מערכת COL
|
יום כ"ו חשוון ה׳תשע״א
03.11.2010
השליחה בקריית ארבע מגישה את המתכון הסודי של הבייגעל'ס
השליחה בקריית ארבע, הגב' דבורה עטיה, פועלת במקום מזה 25 שנים ● ריחות הבייגלים שהיא מכינה, מתפשטים בכל ערב שבת ברחבי העיר, מה שמביא לביתם המוני אורחים שמבקשים לטעום מהמאכל המיוחד ולבקש את המתכון הסודי ● בפנים: הגב' עטיה מספרת על הגמ"ח המיוחד שהקימה לע"נ בתה ע"ה, וחושפת מעט מהפעילות האדירה שמקיימים היא ובעלה הרב ויקטור, בקרב המוני החיילים, האורחים, הוותיקים והעולים החדשים של חברון ● מיוחד ל'מגזין שישי' לקראת הכינוס לסיפור המלא● לעוד מתכונים מעשרות שליחות ברחבי העולם
מאת: שושנה מנדלסון, COL
ממטבחה של השליחה, הרבנית דבורה עטיה, קריית ארבע
מוצרים
1) 1 ק"ג קמח - עדיף מלא
2) 2 כפות מלח
3) 2 כפות סוכר
4) 2 כפות שמרים יבשים
5) 2 כוסות גדולות של מים פושרים
6) חצי כוס שמן
7) שומשום, גרעיני דלעת וחמניות, זרעי פשתן ומלח.
אופן ההכנה
ערבבו את החומרים לבצק אחיד, ולושו אותו בשמן.
אח"כ הניחו את הבצק (רצוי לעטוף עם ניילון) ותנו לו לנוח. אחרי הפרשת חלה (כמובן עם ברכה רק מ-2 ק"ג ומעלה)חלקו את הבצק ל-18 כדורים שווים. רדדו את הגלגלים ועשו מהם צורת בייגל.
כעת, הניחו 2 קערות: האחת עם מים רותחים, והשניה עם מה שתרצו לפזר על הבייגל. התערובת עליה אני ממליצה היא: שומשום, קצח מלח עבה, זרעי פשתן, גרעיני חמניות וגרעיני דלעת.
קחו את הבייגל, טבלו אותו במים ובתערובת, הניחו על נייר אפיה, מרחו ביצה במברשת והכניסו לתנור למשך 20 דקות בטורבו על 180 מעלות.
כמה מילים על השליחות
מקום שליחות: עיר האבות חברון
מספר שנים בשליחות: 25
אופי הפעילות: פעילות עם חיילים - מבצע תפילין - מי שמבטיח שיניח מידי יום אנו משתדלים להעניק לו זוג במתנה, וכן "מבצעים" בחגים.
כמו"כ יש לנו עבודה עם עולים חדשים, ואנחנו עורכים בריתות וחתונות לעולים חדשים, מקיימים כינוסי ילדים בחגים וכינוסי צבאות-ה' לכ-200 ילדים מידי שבת, התוועדויות והפעלה לנשים עם מרצות אורחות. שיעורים לנשים ולגברים.
כעת פתחתי גמ"ח של שמלות כלה לע"נ ביתנו ע"ה. כמו"כ יש לנו גמ"ח של תפילין, ספרי-קודש, קלטות ולהבדיל גם מזרנים, מערכות הגברה כסאות ושולחנות. כל הפעילות נעשית מתוך הבית, עד שנעבור אל הבניין החדש שאנו בונים כעת במלוא-המרץ.
על הקהילה: הקהילה כאן מורכבת בעיקר מדתיים-לאומיים והרבה עולים חדשים מכל העולם, דתיים ושאינם. הקהילה החב"דית מונה 5 משפחות כ"י שמורגשות היטב בכל העיר.
מסר: חברון היא מלשון חיבור ואנו משתדלים, באהבת ישראל, לקרב ולחבר את כולם לבורא עולם.
ממטבחה של השליחה, הרבנית דבורה עטיה, קריית ארבע
מוצרים
1) 1 ק"ג קמח - עדיף מלא
2) 2 כפות מלח
3) 2 כפות סוכר
4) 2 כפות שמרים יבשים
5) 2 כוסות גדולות של מים פושרים
6) חצי כוס שמן
7) שומשום, גרעיני דלעת וחמניות, זרעי פשתן ומלח.
אופן ההכנה
ערבבו את החומרים לבצק אחיד, ולושו אותו בשמן.
אח"כ הניחו את הבצק (רצוי לעטוף עם ניילון) ותנו לו לנוח. אחרי הפרשת חלה (כמובן עם ברכה רק מ-2 ק"ג ומעלה)חלקו את הבצק ל-18 כדורים שווים. רדדו את הגלגלים ועשו מהם צורת בייגל.
כעת, הניחו 2 קערות: האחת עם מים רותחים, והשניה עם מה שתרצו לפזר על הבייגל. התערובת עליה אני ממליצה היא: שומשום, קצח מלח עבה, זרעי פשתן, גרעיני חמניות וגרעיני דלעת.
קחו את הבייגל, טבלו אותו במים ובתערובת, הניחו על נייר אפיה, מרחו ביצה במברשת והכניסו לתנור למשך 20 דקות בטורבו על 180 מעלות.
כמה מילים על השליחות
מקום שליחות: עיר האבות חברון
מספר שנים בשליחות: 25
אופי הפעילות: פעילות עם חיילים - מבצע תפילין - מי שמבטיח שיניח מידי יום אנו משתדלים להעניק לו זוג במתנה, וכן "מבצעים" בחגים.
כמו"כ יש לנו עבודה עם עולים חדשים, ואנחנו עורכים בריתות וחתונות לעולים חדשים, מקיימים כינוסי ילדים בחגים וכינוסי צבאות-ה' לכ-200 ילדים מידי שבת, התוועדויות והפעלה לנשים עם מרצות אורחות. שיעורים לנשים ולגברים.
כעת פתחתי גמ"ח של שמלות כלה לע"נ ביתנו ע"ה. כמו"כ יש לנו גמ"ח של תפילין, ספרי-קודש, קלטות ולהבדיל גם מזרנים, מערכות הגברה כסאות ושולחנות. כל הפעילות נעשית מתוך הבית, עד שנעבור אל הבניין החדש שאנו בונים כעת במלוא-המרץ.
על הקהילה: הקהילה כאן מורכבת בעיקר מדתיים-לאומיים והרבה עולים חדשים מכל העולם, דתיים ושאינם. הקהילה החב"דית מונה 5 משפחות כ"י שמורגשות היטב בכל העיר.
מסר: חברון היא מלשון חיבור ואנו משתדלים, באהבת ישראל, לקרב ולחבר את כולם לבורא עולם.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות