מערכת COL
|
יום כ"ט תשרי ה׳תשע״א
07.10.2010
נשאר לכם אתרוג בבית? המתכון הזה בשבילכם ● מיוחד
עם סיומם של חגי תשרי, מגישה לכם שושנה מנדלסון, עורכת המדור "מתכון מסביב לעולם", מתכון טעים להפליא וקל-הכנה: פרוסות אתרוג במחית תפוחים מתוקים. המתכון שלא כדאי לכם לפספס למתכון המלא
מאת: שושנה מנדלסון, COL
מוצרים
1) אתרוג
2) 2 תפוחים מתוקים, רצוי אדומים
3) מעט מלח
4) כוס סוכר (על כל אתרוג)
(על כל אתרוג - 2 תפוחים. הכמותהנ"ל מספיקה לכ-6סועדים, אך ביכולתכם להוסיף כפי רצונכם)
אופן ההכנה
שורים את האתרוג במים למשך 3 ימים עם כוס סוכר, כאשר במשך כל יום מחליפים את המים. בכך מוציאים את המרירות מהאתרוג.
אח"כ מרתיחים מים עם מלח, ושמים בתוכם את האתרוג למשך 15 דקות - גם פעולה זו מוציאה את המרירות.
כעת חותכים את האתרוג לחתיכות דקות לאורך, ומוציאים את הגרעינים. (חשוב מאוד: רוב הטעם יוצא מהקליפה, לכן חשוב להשאיר אותה!)
אח"כ לוקחים את התפוחים המתוקים וחותכים גם אותם לאורך. כעת, מניחים את התפוחים החתוכים, עם פרוסות האתרוג, בסיר עם קצת מים על אש קטנה למשך 3 שעות עד שהתפוחים ימסו לחלוטין. אם התפוחים עדיין לא נהפכו לכעין ריבה, יש לחכות עד שזה יקרה.
בתיאבון!
מוצרים
1) אתרוג
2) 2 תפוחים מתוקים, רצוי אדומים
3) מעט מלח
4) כוס סוכר (על כל אתרוג)
(על כל אתרוג - 2 תפוחים. הכמותהנ"ל מספיקה לכ-6סועדים, אך ביכולתכם להוסיף כפי רצונכם)
אופן ההכנה
שורים את האתרוג במים למשך 3 ימים עם כוס סוכר, כאשר במשך כל יום מחליפים את המים. בכך מוציאים את המרירות מהאתרוג.
אח"כ מרתיחים מים עם מלח, ושמים בתוכם את האתרוג למשך 15 דקות - גם פעולה זו מוציאה את המרירות.
כעת חותכים את האתרוג לחתיכות דקות לאורך, ומוציאים את הגרעינים. (חשוב מאוד: רוב הטעם יוצא מהקליפה, לכן חשוב להשאיר אותה!)
אח"כ לוקחים את התפוחים המתוקים וחותכים גם אותם לאורך. כעת, מניחים את התפוחים החתוכים, עם פרוסות האתרוג, בסיר עם קצת מים על אש קטנה למשך 3 שעות עד שהתפוחים ימסו לחלוטין. אם התפוחים עדיין לא נהפכו לכעין ריבה, יש לחכות עד שזה יקרה.
בתיאבון!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות