מערכת COL | יום י"א אב ה׳תשע״א 11.08.2011

ספיישל חופש: למביאסי מבשל עם בנו ● תוכנית הבישול של COL

מרכז התקשורת החב"די - COL מתכבד להגיש את התוכנית השביעית של מטבחבד - הרצל קוסאשוילי מתארח בבית-הספר הירושלמי לאומנות הבישול, אצל השף יוחנן למביאסי ● בכל תוכנית, יציג השף מתכונים קלים ולא מורכבים לבישול ואפיה שכל אחד מכם יכול לנסות בבית, מבלי להתאמץ יתר על המידה ● השבוע - מיוחד ל'בין הזמנים': השף למביאסי מבשל הפעם יחד עם בנו מתכון מעולה של בורקס ברוטב פטריות ● שווה לנסות - יחד עם הילדים  בואו לראות. וידאו וגלריה   הערת מערכת: מפאת תקלה טכנית, הוידאו הוביל לתוכנית הקודמת. התקלה סודרה.
ספיישל חופש: למביאסי מבשל עם בנו ● תוכנית הבישול של COL
(צילומים, וידאו ועריכה: מנדי לואיס, COL)

מאת שף יוחנן למביאסי

מצרכים:
פרוסות בצק עלים חתוכים בריבוע
50 גר' שום כתוש
1 בצל גדול קצוץ דק
150 גר' פיטריות שמפניון חתוכות
2 כפות קמח
כוס חלב קוקוס (אפשר להשתמש גם בחלב רגיל)
עירית
מלח
פלפל
ביצה
שמן זית

אופן ההכנה

הבצק: 
את הבצק עלים הפרוס מחוררים בעזרת מזלג בצורה אלכסונית, בכדי שהבצק לא יתפח יותר מידי בתנור. לאחר מכן מורחים את הבצק באמצעות מברשת עם הביצה הטרופה. לאחר מכן מכניסים את המגש עם הבצקים למקפיא בכדי לתת לבצק יותר יציבות במשך 10 דקות. לאחר מכן מעבירים מייד לתנור בחום 200 מעלות ל-10 דקות אפיה.

לרוטב:
מחממים סיר על האש עם  שמן זית ומוסיפים את המלח והפלפל, את הבצל והשום. לאחר שהבצל והשום מזהיבים תוך כדי טיגון. מוסיפים את הפטריות והקמח. ולאחר מכן מוסיפים את החלב קוקוס. זה מעניק סמיכות לרוטב.

הגשה: בוצעים את הבצק לחצאים, יוצקים את הרוטב ומכסים עם החלק העליון של הבצק עלים כשהוא מרוח קלות בשמן לצורך הברקה ומראה אסתטי יותר. על הצלחת מפזרים מסביב את העירית הקצוצה ומגישים את המנה כשהיא חמה.

לבריאות!

לצפייה בוידאו לחצו על כפתור ההפעלה או על האופצייה הנוספת:
לא מצליחים לצפות? לחצו כאן
(להורדה)

אופצייה נוספת ב HD:

תוכנית בישול עם השף יוחנן למביאסי-מספר 7 from COLlive.com on Vimeo.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.