דג סלמון אפוי בתנור > תוכנית הבישול של COL ● צפו בוידאו
מתכון דג סלמון בציפוי פירורי לחם אפוי בתנור
מאת שף יוחנן למביאסי
מצרכים:
דג סלמון-פילה ללא עצמות
כוס פירורי לחם
1 לימון
כף חרדל
מלח
פטרוזיליה
בזיליקום
קליפת לימון מגורדת
30 גר' פיסטוק קצוץ
פלפל שחור גרוס גס
שמן זית
עגבניות שרי אפויות למחצה בתנור
מיני תפוחי אדמה מטוגנים על מחבת (חצויים לשניים)
חצי כוס יין לבן (יבש)
אופן ההכנה
הציפוי: יוצקים לתוך קערה פיסטוק, קליפת לימון מגורדת, כף חרדל, בזיליקום, מלח וקצת פלפל. סוחטים עליהם את הלימון ובוחשים. לאחר מכן מוסיפים את פירורי הלחם עד לקבלת מרקם דביק ומראה של בורגול.
הדג: מקפלים את פרוסת הסלמון על מחבת עם שמן זית ויין לבן כשמעל מצפים את הדג עם עיסת מהציפוי שהוכנה מראש.
מכניסים לתנור לאפיה בחום של 180 מעלות למשך 12 דקות בדיוק. על הצלחת מניחים את חצאי תפוח האדמה עם עגבניות השרי האפויות בתנור כבסיס לדג ועליהם מניחים את פרוסת הסלמון הישר מהתנור.
לבריאות!
לצפייה בוידאו לחצו על כפתור ההפעלה או על האופצייה הנוספת:
לא מצליחים לצפות? לחצו כאן (להורדה)
אופצייה נוספת: