לראשונה במדור 'מתכון מסביב לעולם': מתכון אפריקני ● פלפג'ק
מאת: שושנה מנדלסון, COL
כמה מילים על המטבח הדרום-אפריקני
קחו מדינה ענקית אחת, הוסיפו לה תנאי אקלים נוחים ואדמה פורייה המאפשרים גידול של בקר, כבשים, מטעי פירות טרופיים וכרמים של ענבי יין. כעת צרפו לה שבטים אפריקאיים שחורים, צאצאים של אירופאים לבנים וגם לא מעט הודים וצבעוניים. פלא שהמזונות בדרום אפריקה מגוונים כל כך? הבשר הוא המרכיב המרכזי בתפריט הדרום אפריקאי, וארוחות של בשר "על האש" הן דבר שבשגרה. רוב המסעדות, המעוצבות בדרך כלל בצבעוניות חמה, מציעות בעיקר מאכלי בשר ודגים בהשפעות אירופיות ופחות אפריקאיות.
שני האוקיינוסים מספקים שלל דגים, שמכינים מהם מטעמים בשיטות עישון ובגריל.
בעבר היתה הפרדה בין מטבחם של הלבנים במדינה למטבחם של התושבים השחורים, אולם כיום, באופן כללי, התמזגו שני המטבחים.
מוצרים לחמשה סועדים
1) חצי כוס קמח תופח
2) חצי כוס חלב קוקוס או סויה
3) קורט מלח
4) כפית תמצית וניל
5) כף סוכר
* ניתן להוסיף כף או יותר של צימוקים קצוצים
אופן ההכנה
מערבבים את התערובת – שתהיה סמיכה ולא דלילה כמו תערובת של פנקייק.
שופכים מהתערובת למחבת קטנה משומנת קלות או טפלון.
כשהקצוות מזהיבים והפלפג`ק מעלה בועות, הופכים אותו ולוחצים מעט עם המרית. הפלפג'ק המוכן תפוח להפליא (לא קרפ!) ועסיסי. אפשר להגיש עם סירופ מייפל או ריבה.
קצת על השליחות
מקום שליחות: קייפטאון, דרום אפריקה
מספר שנים בשליחות: 34
על הקהילה בקצרה: קודם כל, קצת רקע על העיר - קייפטאון היא עיר יפהפיה. להיכן שמסתכלים ניתן לראות נוף מדהים ביותר של האוקיינוסים כחול עמוק ו/או רכסי ההרים היפים. הקהילה היהודית בקייפטאון מונה כ-18,000 יהודים והיא קהילה מלוכדת עם זיקה חזקה לישראל. גם אם עבורי, עבור בעלי ועבור ילדינו השליחות כאן לא תמיד קלה, אנו עדים לדברים מעניינים ולסיפורי נשמות שמתגלגלים כאן.
אופי הפעילות: לפני 24 שנים זכינו להקים בית-ספר ובו לומדים למעלה מ-100 ילדים כ"י. בנינו גם שני מקוואות שמשמשים את הקהילה באופן קבוע. העבודה שלנו מקיפה את כל תחומי, צעירים ומבוגרים, בתהלוכת ל"ג בעומר האחרונה יכולנו בהחלט לראות את השילוב היפה של בני הקהילה שלנו שחגגו יחד. יש לנו מספר בתי חב"ד בתחומים שונים.
מסר: אשרינו שזכינו להיות שלוחי הרבי כדי להפיץ את המעיינות חוצה