מערכת COL
|
יום ז' אדר ה׳תשע״ב
01.03.2012
השנה לא קונים אוזני-המן, מכינים אותם ● מתכון מסביב לעולם
במקום לערוך מצעד ארוך ומייגע של אוזני-המן מוכרים ואהודים פחות, החלטנו לגוון ולהביא 4 מתכונים מנצחים של קונדיטורים ומאפיות מובילות המציעות מליות שונות ומרעננות ● כולנו מכירים את סלסלית משלוחי המנות המבטיחה, המוצבת בסלון במשך החג, ומתרוקנת לאיטה על-ידי העוברים ושבים... אך תמיד מיותמים מבוישים וממתינים ליד גואלת, נותרים משולשי האפרכסת האלו ללא כל דורש נראה לעין ● לקראת החג קבלו שלל מתכונים שיקפיצו את הכיסונים הללו למועדפים ונחשקים במיוחד למתכונים
(צילום: מנדי לואיס, COL)
מאת שלומית, COL
אוזן המן במלית בשוקולד ופירורי עוגיות
מצרכים:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 חלמון
2 כפות חלב
1/2 כוס סוכר
מעט תמצית וניל
2 כוסות קמח
בנוסף:
מערוך
חותכן בצורת עיגול
אופן הכנה:
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• מכניסים את כל המצרכים לקערת מיקסר ובאמצעות וו גיטרה מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
• מוסיפים את הקמח למיקסר וממשיכים לערבב למשך כ-10 שניות, עד אשר הקמח נבלע ומתקבל בצק אחיד.
• על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ.
• באמצעות חותכן בצורת עיגול קורצים עיגולים בבצק.
• באמצעות שק זילוף או כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול ומהדקים את הבצק לצורת משולש. מניחים בתבנית אפייה.
• לאחר שחום התנור הגיע ל 180 מעלות מכניסים את התבנית לאפייה למשך כ 15 דקות.
מלית שוקולד
מצרכים:
125 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
1/2 כוס שמנת מתוקה
4 כפות פירורי עוגיות
אופן הכנה:
• מרתיחים את השמנת המתוקה. לאחר הרתיחה מסירים את השמנת מהאש ומוסיפים את השוקולד.
• מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומכניסים למקרר.
• לאחר שהתערובת הצטננה במקרר מוסיפים פירורי עוגיות ומערבבים. ממלאים את אוזני ההמן.
אוזן המן במלית קרם שקדים:
לבצק אוזני המן:
100 גרם סוכר (חצי כוס)
200 גרם חמאה
קורט מלח
תמצית וניל
זסט מלימון אחד
זסט מתפוז אחד
1 ביצה
300 גרם קמח (כוס וחצי)
לקרם שקדים:
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
125 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
125 גרם ביצים בטמפרטורת החדר (2 ביצים וחצי)
15 גרם רום כהה (כף וחצי)
125 גרם אבקת שקדים (חצי כוס)
25 גרם קורנפלור מנופה (2 כפות)
25 גרם קמח מנופה (2 כפות)
5 תותים חתוכים לקוביות.
אופן הכנה:
1. להכנת הבצק: במיקסר עם גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח למסה הומוגנית ותפוחה.
2. מוסיפים את הביצה בהדרגה ומערבבים עד שהיא נבלעת בתערובת החמאה.
3. מוסיפים את כל הקמח במהירות האיטית ביותר במיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
4. מוציאים את הבצק מהמיקסר, יוצרים מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים במקרר לפחות לשעה.
5. להכנת קרם השקדים: במיקסר, שמים בקערה את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
6. מערבבים את הרום והביצים, מוסיפים בהדרגה לחמאה במהירות נמוכה ומערבבים עד שההמסה אחידה.
7. מוסיפים את אבקת השקדים, הקורנפלור והקמח, וברגע שהמסה אחידה, עוצרים את המיקסר ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
8. להכנת אזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 ס"מ.
9. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.
10. בעזרת כפית מניחים את קרם השקדים במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.
