מערכת COL | יום כ"ט תשרי ה׳תשע״א 07.10.2010

נשאר לכם אתרוג בבית? המתכון הזה בשבילכם ● מיוחד

עם סיומם של חגי תשרי, מגישה לכם שושנה מנדלסון, עורכת המדור "מתכון מסביב לעולם", מתכון טעים להפליא וקל-הכנה: פרוסות אתרוג במחית תפוחים מתוקים. המתכון שלא כדאי לכם לפספס למתכון המלא
נשאר לכם אתרוג בבית? המתכון הזה בשבילכם ● מיוחד
מאת: שושנה מנדלסון, COL

 מוצרים  

1) אתרוג
2) 2 תפוחים מתוקים, רצוי אדומים
3) מעט מלח
4) כוס סוכר (על כל אתרוג)

(על כל אתרוג - 2 תפוחים. הכמותהנ"ל מספיקה לכ-6סועדים, אך ביכולתכם להוסיף כפי רצונכם)

 אופן ההכנה 

שורים את האתרוג במים למשך 3 ימים עם כוס סוכר, כאשר במשך כל יום מחליפים את המים. בכך מוציאים את המרירות מהאתרוג.
אח"כ מרתיחים מים עם מלח, ושמים בתוכם את האתרוג למשך 15 דקות - גם פעולה זו מוציאה את המרירות.

כעת חותכים את האתרוג לחתיכות דקות לאורך, ומוציאים את הגרעינים. (חשוב מאוד: רוב הטעם יוצא מהקליפה, לכן חשוב להשאיר אותה!)

אח"כ לוקחים את התפוחים המתוקים וחותכים גם אותם לאורך.  כעת, מניחים את התפוחים החתוכים, עם פרוסות האתרוג, בסיר עם קצת מים על אש קטנה למשך 3 שעות עד שהתפוחים ימסו לחלוטין. אם התפוחים עדיין לא נהפכו לכעין ריבה, יש לחכות עד שזה יקרה.

בתיאבון!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.