"קלפטיקו" - קוביות כבש ביין אדום יבש ● מתכון מסביב לעולם

המאכל הייחודי של קפריסין זה ה"קלפטיקו" הלקוחה מהמילה "קלפטומניה" ובפי הקפריסאים "בשר גנוב", בשנת 1821 - תקופת המהפכה היוונית, היה סוג של "טרייד-אין" בין הטורקים ליונים: הטורקים הקפריסאים יתנו כבשים והיונים הקפריסאים ישלמו בתמורה בירקות.
אך כשבאה על קפריסין שנת בצורת ולא היה ליונים מה לשלם תמורת הכבש, התחילו לגנוב מהטורקים כבשים ולבשל את הבשר בתוך האדמה בישול איטי מאוד, בכדי שהטורקים לא יעלו על הגניבה, ומכאן מגיע המאכל המפורסם ביותר בקפריסין היונית "הקלפטיקו" עשוי מכתף כבש אבל אפשר בהחלט להמיר לקובית בקר לגולש עדיף עם עצמות, הקלפטיקו מזכיר לנו קצת "חמין" בשל בישולו האיטי.
3) פלפל שחור גרוס
3) מעט שמן זית
4)
5) 3 בצל גדול חתוך גס
6) 4 גבעולי סלרי חתוך לקטעים
7) 4 גזרים גדולים חתוכים לקטעים
8) אורגנו טרי / בזיליקום טרי / (לא חובה)
9) יין אדום יבש
בסיר כבד מחממים שמן זית ומניחים את קוביות הבשר לטיגון קל,
כעת מוסיפים את כל הירקות + עשבי התיבול.
שופכים חצי בקבוק יין יבש, מכסים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה מאוד נמוכה ומבשלים כשעתיים עד שעתיים וחצי, ניתן להוסיף מעט מים במקרה הצורך.
להגשה, מוציאים את קוביות הבשר ומערבבים קלות את הירקות עם הנוזלים .
מגישים בתוספת פירה קטיפתי.
מספר שנים בשליחות: 6
על הקהילה בקצרה: קפריסין היא מקום תיירותי מאוד, במיוחד בחודשי הקיץ. בגלל החופים, שאגב מימיהם מאוד נקיים ולא מזוהמים כלל, מגיעים תיירים מכל רחבי אירופה ובעיקר בריטיים וישראליים.
הקהילה היהודית המקומית שלנו, מונה כ400 משפחות יהודיות ואנו מתאחדים מידי שבת בתפילות וסעודות שבת המוניות, ובמיוחד בחגים.
אופי הפעילות: אנו פותחים בית חב"ד לחודשי הקיץ בעיירת הנופש המפורסמת "איה נאפה" שם מתאספים אלפי צעירים/ות שזוכים להניח תפילין, להדליק נש"ק, להתפלל, ללמוד, ולאכול אוכל כשר.
הרב מוסר שיעורי תורה כל יום בעיר אחרת, כמו כן יש מקווה מפואר, שיעורים לנשים, חלוקת נש"ק בשדה התעופה, פעילות אינטנסיבית לילדים, ועוד... ב"ה אין רגע דל!
מסר: כמו הקלפטיקו שמתבשל באיטיות ודורש סבלנות ואהבה, ככה גם ההצלחה שלנו בשליחות תלויה בהרבה נתינה, אהבה וסבלנות ובעיקר "התנהג תמיד לדבר את כל דברך בנחת, לכל אדם ובכל עת"....
פסח כשר ושמח לכולם ומתוך חירות אמיתית מכל הדאגות.

