מערכת COL | יום ו' תשרי ה׳תשע״א 14.09.2010

251 'בתי-כנסת פתוחים' יקלטו רבבות מתפללים

גידול מרשים במספר 'בתי-הכנסת' הפתוחים שמארגנים צעירי-חב"ד ברחבי הארץ, והשנה יעמוד מספרם על 251 ● "התברר לנו כי רבים מרגישים לא בנוח לבוא לבית-כנסת רגיל, שבו הם קצת הולכים לאיבוד", אומר הרב יוסף-יצחק אהרונוב, יו"ר צעירי חב"ד ● מגמה חדשה: בתי-כנסת מיוחדים לעולים ממדינות חבר-העמים, שמתחילים לבוא בהמוניהם לתפילות הימים הנוראים  לסיפור המלא
251 'בתי-כנסת פתוחים' יקלטו רבבות מתפללים
עדכון רשימת בתי-הכנסת הפתוחים באתר המיוחד kipur.org

שרון גושן

יוזמת 'בתי-הכנסת הפתוחים', שבה פתחו צעירי-חב"ד בשנים האחרונות, תופסת תאוצה, והשנה יופעלו ברחבי הארץ לקראת יום-הכיפורים מאתיים חמישים ואחד בתי-כנסת כאלה, שבהם יתפללו עשרות-אלפי יהודים. מתברר שציבור רחב, שאינו רגיל ללכת לבית-הכנסת בקביעות, מרגיש הרבה יותר נוח לבוא להתפלל במקום המיועד לאנשים כמותו, שבו מוגשת חוויית התפילה ביום הקדוש בדרך נעימה ומסבירת-פנים.

הלובי של קניון אבן-יהודה יהפוך לבית-כנסת ביום-הכיפורים. כך גם היכל התרבות בראשון לציון, אולם השמחות ארמון דוד בחדרה, בית האומנים ברחובות, מתנ"ס דיונה באשדוד, ואולם הכנסים במתחם נאות גולף בקיסריה.

במקומות רבים מוקמים אוהלי-ענק ממוזגים לצורך התפילה, כמו בנאות אפקה, בכוכב הצפון וברמת אביב ג' בתל-אביב, בשכונת רמות ב' בירושלים, במתחם הקאנטרי באשדוד, ובשכונת נווה-ים בראשון-לציון.

המבצע הגדול מלווה בקמפיין פרסומי בסלוגן: 'שמרנו לכם כיסא'. מסע הפרסום שמקיימים צעירי חב"ד מזמין את הציבור לבוא לתפילות המתנהלות במתכונת שמתאימה גם למי שאינם מכירים כלל את סדרי התפילה. גם אתר אינטרנט מיוחד  (kipur.org) מספק לציבור מידע מפורט על זמני התפילות ועוד פרטים על כל אחד ואחד מבתי-הכנסת.

"התברר לנו כי רבים מרגישים לא בנוח לבוא לבית-כנסת רגיל, שבו הם קצת הולכים לאיבוד ולא מצליחים לעקוב אחר סדר התפילה", אומר הרב יוסף-יצחק אהרונוב, יו"ר צעירי חב"ד. "בית-הכנסת הפתוח עונה על הצורך הזה. שם ימצא המבקר בני-אדם כמותו, ולא תהיה לו שום סיבה לחוש מבוכה. אנחנו דואגים לשתף את הקהל בכל מהלך התפילה, ולהסביר בדיוק מה אומרים ומה עומדים לעשות בכל שלב". לצורך זה נערכו שליחי חב"ד עם מלאי גדול של כיפות וחוברות תפילה מיוחדות, שהותאמו לקהל המתפללים הזה.

ועוד תופעה מעניינת: עשרות בתי-כנסת כאלה פונים במיוחד אל ציבור העולים ממדינות חבר העמים. בריכוזי עולים גדולים, כמו אשדוד, לוד, באר-שבע, נצרת-עילית, ירושלים ועוד, ינוהלו התפילות על-ידי שליחי חב"ד דוברי רוסית, שיסבירו בשפה הרוסית את סדרי התפילות. שם גם ימתינו לעולים מחזורים מתורגמים לרוסית.
בשנים האחרונות יש בקרב העולים מגמה גוברת לבוא לבתי-הכנסת בימים הנוראים.

ואולי גולת הכותרת של תפילות הימים הנוראים מתרחשת דווקא בקיבוצים. אותם מקומות, שהתגאו בעבר בהתכחשות טוטאלית ליהדות, ובכך שאפילו את יום-הכיפורים לא ציינו אצלם, שינו בשנים האחרונות את פניהם, והם פתוחים הרבה יותר להתחברות לשורשים ולמסורת היהודית. השנה ניתן יהיה למצוא גם בקיבוצים ותיקים, כמו בית-השיטה, בית-אלפא, חפציבה, מסילות, רשפים ושדה-נחום, תפילות בהשתתפות עשרות מחברי המשק, אשר מתפללים את 'כל נדרי' ו'נעילה' כתף-אל-כתף עם שליחי חב"ד.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.