קָאַניִירִיק - חצילים טורקיים ממולאים בבשר וירקות ● מתכון
מאת שושנה מנדלסון, COL
כמה מילים על המטבח הטורקי:
הקאנייריק הוא אוכל ביתי פופולרי ביותר. שמוגש כמנה עיקרית בתוספת אורז.
הטורקים מומחים בירקות ממולאים ובדרך כלל תמיד מוסיפים גם בשר לממולאים.
הקאנייריק-חצילים ממולאים הוא ממשפחת המוסקה. הטורקים אוהבים מאוד אוכל חריף ותמיד תוך כדי בישול הם מוסיפים פלפל חריף. במתכון הזה הוספנו פלפלים רגילים מלמעלה. בדרך כלל גם במתכון זה הטורקים מגישים מלמעלה פלפל חריף, לבחריתכם.
מוצרים
1) 5 חצילים בינוניים
2) 300 גרם בשר טחון
3) 1 בצל גדול
4) 4 עגבניות מגורדות
5) תבלינים לפי הטעם : מלח, פלפל שחור , פפריקה מתוקה וכמון
6) 1 חב' פטרוזיליה
7) פלפלים רגילים או חריפים
אופן ההכנה
לקלף את החצילים, ולטגנם על המחבת בשלימות. להוציא למגש.
לטגן את הבצל חתוך לקוביות קטנות, ולבשל את הבשר עם הבצל עד שהוא מפריש את המים שלו.
להוסיף את העגבניות ולבשל עד שיוצא המיץ של העגבניות ולהוסיף את התבלינים והפטרוזיליה קצוצה.
להכין את החצילים כמו סירה. (לחתוך כמו סירה) ולסדר עם כף מקום באמצע.
אח"כ ממלאים את כל הבשר טחון עם הירקות בתוך החצילים, שמים על תבנית אפיה, מוסיפים לסיר של הבשר קצת מים ושופכים קצת לתבנית מסביב לחצילים
ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
טעים ומומלץ מאוד לאוהבי חצילים (וגם לאלו שלא).
קצת על השליחות
מקום שליחות: אנטליה טורקיה
מספר שנים בשליחות: שנתיים
על הקהילה בקצרה: בית חב"ד לנופשים הישראלים אשר במלונות.
אנטליה היא המקום מספר 1 בעולם לנופשים ישראלים. באנטליה יש 2000 בתי מלון! לעיר מגיעים כרבע מליון ישראלים בשנה ואנו משמשים עבורם כבית חב"ד לנופש הישראלי.
כמו-כן פיתחנו "קהילה מקומית" נחמדה מיהודים שגרים באנטליה.
אופי פעילות: בית כנסת יהודי היחיד בעיר, כמו"כ המקום היחיד בו ניתן להשיג אוכל כשר. פעילויות בחגים בשיתוף עם החברות תעופה מישראל במלונות, שיעורי תורה קבועים בכל שבוע. בכל שבוע מצטרפים לטיולים של הישראלים ומניחים תפילין, מדברים איתם על כשרות, נש"ק, חלוקת חומר ביהדות ומזמינים כמובן את כולם לתפילות ולסעודות שבת.
מסר: אין יהודי רחוק!!! כאשר נותנים הרגשה טובה לאנשים הם חוזרים אלייך שוב ושוב ושוב...