11. אופים בתנור בחום של 165 מעלות כ-20-25 דקות.
12. לאחר שאוזני ההמן מתקררות, חותכים קוביות מתותי שדה טריים ומניחים על קרם השקדים.
טיפ להגשה: אוהבי הקצפת מוזמנים להקציף 100 מ"ל שמנת מתוקה עם 50 גרם אבקת סוכר ומעט תמצית וניל, לזלף על קרם השקדים ולהניח את קוביות התותים על השמנת המוקצפת.
אוזן המן עם חלבה ופצפוצי שוקולד:
המרכיבים לבצק (ל- 25 יחידות):
6 כוסות קמח
2 כוסות אבקת סוכר
6 חלמונים
300 גרם חמאה
300 גרם מרגרינה
גרידה מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. במיקסר מערבבים חמאה, מרגרינה ואבקת סוכר עד קבלת מרקם אוורירי.
2. מוסיפים את החלמונים בהדרגה.
3. מוסיפים את הקמח, גרירת הלימון ותמצית הוניל עד קבלת בצק.
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים ל-3 שעות לפחות.
5. מוציאים מהמקרר, מפוררים את הבצק, לשים ומרדדים לעובי של כ-3 מ"מ.
6. עם כוס קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול את המלית הרצויה (ראו בהמשך) ומקפלים לאוזני המן.
7. מקררים שעה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 12-15 דקות.
חלבה ופצפוצי שוקולד
המרכיבים:
150 גרם שמנת מתוקה
300 גרם ממרח חלבה
50 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמנת. לפני הרתיחה מוסיפים את הממרח ומצננים במשך 7 שעות. מוסיפים את השוקולד תוך ערבוב.
אוזני המן מחיטה מלאה במילוי פירות יבשים
המרכיבים:
2 וחצי כוסות קמח מלא
1/2 כוס סוכר חום
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי/יין/מים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
200 גרם חמאה
למילוי:
1 כוס צימוקים
1/2 כוס שזיפים יבשים
1/4 כוס סוכר חום
1 תפוח מקולף ומגורד
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. המילוי: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
2. הבצק: מערבבים חמאה וסוכר במיקסר, ומוסיפים חלמונים, מלח, וניל ונוזלים.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט.
4. מקררים במקרר ללילה.
5. מרדדים את הבצק לעלה וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
6. ממלאים ויוצרים אוזני המן.
7. אופים בחום של 175 מעלות כ- 12 דקות, עד שהבצק אפוי.
אוזן המן במלית בשוקולד ופירורי עוגיות
מצרכים:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 חלמון
2 כפות חלב
1/2 כוס סוכר
מעט תמצית וניל
2 כוסות קמח
בנוסף:
מערוך
חותכן בצורת עיגול
אופן הכנה:
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• מכניסים את כל המצרכים לקערת מיקסר ובאמצעות וו גיטרה מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
• מוסיפים את הקמח למיקסר וממשיכים לערבב למשך כ-10 שניות, עד אשר הקמח נבלע ומתקבל בצק אחיד.
• על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ.
• באמצעות חותכן בצורת עיגול קורצים עיגולים בבצק.
• באמצעות שק זילוף או כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול ומהדקים את הבצק לצורת משולש. מניחים בתבנית אפייה.
• לאחר שחום התנור הגיע ל 180 מעלות מכניסים את התבנית לאפייה למשך כ 15 דקות.
מלית שוקולד
מצרכים:
125 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
1/2 כוס שמנת מתוקה
4 כפות פירורי עוגיות
אופן הכנה:
• מרתיחים את השמנת המתוקה. לאחר הרתיחה מסירים את השמנת מהאש ומוסיפים את השוקולד.
• מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומכניסים למקרר.
• לאחר שהתערובת הצטננה במקרר מוסיפים פירורי עוגיות ומערבבים. ממלאים את אוזני ההמן.
אוזן המן במלית קרם שקדים:
לבצק אוזני המן:
100 גרם סוכר (חצי כוס)
200 גרם חמאה
קורט מלח
תמצית וניל
זסט מלימון אחד
זסט מתפוז אחד
1 ביצה
300 גרם קמח (כוס וחצי)
לקרם שקדים:
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
125 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
125 גרם ביצים בטמפרטורת החדר (2 ביצים וחצי)
15 גרם רום כהה (כף וחצי)
125 גרם אבקת שקדים (חצי כוס)
25 גרם קורנפלור מנופה (2 כפות)
25 גרם קמח מנופה (2 כפות)
5 תותים חתוכים לקוביות.
אופן הכנה:
1. להכנת הבצק: במיקסר עם גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח למסה הומוגנית ותפוחה.
2. מוסיפים את הביצה בהדרגה ומערבבים עד שהיא נבלעת בתערובת החמאה.
3. מוסיפים את כל הקמח במהירות האיטית ביותר במיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
4. מוציאים את הבצק מהמיקסר, יוצרים מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים במקרר לפחות לשעה.
5. להכנת קרם השקדים: במיקסר, שמים בקערה את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
6. מערבבים את הרום והביצים, מוסיפים בהדרגה לחמאה במהירות נמוכה ומערבבים עד שההמסה אחידה.
7. מוסיפים את אבקת השקדים, הקורנפלור והקמח, וברגע שהמסה אחידה, עוצרים את המיקסר ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
8. להכנת אזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 ס"מ.
9. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.
10. בעזרת כפית מניחים את קרם השקדים במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.
11. אופים בתנור בחום של 165 מעלות כ-20-25 דקות.
12. לאחר שאוזני ההמן מתקררות, חותכים קוביות מתותי שדה טריים ומניחים על קרם השקדים.
טיפ להגשה: אוהבי הקצפת מוזמנים להקציף 100 מ"ל שמנת מתוקה עם 50 גרם אבקת סוכר ומעט תמצית וניל, לזלף על קרם השקדים ולהניח את קוביות התותים על השמנת המוקצפת.
אוזן המן עם חלבה ופצפוצי שוקולד:
המרכיבים לבצק (ל- 25 יחידות):
6 כוסות קמח
2 כוסות אבקת סוכר
6 חלמונים
300 גרם חמאה
300 גרם מרגרינה
גרידה מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. במיקסר מערבבים חמאה, מרגרינה ואבקת סוכר עד קבלת מרקם אוורירי.
2. מוסיפים את החלמונים בהדרגה.
3. מוסיפים את הקמח, גרירת הלימון ותמצית הוניל עד קבלת בצק.
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים ל-3 שעות לפחות.
5. מוציאים מהמקרר, מפוררים את הבצק, לשים ומרדדים לעובי של כ-3 מ"מ.
6. עם כוס קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול את המלית הרצויה (ראו בהמשך) ומקפלים לאוזני המן.
7. מקררים שעה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 12-15 דקות.
חלבה ופצפוצי שוקולד
המרכיבים:
150 גרם שמנת מתוקה
300 גרם ממרח חלבה
50 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמנת. לפני הרתיחה מוסיפים את הממרח ומצננים במשך 7 שעות. מוסיפים את השוקולד תוך ערבוב.
אוזני המן מחיטה מלאה במילוי פירות יבשים
המרכיבים:
2 וחצי כוסות קמח מלא
1/2 כוס סוכר חום
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי/יין/מים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
200 גרם חמאה
למילוי:
1 כוס צימוקים
1/2 כוס שזיפים יבשים
1/4 כוס סוכר חום
1 תפוח מקולף ומגורד
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. המילוי: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
2. הבצק: מערבבים חמאה וסוכר במיקסר, ומוסיפים חלמונים, מלח, וניל ונוזלים.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט.
4. מקררים במקרר ללילה.
5. מרדדים את הבצק לעלה וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
6. ממלאים ויוצרים אוזני המן.
7. אופים בחום של 175 מעלות כ- 12 דקות, עד שהבצק אפוי.
הוסף תגובה
0 תגובות