ספיישל חופש: למביאסי מבשל עם בנו ● תוכנית הבישול של COL
מאת שף יוחנן למביאסי
מצרכים:
פרוסות בצק עלים חתוכים בריבוע
50 גר' שום כתוש
1 בצל גדול קצוץ דק
150 גר' פיטריות שמפניון חתוכות
2 כפות קמח
כוס חלב קוקוס (אפשר להשתמש גם בחלב רגיל)
עירית
מלח
פלפל
ביצה
שמן זית
אופן ההכנה
הבצק:
את הבצק עלים הפרוס מחוררים בעזרת מזלג בצורה אלכסונית, בכדי שהבצק לא יתפח יותר מידי בתנור. לאחר מכן מורחים את הבצק באמצעות מברשת עם הביצה הטרופה. לאחר מכן מכניסים את המגש עם הבצקים למקפיא בכדי לתת לבצק יותר יציבות במשך 10 דקות. לאחר מכן מעבירים מייד לתנור בחום 200 מעלות ל-10 דקות אפיה.
לרוטב:
מחממים סיר על האש עם שמן זית ומוסיפים את המלח והפלפל, את הבצל והשום. לאחר שהבצל והשום מזהיבים תוך כדי טיגון. מוסיפים את הפטריות והקמח. ולאחר מכן מוסיפים את החלב קוקוס. זה מעניק סמיכות לרוטב.
הגשה: בוצעים את הבצק לחצאים, יוצקים את הרוטב ומכסים עם החלק העליון של הבצק עלים כשהוא מרוח קלות בשמן לצורך הברקה ומראה אסתטי יותר. על הצלחת מפזרים מסביב את העירית הקצוצה ומגישים את המנה כשהיא חמה.
לבריאות!
לצפייה בוידאו לחצו על כפתור ההפעלה או על האופצייה הנוספת:
לא מצליחים לצפות? לחצו כאן (להורדה)
תוכנית בישול עם השף יוחנן למביאסי-מספר 7 from COLlive.com on Vimeo.