מערכת COL | יום ז' אדר ה׳תש״ע 21.02.2010

מטען מאולתר הושלך על בית כנסת בקהיר, אין נפגעים

ניסיון לפיגוע נגד יהודים במצרים? מטען מאולתר הושלך הבוקר (ראשון) לעבר בית הכנסת "שערי שמיים" ברחוב עדלי שבמרכז קהיר. לפי דיווחים במדינה, מזוודת-תבערה שזרק אלמוני גרמה להתלקחות שריפה, אך לא היו נפגעים ולא נגרם נזק רציני בתקרית  לסיפור המלא
מטען מאולתר הושלך על בית כנסת בקהיר, אין נפגעים
יהודי מתפלל בבית כנסת במצרים ● צילום: COL

ניסיון לפיגוע נגד יהודים במצרים? מטען מאולתר הושלך הבוקר (ראשון) לעבר בית הכנסת "שערי שמיים" ברחוב עדלי שבמרכז קהיר. לפי דיווחים במדינה, מזוודת-תבערה שזרק אלמוני גרמה להתלקחות שריפה, אך לא היו נפגעים ולא נגרם נזק רציני בתקרית.

מקור ביטחוני מצרי מסר כי את המטען השליך גבר שהגיע למלון "פנורמה" הנמצא מול בית הכנסת. הוא נשא עמו מזוודה בגודל בינוני וביקש לשריין לעצמו חדר במלון. בעת ששהה בלובי הוא הפתיע את פקידי הקבלה כאשר פנה לעבר הכניסה, השליך את המזוודה ונמלט דרך סמטה צדדית.

בית הכנסת "שערי שמיים" אינו פעיל ביום-יום ומרבית הארועים נערכים בו בחגים, אז מגיעים אליו היהודים השוהים במצרים בין אם מנציגויות ישראל, סטודנטים אמריקנים הלומדים באוניברסיטה האמריקנית בקהיר ועוד.

המקור הביטחוני מסר כי מבדיקה של הזירה עולה כי המזוודה הכילה בקבוקי בנזין, חומרים דליקים אחרים וכן קופסת גפרורים ומצית, דבר אשר היה אמור, עם השלכת המזוודה, לגרום להעלאתה באש - כפי שאכן קרה.


 

 

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.