מיוחד: סוד השניצל האוסטרי ● מתכון מסביב לעולם
מאת: שושנה מנדלסון, COL
על ה"שניצל הווינאי" - wiener schnitzel
שניצל ווינאי הוא מאכל העשוי מבשר מטוגן מצופה בפירורי לחם.
השניצל הוא אחת המנות החשובות במטבח האוסטרי, אך מקורו ככל הנראה בצפון איטליה.
לפי המסורת, המנה הובאה לאוסטריה מאיטליה על ידי הפילדמרשל רדצקי בשנת 1857. בשנת 1900 נטבע המושג שניצל ווינאי. שניצל ווינאי אמיתי עשוי מבשר עגל מטוגן, ומוגש בדרך כלל עם צ'יפס או מחית תפוחי אדמה ולעיתים עם רסק תפוח חמוצים.
הגרסה הישראלית לשניצל עשויה בדרך כלל מחזה עוף או הודו, ומהווה מאכל פופולרי. השניצל הגיע לישראל דרל יהודי אשכנז, ונחשב לחלק מהמטבח היהודי.
מוצרים
1) 1 כוס פירורי לחם
2) מלח ופלפל לפי הטעם
3) 2 שיני שום מעוכות
4) פפריקה
5) 2 ביצים
6) 750 גר' חזה עוף / עגל / הודו
7) שמן לטיגון
אופן ההכנה
ערבבי את הפירורים עם מלח שום ופפריקה.
טרפי את הביצים עם פלפל ומים, טבלי את השניצל בביצה ובפירורים וטגני.
לבריאות!
על השליחות בקצרה
מקום שליחות: וינה, אוסטריה
מספר שנים בשליחות: 24
על הקהילה בקצרה: יהודים חיים בוינה מהמאה ה 12. לפני השואה חיו כ-200.000 יהודים במדינה. כשני שליש מתוכם גורשו ועזבו את אוסטריה ושליש נספו במחנות. כיום חיים פה כ- 20.000 יהודים, רובם הגדול מרוכזים בעיר הבירה וינה.
אופי הפעילות: בקמפוס המפואר "לאודר חב"ד" לומדים ילדי ישראל מהגן עד כיתה י"ב (מסיימים עם תעודת בגרות ממשלתית) ומקבלים הרבה יידישקייט. בנוסף אנו מפעילים מחנות קיץ וחורף, "בת-מצוה קלוב" וכמו בכל קהילת שלוחים מפותחת, מניינים, שבתות מגוונות וכמובן חוגי בית שיעורים ומבצעים.
מסר: גלשו פחות באינטרנט, נצלו כל דקה ללימוד תורה, למבצעים וקירוב רחוקים, והביאו את הגאולה.