מערכת COL
|
יום י"ג חשוון ה׳תשע״א
21.10.2010
לחמניות פריכות בטעם נפלא ● מאת: השליחה דבורה-לאה חדד
מתכון מסביב לעולם: הגב' דבורה-לאה חדד, שהגיעה לפעול בשליחות ביישוב הקטן אילניה אך לפני 4 חודשים, מגישה לכם מתכון קליל, טעים וריחני במיוחד: לחמניות מיוחדות לשבת ● והיא מספרת על התכנונים לעתיד, מדוע היתה רוצה להמשיך להתגורר בצפת, וגם: היכן ממוקם היישוב היוקרתי למתכון המלא
(צילום: ברלה שיינר, COL)
מאת: שושנה מנדלסון, COL
ממטבחה של השליחה, הרבנית דבורה-לאה חדד, אילניה
מוצרים
1) 1 ק"ג קמח
2) 2 כפות שמרים יבשים
3) 3/4 כוס* סוכר
4) 3/4 כוס* שמן
5) כף מלח גס
6) 2 וחצי - 3 כוסות* מים פושרים
(*כוס חד-פעמית)
אופן ההכנה
לערבב בקערה את המים יחד עם השמרים והסוכר.
להוסיף חצי מכמות הקמח ולערבב.
להוסיף חצי כוס שמן ולערבב.
להוסיף את הקמח הנותר וללוש היטב.
כאן המקום להוסיף את השמן הנותר לאיחוד החומרים והקלת הלישה.
לכסות בניילון, ולאחר תפיחה ראשונה לדחוס את הבצק.
אחרי שהבצק תפח שוב ניתן לקלוע את הלחמניות, לפי הגודל הרצוי (בערך 20 לחמניות).
לאחר תפיחת הלחמניות בתבנית, ניתן למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאפות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש.
כמה מילים על השליחות
מקום: אילניה
זמן בשליחות: הגענו לאילניה לפני 4 חודשים, בחודש תמוז ה'תש"ע
על הקהילה: ביישוב שהוקם לפני 110 שנים, מתגוררות כ-150 משפחות, רובן יוצאי רומניה. הדור המבוגר הם אנשים שעבדו ועובדים בחקלאות, אך כיום יש דור צעיר של "צברים", וגם שכונה של תושבים חדשים. בבית-הכנסת יש כיום מתפללים ב"ה כשני מניינים, והכמות עולה עוד ועוד. היישוב ממוקם 2 ק"מ דרומה מצומת גולני.
אופי הפעילות: באנו למלא את המחסור שהיה ביישוב בענייני יהדות. מי שסידר את הגעתנו לכאן ועוזר לנו לא מעט הוא שליח הרבי ליישוב גבעת-אבני ורבו של הגליל התחתון, הרב יוסף-חיים רוזנבלט.
בעלי, הרב גיל, משמש כרב בית-הכנסת היחיד של היישוב והוא למעשה הדמות הרבנית היחידה ביישוב. אני עורכת פעילות עם נשים, תוך התמקדות בנושא טהר"מ. בחגים ערכנו פעילות עניפה מבית לבית, וכך גם הגענו למודעות של כולם, כאשר תושבים רבים התוודעו לקיומנו. בנוסף, יש לנו כבר שני שיעורים קבועים לגברים שהולכים ותופסים תאוצה, ב"ה.
אנחנו עדיין שלוחים ממש טריים והמטרה שלנו היא כמובן להרחיב מאוד את הפעילות ולקרב את התושבים לאידישקייט, מתוך מאור-פנים ואכפתיות.
מסר: אנחנו בשליחות כי זה מה שצריך. בגלל שזהו רצונו של הרבי. הייתי מאוד רוצה להמשיך ולגור בחממה החב"דית בצפת, היכן שהתגוררנו עד לפני 4 חודשים, אבל כחסידים של הרבי יש לנו תפקיד לדאוג ליהודי השני. לכן אנחנו פה.
ממטבחה של השליחה, הרבנית דבורה-לאה חדד, אילניה
מוצרים
1) 1 ק"ג קמח
2) 2 כפות שמרים יבשים
3) 3/4 כוס* סוכר
4) 3/4 כוס* שמן
5) כף מלח גס
6) 2 וחצי - 3 כוסות* מים פושרים
(*כוס חד-פעמית)
אופן ההכנה
לערבב בקערה את המים יחד עם השמרים והסוכר.
להוסיף חצי מכמות הקמח ולערבב.
להוסיף חצי כוס שמן ולערבב.
להוסיף את הקמח הנותר וללוש היטב.
כאן המקום להוסיף את השמן הנותר לאיחוד החומרים והקלת הלישה.
לכסות בניילון, ולאחר תפיחה ראשונה לדחוס את הבצק.
אחרי שהבצק תפח שוב ניתן לקלוע את הלחמניות, לפי הגודל הרצוי (בערך 20 לחמניות).
לאחר תפיחת הלחמניות בתבנית, ניתן למרוח ביצה ולפזר שומשום.
לאפות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש.
כמה מילים על השליחות
מקום: אילניה
זמן בשליחות: הגענו לאילניה לפני 4 חודשים, בחודש תמוז ה'תש"ע
על הקהילה: ביישוב שהוקם לפני 110 שנים, מתגוררות כ-150 משפחות, רובן יוצאי רומניה. הדור המבוגר הם אנשים שעבדו ועובדים בחקלאות, אך כיום יש דור צעיר של "צברים", וגם שכונה של תושבים חדשים. בבית-הכנסת יש כיום מתפללים ב"ה כשני מניינים, והכמות עולה עוד ועוד. היישוב ממוקם 2 ק"מ דרומה מצומת גולני.
אופי הפעילות: באנו למלא את המחסור שהיה ביישוב בענייני יהדות. מי שסידר את הגעתנו לכאן ועוזר לנו לא מעט הוא שליח הרבי ליישוב גבעת-אבני ורבו של הגליל התחתון, הרב יוסף-חיים רוזנבלט.
בעלי, הרב גיל, משמש כרב בית-הכנסת היחיד של היישוב והוא למעשה הדמות הרבנית היחידה ביישוב. אני עורכת פעילות עם נשים, תוך התמקדות בנושא טהר"מ. בחגים ערכנו פעילות עניפה מבית לבית, וכך גם הגענו למודעות של כולם, כאשר תושבים רבים התוודעו לקיומנו. בנוסף, יש לנו כבר שני שיעורים קבועים לגברים שהולכים ותופסים תאוצה, ב"ה.
אנחנו עדיין שלוחים ממש טריים והמטרה שלנו היא כמובן להרחיב מאוד את הפעילות ולקרב את התושבים לאידישקייט, מתוך מאור-פנים ואכפתיות.
מסר: אנחנו בשליחות כי זה מה שצריך. בגלל שזהו רצונו של הרבי. הייתי מאוד רוצה להמשיך ולגור בחממה החב"דית בצפת, היכן שהתגוררנו עד לפני 4 חודשים, אבל כחסידים של הרבי יש לנו תפקיד לדאוג ליהודי השני. לכן אנחנו פה.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות