מערכת COL
|
יום כ"ט תשרי ה׳תשע״ב
27.10.2011
"תשרי" במטבח ● מתכון מסביב לעולם במהדורה מורחבת
'מתכון מסביב לעולם' מביא השבוע מקבץ מתכונים - היישר מהמטבח האמריקאי ● כמידי שנה, מארחות נשות קראון-הייטס אלפי אורחים, כאשר רוב המאכלים נעשים בבית - והתוצאות: שפע של טעמים, ים של אוכל והרבה הרבה מתוק ● שלומית חזרה מ"תשרי" אצל הרבי ומגישה לקט מתכונים מרעננים במיוחד לסיפור המלא
מאת שלומית, COL, קראון-הייטס
בדור הזה, אנו יכולים לפגוש גפילטע פיש על שולחנם של משפחות יוצאות עדות המזרח ולהפך- ג'חנון או חריימה אצל אלו המשתייכים למדינות אשכנז.
כך שלישראלי מצוי, הזקוק נואשות למנת חומוס ו"לסלט בית-כנסת" בכדי שארוחתו תהיה ראויה לשמה, מתרכך אפוא ההלם בעת מפגש עם דוריטוס בסלט או רוטב מתוק על דג של שבת.
לאחר שבוע תוסס, ערני ומלא ב"ליובאוויטשיות" תמידית אני מגישה לפניכם את נבחרי המנות שיטעימו לכם את שלחן השבת ולרובכם יזכירו ניחוחות של "תשרי".
דג סלומון ברימונים ומנגו
המוצרים:
נתח סלומון (הגודל בהתאם לכמות הרצויה)
גרעיני רימון מכ: 1-2 רימונים.
1-2 מנגו חתוך לקוביות קטנות.
1 בצל גדול קצוץ
1 גמבה אדומה חתוכה לקויות קטנות.
0.5 כוס חומץ\לימון
1.5 כפות דבש
0.5 כוס שמן
שום (כתוש או באבקה)- לפי הטעם
אופן ההכנה:
בקערה אחת שמים את הרימונים, הבצל, המנגו והגמבה ומתבלים בחומץ\לימון, דבש, שמן והשום.
מערבבים היטב עד שהתיבול מחלחל בכל הקערה.
שופכים את תכולת הקערה על הדג המונח על מגש אפיה ואופים ללא כיסוי כ: 20-25 דקות.
סלומון במרינאדה וירקות
המוצרים:
נתח סלומון (הגודל לפי הכמות הרצויה)
1 קישוא חתוך לפלחים עגולים דקים.
2 עגבניות חתוכות לפלחים עגולים דקים.
מעט עלי שמיר קצוצים דק
פירורי לחם
מיונז
שום
מלח
אופן ההכנה:
מכינים מתבל מהמיונז והשום עם המלח לפי הטעם ומוסיפים לזה עלי תיבול אהובים.
את המתבל מורחים בשכבה נדיבה על הסלומון. מעל שכבת המתבל מניחים את הפרוסות העגולות של הקישוא והעגבניות (אפשר בסדר מסוים למראה מעוצב) ועליהם מפזרים את עלי השמיר ופירורי הלחם, יש להקפיד שהמרווחים שבין הירקות יהיו מכוסים בפירורי לחם בצורה הרמטית (מעל הירקות רק מעט בזריה).
מכניסים לתנור לכ-30 דק' או עד השחמה מועטת והתרככות הירקות.
ממרח עגבניות
המוצרים+אופן ההכנה
עגבניות מיובשות
זיתים שחורים (ללא גלעין)
שמן
(שום)- אם רוצים חריפות פיקנטית.
-טוחנים את כל המוצרים בטוחן מזון ומגישים.
סלט פסטו-פסטה
מוצרים:
פסטה מקלות דקים וארוכים.
1 חבילת בזיליקום
(שום- לא חובה)
0.5 כוס שמן
3 כפות מיונז
שקדים קלופים גדולים
אופן ההכנה:
- להכין את הפסטה.
- לטחון את הבזיליקום, השום, השמן והמיונז עד לקבלת פסטו במרקם אחיד.
- לאחר הפרדת הפסטה מהמים של ההכנה, מערבבים את הפסטו עם הפסטה ומפזרים את השקדים.
(ניתן להוסיף חמוציות להעשרת הטעם)
בדור הזה, אנו יכולים לפגוש גפילטע פיש על שולחנם של משפחות יוצאות עדות המזרח ולהפך- ג'חנון או חריימה אצל אלו המשתייכים למדינות אשכנז.
כך שלישראלי מצוי, הזקוק נואשות למנת חומוס ו"לסלט בית-כנסת" בכדי שארוחתו תהיה ראויה לשמה, מתרכך אפוא ההלם בעת מפגש עם דוריטוס בסלט או רוטב מתוק על דג של שבת.
לאחר שבוע תוסס, ערני ומלא ב"ליובאוויטשיות" תמידית אני מגישה לפניכם את נבחרי המנות שיטעימו לכם את שלחן השבת ולרובכם יזכירו ניחוחות של "תשרי".
דג סלומון ברימונים ומנגו
המוצרים:
נתח סלומון (הגודל בהתאם לכמות הרצויה)
גרעיני רימון מכ: 1-2 רימונים.
1-2 מנגו חתוך לקוביות קטנות.
1 בצל גדול קצוץ
1 גמבה אדומה חתוכה לקויות קטנות.
0.5 כוס חומץ\לימון
1.5 כפות דבש
0.5 כוס שמן
שום (כתוש או באבקה)- לפי הטעם
אופן ההכנה:
בקערה אחת שמים את הרימונים, הבצל, המנגו והגמבה ומתבלים בחומץ\לימון, דבש, שמן והשום.
מערבבים היטב עד שהתיבול מחלחל בכל הקערה.
שופכים את תכולת הקערה על הדג המונח על מגש אפיה ואופים ללא כיסוי כ: 20-25 דקות.
סלומון במרינאדה וירקות
המוצרים:
נתח סלומון (הגודל לפי הכמות הרצויה)
1 קישוא חתוך לפלחים עגולים דקים.
2 עגבניות חתוכות לפלחים עגולים דקים.
מעט עלי שמיר קצוצים דק
פירורי לחם
מיונז
שום
מלח
אופן ההכנה:
מכינים מתבל מהמיונז והשום עם המלח לפי הטעם ומוסיפים לזה עלי תיבול אהובים.
את המתבל מורחים בשכבה נדיבה על הסלומון. מעל שכבת המתבל מניחים את הפרוסות העגולות של הקישוא והעגבניות (אפשר בסדר מסוים למראה מעוצב) ועליהם מפזרים את עלי השמיר ופירורי הלחם, יש להקפיד שהמרווחים שבין הירקות יהיו מכוסים בפירורי לחם בצורה הרמטית (מעל הירקות רק מעט בזריה).
מכניסים לתנור לכ-30 דק' או עד השחמה מועטת והתרככות הירקות.
ממרח עגבניות
המוצרים+אופן ההכנה
עגבניות מיובשות
זיתים שחורים (ללא גלעין)
שמן
(שום)- אם רוצים חריפות פיקנטית.
-טוחנים את כל המוצרים בטוחן מזון ומגישים.
סלט פסטו-פסטה
מוצרים:
פסטה מקלות דקים וארוכים.
1 חבילת בזיליקום
(שום- לא חובה)
0.5 כוס שמן
3 כפות מיונז
שקדים קלופים גדולים
אופן ההכנה:
- להכין את הפסטה.
- לטחון את הבזיליקום, השום, השמן והמיונז עד לקבלת פסטו במרקם אחיד.
- לאחר הפרדת הפסטה מהמים של ההכנה, מערבבים את הפסטו עם הפסטה ומפזרים את השקדים.
(ניתן להוסיף חמוציות להעשרת הטעם)
הוסף תגובה
0 תגובות