מערכת COL | יום א' תשרי ה׳תשע״א 09.09.2010

מדור המתכונים של COL מגיש: 'קרעפלאך' לסעודה מפסקת

בימים אלו, בהם עסוקות מאוד כלל השליחות בשל פעילות החגים, התפנתה שושנה מנדלסון עורכת מדור האוכל של COL - "מתכון מסביב לעולם", להכין לכם בעצמה מתכון מיוחד ● והיא מגישה: 'קרעפלאך' טעימים ופריכים לסעודה מפסקת שלפני הצום ● גם אם אתם לא חסידים של המאכל המפורסם, הפעם, לא כדאי לכם לפספס למתכון

מדור המתכונים של COL מגיש: 'קרעפלאך' לסעודה מפסקת

שושנה מנדלסון, COL

 חומרים

לבצק


1) 2 כוסות קמח

2) 1/2 כפית מלח

3) חצי כוס מים

4) 2 כפות שמן

5) 2 חלמונים


למילוי:

6) כוס בשר קצוץ / עוף מבושל

7) 1 בצל בינוני (לא חובה)

8) 2 כפות שמן (גם אם לא משתמשים בבצל)

9) 1 כפית מלח

10) 2 כפיות קמח מצה / פירורי לחם

11) 1 ביצה

 אופן ההכנה 

- הכנת הבצק:

הניחו בתוך קערה את החומרים של הבצק, ולושו במשך כמה דקות עד שהבצק יהיה גמיש.

- הכנת המלית:

קצצו את הבצל וטגנו ב-2 כפיות השמן עד להשחמה.
הוסיפו את הבשר / העוף הקצוץ ואת שאר החומרים וערבבו היטב.

לושו את הבצק ורדדו לעלה דק. חתכו את הבצק לחתיכות מרובעות 5X5 ס"מ (או לפי הגודל שתבחרו).

בכל ריבוע הניחו מעט מהמלית, קפלו את הריבוע לצורת משולש, הדקו את הקצוות היטב כדי שהעלה לא יפתח (כדאי להרטיב את הידיים מידי פעם במים, כדי שהבצק ידבק כראוי).

את ה'קרעפלאך' המוכנים יש לבשל בסיר מים רותחים + 2 כפיות מלח / אבקת מרק, במשך רבע שעה.

לאחר הבישול, יש לסנן את ה'קרעפלאך' ולהעבירם לסיר מרק (עדיף מרק עוף).

גמר חתימה טובה!


הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.