מערכת COL
|
יום כ"ז אדר ה׳תשע״ב
21.03.2012
השף שפתח עסק בגלל בית-חב"ד ● אחד משלנו
יצחק רוזנצוויג, חסיד חב"ד ומנהל "שירותי שף" מתארח במדור 'אחד משלנו' ומספר על חווית האוכל המשובח בכשרות מהודרת ● "ישנה תפיסה מוטעית שהכשרות מורידה באיכות האוכל וככל שהכשרות מהודרת יותר כך האוכל פחות ופחות טעים", הוא מציין ● ואת העסק שלו, הוא פתח בגלל בית-חב"ד אחד ● מגזין שישי לסיפור המלא

מאת שלומית, COL
שם: יצחק רוזנצוויג, "שירותי שף".
תיאור העסק: הפקת אירועים קטנים עד 100 איש וארוחות גורמה זוגיות, ייעוץ קולינרי למטבחים מוסדיים ומסעדות. בנוסף אנו עורכים סדנאות בישול במגוון נושאים כגון בישול בריא, בישול לפסח וכו'.
קהל יעד: אנשים שאוהבים אוכל טוב ויוקרתי ומקפידים על כשרות מהודרת.
חזון: אחד המחסומים של אנשים שרוצים לחזור בתשובה הוא נושא האוכל, ישנה תפיסה מוטעית שהכשרות מורידה באיכות האוכל וככל שהכשרות מהודרת יותר כך האוכל פחות ופחות טעים (מיותר לציין שזה היה אחד המחסומים שלי כאשר התחלתי לחזור בתשובה).
החזון שלי הוא לשנות את התפיסה הזו, ולהראות לא רק לאלו שאינם שומרי תורה ומצוות לעת עתה אלא לכולם, שאפשר לעשות אוכל ברמה גבוהה מאוד ובכשרות מהודרת.
באירוע האחרון שעשיתי עבור בית-חב"ד חדש שנפתח, הגיעה אישה שאינה שומרת תומ''צ, היא טעמה את האוכל שהכנתי עבור האירוע ונדהמה מאיכות האוכל ומטיבו והביעה את התפעלותה מאיכות האוכל ומכך שהכשרות המהודרת לא הורידה ממשובחות האוכל ומרכיביו.
סיפור מעניין: לפני כשנה זוג חברים שלי התחתנו בחתונה מצומצמת והם ביקשו ממני שאבוא להכין עבורם סושי. בדרכי לאירוע פגשתי את אחד משליחי חב"ד בנתניה, והחלפתי עימו כמה מילים.
סיפרתי לו שמזה זמן רב שאני מסתובב עם הרעיון של שירותי שף בהזמנה ובמשך כל הזמן הזה לא עלה בידי להוציא את הרעיון מהכוח אל הפועל, ושאני מעוניין לעשות אירועים בבתי-חב"ד. חלפה לה שנה והשיחה הזו כבר הספיקה לפרוח מזיכרוני.
בינתיים עבדתי כשף קונדיטור במסעדה יוקרתית בירושלים שסבלה מקשיים כלכליים ופרנסתי הייתה בסכנה.
במוצאי שבת אחד התקשר אלי אותו שליח והזכיר לי את תוכן השיחה בינינו ושאל אותי האם זה רלוונטי, ביקשתי ממנו שנשוחח ביום ראשון ואז אתן לו תשובה סופית.
יום למחרת שוחחנו שוב וסגרנו אירוע, אני חשבתי לתומי שהאירוע יהיה חד פעמי, אבל מחשבות רבות בלב איש ועצת השם היא תקום.
בהשגחה פרטית הטלפון הבא שקיבלתי לאחר ששוחחתי עם השליח הייתה מהבוס שלי שמודיע לי שאני מפוטר... כמובן שכתבתי לרבי וקיבלתי ברכה וב"ה מאז העסק רץ.
קצת מהקשיים והלימוד שבדרך: קושי עיקרי שיש לכל עסק ובייחוד עסק בתחילתו הוא השגת לקוחות אך קושי זה מחזק מאוד את האמונה בהשגחה פרטית.
טלפון זמנים: 0547473982
ממוצע מחירים: החל מ-100 ש"ח לאדם.
מבצעים חמים: 5 הלקוחות הראשונים שיתקשרו ויסגרו אירוע בעקבות קריאת הכתבה יקבלו 15% הנחה. כמו-כן אני תמיד שמח לעשות מחירים מיוחדים לבתי-חב"ד.
שם: יצחק רוזנצוויג, "שירותי שף".
תיאור העסק: הפקת אירועים קטנים עד 100 איש וארוחות גורמה זוגיות, ייעוץ קולינרי למטבחים מוסדיים ומסעדות. בנוסף אנו עורכים סדנאות בישול במגוון נושאים כגון בישול בריא, בישול לפסח וכו'.
קהל יעד: אנשים שאוהבים אוכל טוב ויוקרתי ומקפידים על כשרות מהודרת.
חזון: אחד המחסומים של אנשים שרוצים לחזור בתשובה הוא נושא האוכל, ישנה תפיסה מוטעית שהכשרות מורידה באיכות האוכל וככל שהכשרות מהודרת יותר כך האוכל פחות ופחות טעים (מיותר לציין שזה היה אחד המחסומים שלי כאשר התחלתי לחזור בתשובה).
החזון שלי הוא לשנות את התפיסה הזו, ולהראות לא רק לאלו שאינם שומרי תורה ומצוות לעת עתה אלא לכולם, שאפשר לעשות אוכל ברמה גבוהה מאוד ובכשרות מהודרת.
באירוע האחרון שעשיתי עבור בית-חב"ד חדש שנפתח, הגיעה אישה שאינה שומרת תומ''צ, היא טעמה את האוכל שהכנתי עבור האירוע ונדהמה מאיכות האוכל ומטיבו והביעה את התפעלותה מאיכות האוכל ומכך שהכשרות המהודרת לא הורידה ממשובחות האוכל ומרכיביו.
סיפור מעניין: לפני כשנה זוג חברים שלי התחתנו בחתונה מצומצמת והם ביקשו ממני שאבוא להכין עבורם סושי. בדרכי לאירוע פגשתי את אחד משליחי חב"ד בנתניה, והחלפתי עימו כמה מילים.
סיפרתי לו שמזה זמן רב שאני מסתובב עם הרעיון של שירותי שף בהזמנה ובמשך כל הזמן הזה לא עלה בידי להוציא את הרעיון מהכוח אל הפועל, ושאני מעוניין לעשות אירועים בבתי-חב"ד. חלפה לה שנה והשיחה הזו כבר הספיקה לפרוח מזיכרוני.
בינתיים עבדתי כשף קונדיטור במסעדה יוקרתית בירושלים שסבלה מקשיים כלכליים ופרנסתי הייתה בסכנה.
במוצאי שבת אחד התקשר אלי אותו שליח והזכיר לי את תוכן השיחה בינינו ושאל אותי האם זה רלוונטי, ביקשתי ממנו שנשוחח ביום ראשון ואז אתן לו תשובה סופית.
יום למחרת שוחחנו שוב וסגרנו אירוע, אני חשבתי לתומי שהאירוע יהיה חד פעמי, אבל מחשבות רבות בלב איש ועצת השם היא תקום.
בהשגחה פרטית הטלפון הבא שקיבלתי לאחר ששוחחתי עם השליח הייתה מהבוס שלי שמודיע לי שאני מפוטר... כמובן שכתבתי לרבי וקיבלתי ברכה וב"ה מאז העסק רץ.
קצת מהקשיים והלימוד שבדרך: קושי עיקרי שיש לכל עסק ובייחוד עסק בתחילתו הוא השגת לקוחות אך קושי זה מחזק מאוד את האמונה בהשגחה פרטית.
טלפון זמנים: 0547473982
ממוצע מחירים: החל מ-100 ש"ח לאדם.
מבצעים חמים: 5 הלקוחות הראשונים שיתקשרו ויסגרו אירוע בעקבות קריאת הכתבה יקבלו 15% הנחה. כמו-כן אני תמיד שמח לעשות מחירים מיוחדים לבתי-חב"ד.

הוסף תגובה
0 תגובות