכון מסביב לעולם" לסיפור המלא
10 מתכונים משליחות הרבי ברוסיה ● מתכון מסביב לעולם
שלל המתכונים שמחכים לכן בכתבה המלאה

מאת שלומית, COL

השליחה: דבורה לאה לבנהרץ קייב
שם המאכל: פיתה תוצרת בית

המוצרים:
● 1 ק"ג קמח
● 3.75 כוסות מים
● 50 גר' שמרים
● 1 כף שטוחה סוכר
● 1 כף שטוחה מלח (בסוף)

אופן ההכנה:
לעבד את החומרים לבצק, ולהתפיח במקום חמים כ-15 ד'.

לחלק את הבצק ל-4, ומכל חלק ללוש פיתה גדולה, (אם רוצים מנות אישיות, לחלק ל-8).



לחמם את התנור לחום הגבוה ביותר, לשטח את הפיתה לפיתה דקה על תבנית משומנת, בזמן האפיה להנמיך מעט את החום.

אפשר לפזר מעל שום כתוש/בצל מטוגן/זעתר ושומשום, מעט שמן ומלח.
לאפות עד שמתקבל צבע זהוב (כ-10 ד')

מסר, הוראה: שליחות היא לא עניין גיאוגרפי, כאשר כל אחד באשר הוא ימצה את הפוטנציאל שלו, נזכה במהרה לגאולה השלמה.

● ● ●

האורחת: השליחה לאה קוביטשעק, סרטוב רוסיה.

המתכון: פיראז'קי, מאכל מקומי - לחמניות ממולאות במילוי מתוק או מלוח, טעימות להפליא ופשוטות להכנה.

החומרים:
● 2 קילו קמח
● 2 כפות שמרים
● כף גדושה מלח
● 2 כוסות סוכר
● 5 ו- 4\3 כוסות מים
● 4\3 כוס שמן

למילוי:
מלוח
- פירה מתפ''א \ כרוב קצוץ ובצל מטוגן.
מתוק - תפוח עץ חתוך לקוביות קטנות מתובל בסוכר וקינמון.

אופן ההכנה:
בקערה אחת שמים את הקמח המנופה ובצד אחד את השמרים, בצד אחר שמים את המלח (כדי שלא ייגע בשמרים), 2 כוסות סוכר (-למתכון המתוק), או כוס אחת סוכר (-למתכון המלוח).

מוסיפים לקערה את כוסות המים והשמן וללוש היטב במשך 10- 15 דק' (בצק טוב - לישה יסודית).

את הבצק משהים לתפיחה למשך כחצי שעה, אחריה לשים שוב ומתפיחים לעוד כחצי שעה נוספת.

מהבצק בוצעים חתיכות עגולות ומרדדים אותן בעזרת מערוך לעיגולים שטוחים אותן מלאים במרכז עם המילוי הרצוי וסוגרים בעזרת הקצוות כמעטפת למילוי.

במתכון הרוסי המקורי כעת, יש לטגן בשמן עמוק, אך למי שחס על הערך הקלורי הרב שבטיגון ניתן בהחלט לאפות בתנור- תוצאה טעימה בהחלט.

המילוי לבחירתכם: פירה מתפ''א ובצל מטוגן\ תפוחי עץ חתוכים קטן מתובלים בסוכר וקינמון\ כרוב קצוץ עם בצל מטוגן.

מסר: "אין לי ספק שכל ההצלחה של השלוחים ברוסיה בכלל, היא תוצאה ישירה של הזריעה הממושכת ומלאת המסירות נפש של החסידים הגדולים שבזמן רוסיה הסובייטית פעלו רבות שלא תישכח תורה מישראל ומסרו את נפשם על הקניית האידישקייט ברוסיה הקרה והמנוכרת".

● ● ●

השליחה: מוסי טייכמן, אוז'גורד אוקראינה. מחוז הקרפטים.

המתכון: עוגת דבש ושמנת מהקרפטים.

החומרים:
לבצק -
● 200 גרם סוכר
● 2 ביצים גדולות
● 70 גרם מרגרינה \ חמאה
● 500 גרם קמח
● 2 כפות סודה לשתיה
● 4 כפות דבש



לקרם:
● חצי ליטר שמנת מתוקה \ חמוצה
● כוס אבקת סוכר
● 200 גרם אגוזים טחונים

אופן ההכנה:
שכבות הבצק -
לנפות את הסודה לשתיה לתוך הקמח ע''מ שיתפזר בצורה אחידה.

שמים בסיר על אש קטנה את 200 גרם הסוכר, הביצים והמרגרינה ומערבבים כל הזמן וכזה נמס מוסיפים את הקמח עם הסודה לשתיה והדבש וממשיכים לערבב על אש קטנה לקבלת בצק מבושל, עד שניתן יהיה לרדד אותו.

מורידים מהאש ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל אחד מהם ואופים בנפרד.

מילוי הקרם:
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והאגוזים טחונים. (אם משתמשים בשמנת חמוצה אין צורך להקציף אלא רק לערבב).

כעת מניחים את שכבת הבצק ועליה מורחים חצי מכמות הקרם, מניחים מעל שכבת הקרם שכבת בצק נוספת ומעליה שוב קרם ומכסים עם שכבת בצק עליונה. על הכל מפזרים אבקת סוכר מלמעלה.

רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה ולשמור אותה במקרר ע''מ שהבצק יספח נוזלים והטעמים יתערבבו נכון.

המסר:
"בשליחות ממש חיים את הרבי. חיים כל הזמן בתחושה שהרבי מלווה ומרומם בכל נקודה של חולשה ומוביל אותנו בצורה ממשית."

● ● ●

השליחה: פרומי בקרמן מוסקבה.

המתכון: עוגת קישואים איכותית.

המוצרים:
● 3 ביצים
● כוס ו1/3 סוכר
● כוס שמן
● 1 סוכר וניל
● 2 ו-1/4 כוסות קמח תופח / קמח רגיל +אבקת אפיה
● 1/2 כפית סודה לשתיה
● 2 קישואים מגורדים גס
● 1/2 כוס פצפוצי שוקולד / שוקולד צ'יפס
● כוס קוקוס
● כפית קינמון
● 1/4 כוס אגוזים

אופן ההכנה:
בוחשים היטב את כל המוצרים לפי הסדר המצוין למעלה, שופכים את הבלילה לתבנית ומפזרים שומשום, אופים על 160 מעלות. כ-50 דק' ומגישים. לבריאות!



המסר:
"האושר הכי גדול מבחינתנו הוא לראות אותן (-בוגרות 'מכון חיה מושקא'), מקימות בתים יהודיים, השמחה רק גודלת כשמדובר בחתונות חסידיות עם בחורים חב''דיים."

● ● ●

השליחה: חני רובין ז'יטומיר.

המתכון: עוגיות גרנולה ושוקולד צ'יפס.

מוצרים:
● 3 כוסות קווקר
● 1/2 כוס קמח
● 1/2 כוס צימוקים
● 1/2 כוס שוקולד מגורר גס או שוקולד צ'יפס
● 1 כוס סוכר
● 3/4 כוס שמן
● 3 ביצים



אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה (אפשר להוסיף 1/3 כוס מיץ), שוטחים על תבנית בינונית מרופדת בניר אפיה, אופים בתנור בחום בינוני כ- 1/2 שעה.

מוציאים, מצננים חלקית ופורסים לריבועים, זורים אבקת סוכר, מאחסנים בקופסא סגורה.

מסר: "זו זכות מיוחדת אך גם מחייבת להיות שליחה, יש למצוא בכל דבר את הטוב ואיתו להתקדם, לאישה יש את התכונות המיוחדות לעזור ולתמוך ואם נעבוד לפי הכלל- "חשוב טוב יהיה טוב", נוכל להתגבר על כל מכשול ולזכות להתראות עם הרבי בגאולה האמיתית והשלימה".

● ● ●

השליחה: חני גופין לוגאנסק אוקראינה.

המתכון: גלילות חזה עוף נוסח לוגנסק.

על המאכל: כשהזמן קצר ומחפשים להכין מנת פתיחה קלה, טעימה ונאה, זה המתכון.

מוצרים:
● חזות משני עופות
● מלח, פלפל, שמן זית
● למילוי: 300 ג' שזיפים מיובשים, מגולענים וחתוכים, 200 ג' אגוזי מלך



אופן ההכנה:
חותכים את החזות ל-12 יח'. משטחים מעט. בוזקים מלח ופלפל ומורחים מעט שמן זית על כל חתיכה. מניחים במרכז כל פרוסה דקה מעט מחומרי המילוי. מגלגלים ועוטפים כל גליל בנייר כסף. מניחים את הגלילות בתבנית ואופים כ-15 דקות. כשהגלילות מתקררות, חותכים אותן לפרוסות ומגישים.

המסר:
"1. אני מאמינה, שבדרך שאדם הולך, מוליכים אותו, וכדי לקבל שפע של ברכה, צריך להקדים ולעשות 'כלים'.

2. כדי שבני המשפחה יוכלו להשפיע 'בחוץ', הם צריכים להיטען 'בפנים'. ובשליחות – על אחת כמה וכמה. להיות קשובים, ללמוד, להעניק. לא לשכוח, חלילה, את הילדים בדרך...

3. כמובן, להיות קשור למשלח. ללמוד. ללמוד ושוב ללמוד. מסירת שיעורי תורה וחסידות לנשים לא מאפשרת לנו להתקרר אלא להיות קרובים למקור האש. זה בהחלט תנאי הכרחי".

● ● ●

השליחה: חיה רבינוביץ, ניז'ני נובגורוד.

המתכון: 'טייגעלאך'

על המאכל:
כידוע במשך שנות הקומינזם ברוסיה, רוב המסורת היהודית נשכחה, אבל מהדברים שנשארו ולא נשכחו אצל הרבה מהיהודים זה האוכל המסורתי ,אחד מאותם המאכלים הנפוצים בקרב יהדות רוסיה זה ה"טייגעלאך". מתכון זה של הטייגעלאך הוא קל להכנה ומתוק מדבש...

מוצרים ואופן ההכנה:
מוצרים לבצק -
● 3 ביצים
● 2-3 כפות שמן
● כף סוכר
● כוס וחצי קמח



לסירופ:
● 300 גרם דבש
● חצי כוס מים
● אחד ו- 3/4 כוס סוכר

לבזיקה:
פרג או אבקת סוכר.

אופן ההכנה:
• לערבב את הביצים ולהוסיף שמן, סוכר וקמח, לערבב עד שנוצר בצק אחיד ולא קשה מידי.

• לקחת חתיכה קטנה של בצק ולרדד אותה לצורת נקניק בעובי ס"מ וחצי, ללפף את הרצועה סביב האצבע פעמיים – שלוש ולהניח על המשטח, להמשיך כך הלאה עד לסיום הבצק.

• בסיר עמוק עם מכסה יציב ואטום לשפוך את הדבש, מים וסוכר ולהמתין עד לרתיחה.

• כשהסירופ רתח להשליך לתוכו את הטבעות בזהירות אחד אחרי השני, לסגור את המכסה למשך הבישול פרט לזמן קצר שבו יש לערבב את הטייגעלאך.

• את הטייגעלאך יש לבשל כ 40-45 דקות עד שהציפוי של הטייגעלאך מבריק.

• יש להרטיב משטח מעץ ולהוציא ולהניח את הטייגעלאך עליו בזהירות ולהפריד אותם אחד אחד.

• מומלץ בעודם חמים לפזר פרג או אבקת סוכר.

נ.ב. את הסירופ שנותר כדאי לנצל לעוגת דבש.

מסר: "'בינה יתירה ניתנה באשה', לענ"ד הכוונה היא לאינטליגנציה הרגשית הגבוהה בה ניחנו אנו הנשים, לדעת להטות אוזן קשבת לכל יהודייה, לתת חיוך חם, להתעניין בכנות אצל האחר ובמילים אחרות- לעשות אהבת ישראל אמיתית".

● ● ●

השליחה: אסתי וילהלם, ז'יטומיר.

המתכון: עוגת קוואקר ושוקולד צ'יפס, או כפי שמכנים אותה הילדים – "עוגת וילהלם".

המוצרים:
לתבנית גדולה -
● 5 כוסות קמח מלא
● 3.5 כוסות סוכר חום
● 2 כפיות סודה
● 2 כפיות מלח
● 2 כוסות שמן
● 4 כפיות תמצית וניל
● 4 ביצים
● 4 כוסות קוואקר (עדיף מקורי ולא לבישול)
● כוס וחצי שוקולד צ'יפס



אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, הסוכר חום, הסודה, המלח, השמן, תמצית הווניל והביצים במיקסר ולאחר מכן מוסיפים את הקוואקר ומערבבים היטב ומוסיפים את השוקולד צ'יפס.

