מערכת COL | יום ד' סיון ה׳תשע״א 06.06.2011

מאות ישבתו בחג השבועות במז'יבוז' ● וידאו

למעלה מאלף חסידים ואנשי מעשה ישהו בחג השבועות – חג מתן תורתנו בערש החסידות מז'יבוז', סמוך לציון אור שבעת הימים מרנא ורבנא רבנו ישראל בעל שם טוב זיע"א. סעודות השבת והחג יוגשו לציבור הרחב ליד שולחנות ערוכים. במסגרת הנסיעה, יבקרו רבים מהאורחים גם בברדיצ'וב, אניפולי, האדיטש, ונעז'ין  לצפייה בוידאו ממז'יבוז' 
מאות ישבתו בחג השבועות במז'יבוז' ● וידאו
מאות ישבתו בחג השבועות במז'יבוז' ● וידאו

למעלה מאלף חסידים ואנשי מעשה ישהו בחג השבועות – חג מתן תורתנו בערש החסידות מז'יבוז', סמוך לציון אור שבעת הימים מרנא ורבנא רבנו ישראל בעל שם טוב זיע"א.

באגודת אהלי צדיקים בראשות הרב ישראל מאיר גבאי, שבנתה ומחזיקה את קרית הבעש"ט במז'יבוז' הכוללת את מתחם הציון ומתחם הכנסת אורחים, נערכו לקליטת ההמונים, והשנה, לרגל העליה החדה במספר העולים לציון הקדוש, יחנכו גם את חדר האוכל החדש שבנתה האגודה.

בנוסף, בימים שלפני חג השבועות יעלו רבים, מכל רחבי אוקראינה, לציון הבעל שם טוב הקדוש. העולים לציון הקדוש יכובדו באכילה ושתיה מטעם הכנסת האורחים של האגודה, המעניקה חינם גם את סעודות החג והשבת. העולים לציון יתפללו בבית מדרשו העתיק של הבעל שם טוב, עליו אמר שהוא "מכוון כנגד בית מקדש של מעלה" (שפתי צדיקים ט).

בית הכנסת חולל על ידי הנאצים בשנות הזעם, ושוחזר במדויק על ידי אגודת אהלי צדיקים. מאגודת אהלי צדיקים נמסר כי בשנים האחרונות חלה עליה מתמדת במספר העולים לציון הקדוש של מייסד החסידות, רבנו ישראל בעל שם טוב, המבקשים לשהות על ציונו הקדוש ביום ההילולא, וכי השנה, גדל מס' העולים עוד יותר.

לצפייה בוידאו לחצו על כפתור ההפעלה או על האופצייה הנוספת:

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.