מערכת COL
|
יום כ"ג אלול ה׳תש״ע
02.09.2010
מתכון מסביב לעולם: בּוֹ לוק לאַק ויטנאמי, פיקנטי וטעים במיוחד
השליחה הגב' רחלי הרטמן ובעלה הרב מענדי, הגיעו לוויטנאם לפני שנתיים, אבל הם כבר הספיקו 'להפוך' את המדינה - שידעה מלחמות ושנים איומות ● למדור מתכון מסביב לעולם היא מגישה מתכון וייטנאמי שאסור לפספס: בּוֹ לוק לאַק (בשר רועד) ● והיא מספרת על השליחות במדינה הנידחת, מגלה מתי בנה הפעוט צוהל משמחה ומה הקשר בין השליחות בעיר הוצ'ימין סיטי לרבי הריי"צ למתכון המלא● עשרות מתכונים, עשרות מדינות, מדור אחד: "מתכון מסביב לעולם"
מאת: שושנה מנדלסון, COL
ממטבחה של השליחה, רחלי הרטמן, וייטנאם
מוצרים
1) 750 גר' בשר בקר רך (ללא שומן)
2) 3 שיני שום כתוש
3) חצי בצל קצוץ
4) 2 כפות רוטב סויה
5) פלפל שחור-לפי הטעם
6) מעט אגוזי קשיו שבורים
אופן ההכנה
לחתוך את הבשר לקוביות מרובעות קטנות - מעט פחות מסנטימטר מרובע, להשרות לחצי שעה עם השום, הבצל והרוטב סויה.
לשים מעט שמן במחבת או בווק ולחכות עד שיהיה ממש רותח, להקפיץ את הבשר שלוש - חמש דקות כדי שיתקבל הטעם המיוחד.
מניחים בצלחת עלי חסה, מעליהם פרוסות עגבניות, ומעל רצועות בצל. שופכים מעל הכל את הבשר המוכן.
ניתן לפזר מעליהם שברי קשיו קלויים או בוטנים.
מגישים עם אורז לבן, אפשר לנגב את הרוטב עם באגט טרי
כמה מילים על השליחות
מקום שליחות: הו'צימין סיטי, וויטנאם
מספר שנים בשליחות: 4 שנים,
על הקהילה בקצרה: הקהילה מונה 300 יהודים, אבל כל העת אנו מוצאים יהודים חדשים שלא ידענו על קיומם.
בקהילה אין הרבה ילדים יהודים,מה שמייקר עוד יותר כל ילד יהודי - לא משנה באיזה גיל. הילד שלי זורח כשמגיע ילד שלפעמים רק מטייל עם הוריו (ולמחרת הם כבר נוסעים...)
אופי הפעילות: בבית חב"ד אנחנו מפעילים גן ילדים קטן, שיעורי לימוד, חוגים לילדים, מסעדה כשרה ופעילות לצעירים. בגדול הפעילות שלנו משלבת מתן שירות לקהילה היהודית המקומית שמורכבת ממהגרים שהגיעו לכאן לצורכי עסקים, לבין מטיילים ותרמילאים ישראלים שנמצאים כאן רק לכמה ימים.
בהסטוריה של ויאטנם מעולם לא היתה קהילה יהודית, וראשוני היהודים הגיעו הנה לפני כ-15 שנה, כך שכאשר הגענו לכאן מצאנו מדבר שממה רוחני וצימאון של יהודים שרוצים להרגיש את יהדותם גם בגולה הרחוקה.
מסר: פעמים רבות אני רואה במוחש את דברי הרבי הריי"צ: "חזקה על תעמולה שאינה חוזרת ריקם". אסור להתייאש משום יהודי, וגם אם התוצאות לא נראות מיד, הדברים מחלחלים ואנשים קולטים את המסר האמיתי של השליחות!
ממטבחה של השליחה, רחלי הרטמן, וייטנאם
מוצרים
1) 750 גר' בשר בקר רך (ללא שומן)
2) 3 שיני שום כתוש
3) חצי בצל קצוץ
4) 2 כפות רוטב סויה
5) פלפל שחור-לפי הטעם
6) מעט אגוזי קשיו שבורים
אופן ההכנה
לחתוך את הבשר לקוביות מרובעות קטנות - מעט פחות מסנטימטר מרובע, להשרות לחצי שעה עם השום, הבצל והרוטב סויה.
לשים מעט שמן במחבת או בווק ולחכות עד שיהיה ממש רותח, להקפיץ את הבשר שלוש - חמש דקות כדי שיתקבל הטעם המיוחד.
מניחים בצלחת עלי חסה, מעליהם פרוסות עגבניות, ומעל רצועות בצל. שופכים מעל הכל את הבשר המוכן.
ניתן לפזר מעליהם שברי קשיו קלויים או בוטנים.
מגישים עם אורז לבן, אפשר לנגב את הרוטב עם באגט טרי
כמה מילים על השליחות
מקום שליחות: הו'צימין סיטי, וויטנאם
מספר שנים בשליחות: 4 שנים,
על הקהילה בקצרה: הקהילה מונה 300 יהודים, אבל כל העת אנו מוצאים יהודים חדשים שלא ידענו על קיומם.
בקהילה אין הרבה ילדים יהודים,מה שמייקר עוד יותר כל ילד יהודי - לא משנה באיזה גיל. הילד שלי זורח כשמגיע ילד שלפעמים רק מטייל עם הוריו (ולמחרת הם כבר נוסעים...)
אופי הפעילות: בבית חב"ד אנחנו מפעילים גן ילדים קטן, שיעורי לימוד, חוגים לילדים, מסעדה כשרה ופעילות לצעירים. בגדול הפעילות שלנו משלבת מתן שירות לקהילה היהודית המקומית שמורכבת ממהגרים שהגיעו לכאן לצורכי עסקים, לבין מטיילים ותרמילאים ישראלים שנמצאים כאן רק לכמה ימים.
בהסטוריה של ויאטנם מעולם לא היתה קהילה יהודית, וראשוני היהודים הגיעו הנה לפני כ-15 שנה, כך שכאשר הגענו לכאן מצאנו מדבר שממה רוחני וצימאון של יהודים שרוצים להרגיש את יהדותם גם בגולה הרחוקה.
מסר: פעמים רבות אני רואה במוחש את דברי הרבי הריי"צ: "חזקה על תעמולה שאינה חוזרת ריקם". אסור להתייאש משום יהודי, וגם אם התוצאות לא נראות מיד, הדברים מחלחלים ואנשים קולטים את המסר האמיתי של השליחות!
הוסף תגובה
0 תגובות