(באם הבצק אינו אחיד ועדיין מתפורר ניתן להוסיף עוד ביצה).

כעת מכניסים לתנור לכ-20 דק' אפיה (כשהיא נעשית יציבה) ואוכלים לבריאות!

מסר: "לאחר תקופה קצרה בשליחות נוכחתי לדעת שאין סתירה כלל בין
הדברים. הסיפוק וחיי המטרה שאנו חיים כאן נותנים תחושה נפלאה גם לנפש הבהמית, חיי הרוח והנתינה מעצימים אותך מבפנים".

● ● ●

השליחה: פנינה גליצנשטיין צ'רנוביץ.

המתכון: כדורי תמרים.

על המאכל: ממתק בריאות - כדורי תמרים קל להכנה ממתק טעים בריא וממריץ, מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינראליים ואומגה 3 החשובים לבריאות, כך שמומלץ לכל בני המשפחה בכל מקום ובפרט בשליחות במקומות שאין ממתקים זמינים, נעשה מחומרים שניתנים להשגה בכל מקום ובקלות. (גם כשיש הפסקת חשמל... כי אין צורך באפיה)

מוצרים:
● 500 גרם תמרים
● 200 גרם אגוזים
● 200 גרם שקדים
● קוקוס



אופן ההכנה:
יש לשטוף את התמרים במים, להוציא הגלעינים, ולהכניס לפוד פרוססור עד שמתרסק והופך לעיסה.

האגוזים והשקדים לרסק לחתיכות קטנות (ולא לטחון לגמרי), ולהוסיף לעיסת התמרים.

ליצור כדורים בגודל הרצוי, ולגלגל כל כדור באבקת קוקוס ולהניח במנג'ט או בכלי אחסנה.

לקרר במקרר כשעתיים ולהגיש קר.

המסר:
"זוהי זכות מיוחדת להיות שלוחים, כיוון שכל תחומי החיים חדורים במילוי המטרה- לגרום נחת רוח לרבי ולהביא לימות המשיח, גם ללא מאמץ מיוחד. תודה רבי! ".

● ● ●

השליחה: דליה קורצווייל, דנייפרופטרובסק - "יקטרינוסלב"- אוקראינה.

המתכון: מנה יוקרתית, חגיגית, והעיקר קלה להכנה - דג סלומון בתנור מוגש עם סלט חסה ופירות.

● פרוסות דג סלומון
● שמן זית
● מלח

על פרוסות הדג יש למרוח שמן זית ומלח, להניח על תבנית אפיה מרופדת, לכסות בנייר כסף ולאפות למשך עד 20 דקות בחום 180-200 מעלות. על הדג להיות ורדרד בסיום האפייה.



אופן ההגשה:
את הפרוסות החמימות/פושרות להגיש בצלחות אישיות ולהוסיף חצי פרוסת לימון וסלט חסה עם פירות ורוטב.

ההגשה האישית מכבדת את האורחים-האושפיזין בסוכתנו.

סלט חסה עם פירות:

הסלט יורכב מבסיס של חסה בשילוב פירות טריים שמוצאים בשוק המקומי ובתיבול רוטב מענין.

בראש השנה הגשתי בסלט- גרגרי רימון ואננס טרי. בסעודה המפסקת הוספתי גם חתיכות אבוקדו ומיץ לימון, ללא רוטב. הסלט פתוח להצעות- קיווי, חצאי ענבים ירוקים, קוביות נקטרינה, חמוציות ותותים בעונתם. גם בסוגי החסה אפשר לגוון/ לשלב עם חסה "רומיין" ירוק או "אייסברג" ירקרק.

לרוטב:
● 4 כפות מיונז
● 4 שיני שום כתושות
● כפית חרדל
● כפית מלח
● 3 כפות מיץ לימון
● 3 כפות מים
● 10 גבעולי שמיר קצוצים דק

המסר:
''השליחות היא שליחות משפחתית. ההורים והילדים הם נרות להאיר ויש לדאוג שהנרות אכן יאירו! בהנהגה עפ"י תורה, בנתינת יחס אוהד ומכבד לכל אדם באשר הוא ובהארת פנינו לזולת, אנו זוכים להיקרא 'שליחים של הרבי'".

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.