מערכת COL
|
יום כ"ה אדר ה׳תש״ע
11.03.2010
טחינת קמח לאפיית מצות שמורות ● תיעוד וידאו
השלוחים בקזחסטאן נוהגים מידי שנה לאפות מצות שמורה בהידורים המיוחדים וביניהם הקמח מטחינת רחיים של יד ולא רחיים של מכונה. רב קהילת חב"ד בביתר עילית הרב אשר לעמיל הכהן, יצא לטחינת קמח עבור אפיית מצות שמורות אותם הוא נוהג לטחון מינימום שלוש יממות לפני האפייה צפו בוידאו
הרב אשר לעמיל הכהן ונכדו הת' אברהם הכהן טוחנים קמח ● צילום: COL
כתב COL
השלוחים בקזחסטאן נוהגים מידי שנה לאפות מצות שמורה בהידורים המיוחדים וביניהם הקמח מטחינת רחיים של יד ולא רחיים של מכונה. רב קהילת חב"ד בביתר עילית הרב אשר לעמיל הכהן, יצאו לטחינת קמח עבור אפיית מצות שמורות כשאליו מצטרפים יו"ר אירגון יהדות קזחסטאן הרב משה דוד הכהן, וילדי השלחוים מאלמא אטא, השוהים בישראל במסגרת הלימודים.
הרב כהן נוהג לטחון את הקמח מינימום שלוש יממות לפני האפייה. אדמו"ר הזקן - רבי שניאור זלמן מליאדי פוסק בשו"ע כי יש צורך לפחות ביממה בין טחינת הקמח לאפיית המצות, בכדי שיתקרר מהחום הנוצר בעת הטחינה אולם מקובל מפי הרה"ג ר' אברהם צבי הכהן ע"ה שנהג שיהיה לכל הפחות 3 יממות.
המצות לשלוחים ישלחו בשבוע הבא לקזחסטאן יחד עם ילדי השלוחים והפעילים המגיעים מישראל לעזרת עריכת הסדרים ברחבי קזחסטאן.
השלוחים בקזחסטאן נוהגים מידי שנה לאפות מצות שמורה בהידורים המיוחדים וביניהם הקמח מטחינת רחיים של יד ולא רחיים של מכונה. רב קהילת חב"ד בביתר עילית הרב אשר לעמיל הכהן, יצאו לטחינת קמח עבור אפיית מצות שמורות כשאליו מצטרפים יו"ר אירגון יהדות קזחסטאן הרב משה דוד הכהן, וילדי השלחוים מאלמא אטא, השוהים בישראל במסגרת הלימודים.
הרב כהן נוהג לטחון את הקמח מינימום שלוש יממות לפני האפייה. אדמו"ר הזקן - רבי שניאור זלמן מליאדי פוסק בשו"ע כי יש צורך לפחות ביממה בין טחינת הקמח לאפיית המצות, בכדי שיתקרר מהחום הנוצר בעת הטחינה אולם מקובל מפי הרה"ג ר' אברהם צבי הכהן ע"ה שנהג שיהיה לכל הפחות 3 יממות.
המצות לשלוחים ישלחו בשבוע הבא לקזחסטאן יחד עם ילדי השלוחים והפעילים המגיעים מישראל לעזרת עריכת הסדרים ברחבי קזחסטאן.
לצפייה בוידאו לחצו על כפתור ההפעלה או על האופצייה הנוספת:
לא מצליחים לצפות? לחצו כאן
הוסף תגובה
0 תגובות