מערכת COL
|
יום ד' כסלו ה׳תשע״א
11.11.2010
השליחה נאווה גליס מדימונה, מגישה: מתכון לספינג' מרוקאי
השליחה בדימונה, נאווה גליס, היא דוברת אידיש עסיסית, מה שלא מקשה עליה להתחבר ולפעול בקרב עולי מרוקו שמהווים נתח נכבד מעיר שליחותה ● לקראת חג החנוכה הקרב ובא, היא מכינה מתכון מרוקאי טעים במיוחד שמזכיר סופגניה: ספינג' ● והיא כותבת מדוע לא הכינה דגים מרוקאיים, ומה המסר שלה, עבורכן למתכון
(באדיבות: שמרית)
שושנה מנדלסון, COL
ממטבחה של השליחה, הרבנית נאווה גליס, דימונה
הקדמה קצרה
את הדג המרוקאי העולה על שולחן שבת העמוס אורחים יחד עם ה"געפילטע פיש", כבר "לקחה" לי השליחה משדרות,
אז לכבוד חנוכה הקרב ובא, נכין "ספינג'"- הסופגניות המרוקאיות, כן, אלו עם החור באמצע...
מוצרים
1) ק"ג קמח
2) 1 ח' שימרית/ 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
3) 3 כפות סוכר
4) כפית מלח
5) 1/4 כוס שמן
6) 3 כוסות מים פושרים
* טיפ: 2 כפות קוניאק, תגרומנה להרבה פחות ספיגת שמן
אופן ההכנה
ללוש לבצק עד שיהפך לדביק, ולהתפיח כשעה.
אחר-כך, שמנו משטח, והכינו עליו עיגולים מהבצק (מומלץ לא גדולים מדי). השאירו אותם על המשטח לעוד כרבע שעה תפיחה.
חממו כ-3 ס"מ שמן, הרטיבו את האצבע במים, וצרו חור בכל עיגול בצק, לפני טיגונו בשמן.
לאחר הטיגון, פזרו אבקת סוכר ואכלו...
בתיאבון! (ברכתו 'מזונות')
כמה מילים על השליחות
מקום שליחות: דימונה
מספר שנים בשליחות: 24
על הקהילה בקצרה: דימונה היא עיר בלב הנגב. יש בה כ-40,000 תושבים. חציים יוצאי מרוקו והשאר הם עולי מרוסיה ויוצאי רומניה.
אנו כמובן פועלים עם כולם, ורואים הצלחה ב"ה.
מסר: המסר שלי לשליחות הוא "גדולה לגימה שמקרבת". האוכל, ומה שסביבו, חלקו רב בקירוב יהודים רבים!
ממטבחה של השליחה, הרבנית נאווה גליס, דימונה
הקדמה קצרה
את הדג המרוקאי העולה על שולחן שבת העמוס אורחים יחד עם ה"געפילטע פיש", כבר "לקחה" לי השליחה משדרות,
אז לכבוד חנוכה הקרב ובא, נכין "ספינג'"- הסופגניות המרוקאיות, כן, אלו עם החור באמצע...
מוצרים
1) ק"ג קמח
2) 1 ח' שימרית/ 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
3) 3 כפות סוכר
4) כפית מלח
5) 1/4 כוס שמן
6) 3 כוסות מים פושרים
* טיפ: 2 כפות קוניאק, תגרומנה להרבה פחות ספיגת שמן
אופן ההכנה
ללוש לבצק עד שיהפך לדביק, ולהתפיח כשעה.
אחר-כך, שמנו משטח, והכינו עליו עיגולים מהבצק (מומלץ לא גדולים מדי). השאירו אותם על המשטח לעוד כרבע שעה תפיחה.
חממו כ-3 ס"מ שמן, הרטיבו את האצבע במים, וצרו חור בכל עיגול בצק, לפני טיגונו בשמן.
לאחר הטיגון, פזרו אבקת סוכר ואכלו...
בתיאבון! (ברכתו 'מזונות')
כמה מילים על השליחות
מקום שליחות: דימונה
מספר שנים בשליחות: 24
על הקהילה בקצרה: דימונה היא עיר בלב הנגב. יש בה כ-40,000 תושבים. חציים יוצאי מרוקו והשאר הם עולי מרוסיה ויוצאי רומניה.
אנו כמובן פועלים עם כולם, ורואים הצלחה ב"ה.
מסר: המסר שלי לשליחות הוא "גדולה לגימה שמקרבת". האוכל, ומה שסביבו, חלקו רב בקירוב יהודים רבים!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות