מערכת COL | יום ט"ו אייר ה׳תשע״א 19.05.2011

'אקו"ם' קבע: ניגוני חב"ד שייכים לתקופת התנ"ך... ● מיוחד

במדור 'אחד משלנו' מתארח השבוע הקלידן החסידי יוסף-חיים בן-משה ● הוא התחיל לנגן בגיל שבע, הפך ל'קלידן הבית' של 770 בגיל 20 וכיום הפך לקלידן מבוקש ● הוא מספר על עבודתו, משתף בסיפורים, מחלק טיפים וחושף מה חושבים בחברת 'אקו"ם' (הארגון ששומר על זכויות היוצרים בארץ) על ניגוני חב"ד  לסיפור המלא
'אקו
(צילום: ברלה שיינר, COL)

מאת שלומית, COL

שם:
יוסף-חיים בן-משה.

מהות העיסוק: נגן קלידים.

התמחות: תזמורת בעשר אצבעות, לנגן "רק" באורגן ולהישמע כמו תזמורת מלאה.

מועד הקמה: מועד ההקמה היה כשאבי קנה לי אורגן בגיל 7 בערך... האירועים באו בהדרגה עם השנים וגדלו עם הגיל, במספר ובאיכות. החתונה הראשונה בה ניגנתי הייתה בקראון-הייטס בשנת תשנ"ט בהיותי ב'קבוצה'. באותה תקופה שימשתי כ"נגן הבית" של האירועים ב-770.

קהל יעד: חסידי חב"ד, ליטאים, חסידים והמגזר הדתי הכללי.

חזון: להגיע לשלמות באיכות המוזיקה והסאונד, להביא את האיכות של האולפן לאולם האירועים.

ה"אני מאמין":
לתת את המקסימום בכל אירוע, מכיוון שלכאורה אצלי זה רק אירוע נוסף, אבל בשביל המשפחה מדובר באירוע של פעם בחיים.

החב"דיות שבמקצוע: בעבודתי בציבור הכללי אני פוגש בחוגגים אשר אינם נמנים על הציבור החב"די, בינם גם ליטאים, המבקשים ניגוני חב"ד שונים, כמו 'ד' בבות' לפני החופה, ניגוני שמחה וגם ניגוני דבקות.

קצת מהקשיים והלימוד שבדרך: לעיתים אני נפגש במצבים מורכבים בהם ישנה אי הסכמה בין הצדדים של המשפחה, כגון איזה סוג שירים ינוגנו, מתי בדיוק להתחיל את ניגון החופה וכד'. אני מוצא את עצמי בין הפטיש לסדן... מכאן אני מבקש להעביר מסר: כדאי לשבת לפני האירוע ולגבש דעה שתתאים לשני הצדדים. למרות אי-הנעימות שבדבר, עדיף לפתור חילוקי דעות לפני כן ולהקדיש את זמן האירוע לשמחה נטו.

סיפור מעניין: (הקדמה לסיפור) ישנם הרבה אומנים וזמרים שרשומים בחברת 'אקו"ם' שדואגת לשמור שלא 'ישתמשו' להם בשירים ללא תשלום. בהתאם לכך, כל אחד שסוגר אירוע באולם, נדרש לשלם תשלום מסוים. בעל השמחה מעביר את התשלום לבעל האולם, שמעביר את התשלום לחברת 'אקו"ם' והיא לאומנים.

ולסיפור:
פעם אחת הוזמנתי לנגן בחתונה ונתבקשתי לנגן ניגוני חב"ד בלבד (בקשה לא נדירה כיום). כמה ימים לאחר-מכן התקשר אליי בעל האירוע וביקש שאעזור לו להסדיר את עניין התשלום לחברת 'אקו"ם' עבור הנגינה שלי באולם.

אמרתי לבעל האירוע שמכיוון שמדובר בניגוני חב"ד בלבד, אין צורך לשלם ל'אקו"ם', מכיוון שאין לאף זמר בעלות על ניגוני חב"ד, אך בכל אופן הוא ביקש שאסדר את העניין מול 'אקו"ם'.

התקשרתי עבורו לחברה והסברתי להם שמדובר בניגוני חב"ד עתיקים ושום ניגון לא נמצא תחת חסותם. הם לא הסכימו להשתכנע כל-כך מהר וביקשו שאעביר להם את רשימת השירים שאנגן באירוע והם יבדקו את העניין.

שלחתי להם את תצלום 'תוכן העניינים' של 'ספר הניגונים'. הם, מצידם, לא מיהרו לתת 'אישור פטור מתשלום'. במשך כמה ימים הם ניסו לחפש בעלות על הניגונים בכל 'רחבי האינטרנט' ובמאגרים שונים, אך ללא הצלחה.

לאחר כמה ימים מתקשרים אלי מהחברה. הפקידה אומרת לי: "לא הצלחנו למצוא בעלות על השירים ששלחת, ואני מבינה שמדובר בשירים מתקופת התנ"ך"...

אמרתי לה: "בדיוק כך"...

היא אמרה לי שתשלח את 'אישור לפטור מתשלום', אבל גם תשלח פקחים לאירוע לבדוק שאכן מנוגנים רק שירי תנ"ך...

יצירת קשר:

054-6761060

[email protected]

מבצעים
חמים לגולשי COL:
10 אחוז הנחה עד חג-השבועות.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.