מערכת COL | יום י"א אדר ה׳תש״ע 25.02.2010

טורטיית תירס וסלט חריף-אש מקסיקניים ● מתכון מסביב לעולם

מתכון מסביב לעולם: במדור השבוע, מתארחת השבוע השליחה הגב' רחל דרוק מעיר הנופש והתיירות קנקון שבמקסיקו ● היא מציגה כיצד מכינים סלט מקסיקני חריף ולחם תירס - טורטיה ● ומה הקשר בין קיבה לנשמה, כמה תיירים מגיעים לקנקון מידי שנה, למה בני הזוג דרוק הם ברי-מזל, ומאיזה ירק היא ממליצה לשים רק יחידה אחת, אבל נראה אתכם שמים יותר... למתכון המלא, מיוחד ל-COL
טורטיית תירס וסלט חריף-אש מקסיקניים  ● מתכון מסביב לעולם
סלט מקסיקני חריף-אש על טורטיות תירס

כמה מילים על המטבח המקסיקני

המטבח המקסיקני, מתחלק לשלושה זרמים עיקריים: מקסיקני אותנטי, מטבח ה"טקס-מקס" שהתפתח בדרום ארה"ב וסגנון הראפ העכשווי. אחד המרכיבים הבסיסים המשותף לשלושת הזרמים היא הטורטיה, שמגיעה בשלל צבעים והיא אחד המרכיבים הבסיסיים של המטבח המקסיקני. אך לא על הטורטיה לבדה עומד המטבח המיוחד הזה, אלא על שפע עצום של בשר, דגים, וגם ירקות ופירות שלא ראיתם מימיכם. הוא עשיר בטעמים, צבעוני, מעניין ומתאים מאד לחך הישראלי.

מתכון ראשון: טורטיית תירס

מוצרים

1)  2 כוסות קמח תירס
2)  חצי כפית מלח
3)  1/8 כוס מים
4)  1 מרדד
5)  2 שקיות ניילון 

אופן ההכנה

ערבבי את כל החומרים ביחד כשלוש דקות, או עד שזה יהיה כדור בצק. אם צריך אפשר להוסיף קצת מים. כעת, חלקי את הבצק לחתיכות שוות, כדי לרדד את חתיכות הבצק לצורות עגולות ודקות. הניחי שקית ניילון מקומחת על קרש חיתוך, אח"כ הניחי כדור בצק אחד מעל השקית ניילון ומעל הבצק תניחו את השקית ניילון המקומחת השניה.

תגלגלי את הטורטיה עד שתהיה שטוחה (בעזרת המרדד).  עכשיו, בעדינות, תורידי את השקית ניילון מהטורטיה, תחזיקי אותה על היד והורידי בעדינות גם את השקית שמתחתיה.

שימי מחבת על חום בינוני, ובמהירות הניחי את הטורטיה בתוך המחבת.

ברגע שתתחילי לראות בועות, קחי מרית (כלי מטבח שטוח, כמו זה שהופכים איתו את החביתה), הפכי את הטורטיה ותני לה להתבשל בצד השני.

ברגע שזה משחים קצת הוציאי את זה מהמחבת ושימי את זה בצד.

כעת הטורטיה מוכנה למאכל.

מתכון שני: סלט חריף וטעים

מוצרים

1)  4 טורטיות עשויות תירס
2)  1 גמבה אדומה
3)  1 פלפל חריף (או יותר, תלוי בך...)
4)  5 בצל ירוק
5)  2 גזרים מגורדים
6)  חצי כוס עלים של כוסברה חתוכים בגסות
7)  1/3 כוס חומץ
8)  2 כפות לימון סחוט
9)  כף של פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי
10)  1/2 כף אבקת כמון
11)  1/2 כף מלח
12)  כף שמן זית
13)  2 כוסות של עלים ירוקים (חסה, לדוגמא).

אופן ההכנה

חיתכי לחתיכות דקות את הגמבה האדומה, הפלפל החריף ואת הבצל הירוק.

לפזר את הגזר. ערבבי בתוך קערה את הכוסברה, את החומץ, המיץ לימון, המלח שמן-הזית, הפפריקה חריפה ואת הכמון. והוסיפי גם את ההעלים הירוקים.

קחי את הטורטיה, וחתכי לפסים דקים. הכניסי לתנור בחום מעלות נמוך עד שיהיה קריספי (במשך 8 דקות בערך). לפזר על הסלט רגע לפני שמגישים.

קצת על השליחות

מקום שליחות: קנקון, מקסיקו.

מספר שנים שליחות: 3

על הקהילה בקצרה:  קנקון היא מקום נופש נפלא לתיירים, ברמה בינלאומית.

מידי שנה מגיעים מעל 4 מיליון תיירים לקנקון. אנשים מגיעים לבקר כאן מכל פינה בעולם. רבים מתגוררים כאן בחורף ומחשיבים את קנקון כביתם השני.

תעשיית בתי-המלון, הביאו לפה הרבה מאוד יהודים למטרות עסקים.

מאז הגעתנו לפני שלוש שנים, הפכנו לקהילה - אמנם קטנה - אך מליאת מרץ, שגורמת לנו להתגאות במקום ובקהילתנו המיוחדת. 

אופי הפעילות: לשרת את הקהילה המקומית שלנו עם הפעילויות והשיעורים וה'היברו סקול', לתת מענה לצרכים היהודים של התיירים בקנקון, ולהיות בית נח, חם ויהודי לישראלים המטיילים. אנחנו גם ברי-מזל לחשוף לראשונה להרבה משפחות דתיות את דרכי החסידות ואת מעיינות הרביים לראשונה בחייהם, בבית חב"ד שלנו.

מסר: הדרך לפתוח את הלב זה דרך הקיבה! אם נשביע את הקיבה, נגיע לנשמה...

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.