מתכון סודי לוופל בלגי ● מתכון מסביב לעולם
מאת שושנה מנדלסון, COL
כמה מילים על המטבח הבלגי
המטבח הבלגי משלב מסורות קולינריות של המדינות השוכנות בקרבת בלגיה, בייחוד צרפת וגרמניה ומאופיין במנות גדולות יחסית, אך ברמה גבוהה. למעשה, יש המאפיינים את המטבח הבלגי כהכלאה בין ה"כמויות" של המטבח הגרמני וה"אנינות" של המטבח הצרפתי.
(את הוופל הבלגי ניתן להכין במחבת וופלים מיוחדת, שהיא מחבת כפולה. המחבת עשויה בדרך כלל מיציקה ולפעמים בציפוי טפלון. וניתן להשיג אותה בחנויות לכלי בית).
מוצרים:
1) 9 ביצים
2) 3 כוסות קמח
3) 2 כוסות סוכר
4) 2 סוכר וניל
5) חצי כוס חלב
6) 250 גרם חמאה
אופן ההכנה:
ערבבי לחוד את 4 המצרכים הראשונים. אח"כ ערבבי בנפרד את 2 המצרכים האחרונים. כעת, ערבבי אותם ביחד לבלילה אחת.
שפכי מהבלילה אל המחבת המיוחד להכנת וופל בלגי (יש גם טוסטים מיוחדים לכך, שעלותם זולה יותר), כשהמכשיר חם מאוד מאוד.
כשהוופל מקבל גוון זהוב / מעט שרוף, הוא מוכן.
יש האוהבים לאכול את הוופל כמו שהוא, אך בדרך כלל מוסיפים לו אבקת-סוכר, או גלידה / קצפת / סירופים / פירות.
בתיאבון!
קצת על השליחות:
מקום השליחות: בלגיה, אנטורפן
מספר שנים בשליחות 33 :
על הקהילה בקצרה: אנטורפן היא מרכז יהודי חשוב באירופה ויש בה חיים יהודיים שוקקים. רוב היהודים מרוכזים באיזור אחד ויש קשר טוב בין כל הקהילות. בגלל שבעיר קיים מרכז יהלומים גדול מגיעים לעיר גם סוחרים יהודיים מכל העולם. בעיר קיימים בתי ספר טובים לכל שכבות האוכלוסייה ורוב רובם של הילדים לומדים בבתי ספר יהודיים.
אופי הפעילות: באנטורפן חיים זה ליד זה יהודיים חסידיים, חרדים, מודרנים וגם כאלו שלעת עתה אינם שומרי תורה ומצוות. ולכן הפעילות מורכבת ומגוונת. מצד אחד יש פעילות לקרב יהודים לתורה ומצוות ומאידך ישנה פעילות להפצת תורת החסידות.
מסר: "עשו ככל יכולתכם..." שלש מילים, שצריכים להיות חקוקים במחשבה דיבור ומעשה..., בנפש רוח ונשמה... ובעולם שנה נפש...