מתכון צ'כי מסורתי: עוף פריך בפירורי לחם על מצע חסה
מאת שושנה מנדלסון , COL
כמה מילים על המטבח הצ'כי
מטבח זה מושפע מאוד מסגנונות הבישול בארצות השכנות. במשך שנים הייתה צ'כיה חלק מהאימפריה האוסטרו-הונגרית, והמטבח הצ'כי ספג השפעות רבות מהמסורת הוינאית, אך גם ממאכלים וסגנון בישול שהגיע מזרחה משם, ומהשפעות מקומיות. רבות מהעוגות ומיני המאפה הפופולרים במזרח אירופה מקורם בצ'כיה.
המטבח הצ'כי הוא מטבח כבד יחסית, הכולל שימוש רב בשומן, ודגש על מנות בשר. בעבר היתה עליו ביקורת, בשל היותו דל בירקות ובדגים אך רב בקלוריות ושומנים. כיום, בעקבות הגעת סגנונות בישול ממדינות האיזור, ניתן למצוא שילוב של מאכלים בשריים עם ירקות, כמו המתכון שלפנינו.
מוצרים
4 שוקיים
2 שיני שום
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
1/2 כוס מיונז
2 כפות מים
1/2 כוס קמח
1 כוס נבטי חיטה
אופן ההכנה
קל, פשוט ומהיר מאוד:
להשאיר את העוף במיונז כ-10 דקות, ולכסות כל חתיכה בפירורים הנ"ל.
אופים בתנור מכוסה כ-40 דקות, ועוד 10 דקות ללא כיסוי.
רצוי להגיש על מצע חסה רעננה בתוספת אורז וירקות טריים.
קצת על השליחות
מקום שליחות: פראג, צ'כיה.
מספר שנים בשליחות: 14 שנים.
על הקהילה בקצרה: פראג הוא מקום תיירותי מאוד, במשך כל השנה. ההיסטוריה היהודית והסיפורים המפורסמים על המר"ל מפראג, בתי הכנסת ובית הקברות מושכים אל העיר תיירים יהודים מכל העולם. הקהילה מונה מאות בודדות של משפחות, רבים מהם יוצאי ברית-המועצות.
אופי הפעילות: בבית חב"ד פועל בית הכנסת במשך ימי השבוע ובשבתות.
בבית חב"ד נמצא גן ילדים בו לומדים כ15 ילדים כל יום עד שעות הצהריים. פעמיים בשבוע מתקיים 'בית ספר יהודי' בו לומדים ילדים יהדות, פרשת השבוע וכו'. לפני החגים מתקיימת פעילויות מיוחדות לילדים בבית חב"ד בהשתתפות הוריהם.
בפראג פועל גם 'מכון המהר"ל' בו לומדים קבוצת בחורים 'סמיכה' כפי הוראת הרבי. הבחורים מקיימים פעילות שוטפת הן עם התושבים המקומיים והן עם המטיילים.
חוויה מיוחדת ומפורסמת היא סעודות השבת המתקיימות במסעדה של בית חב"ד הנקראת 'מסעדת שלנו', בהשתתפות עשרות מטיילים תוך שירה, דברי תורה ואווירה מיוחדת.
במשך השבוע מוסר הרב שיעורי תורה בתלמוד, הלכה ובתורת המהר"ל. השיעורים מתקיימים בבית חב"ד ובמכון המהר"ל. לנשים מתקיים שיעור שבועי וכן פעיליות מיוחדת בכל ר"ח.