מערכת COL | יום כ"א שבט ה׳תש״ע 05.02.2010

שטרודל אגסים, צימוקים ותפו"ע גרמני ● מתכון מסביב לעולם

השליחה הגב' לאה טייכטל, מהעיר ברלין שבגרמניה מגישה "אפל-שטרודל" גרמני ערב לחיך, עם צימוקים, אגוזים, אגסים, ושני סוגי תפוחים ● היא גם מציגה תמונות ממקווה המפואר שהקימו היא ובעלה הרב יודי - מקווה שנחשב לאחד המקוואות המפוארים בעולם ● בנוסף, היא מספרת על העבודה הרבה, על השליחות הנוספות בברלין, וגם: לא תאמינו מי הם רוב יהודי גרמניה כיום למתכון המלא 3 שבועות קודמים:● פנינה רוזנברג, סין: עוף באננסגולדי פרמן, צ'ילה: פַּסְטֵל דֶה צ'וֹקְלוֹאיידי לאבקובסקי, ברזיל: פודינג קוקוס
שטרודל אגסים, צימוקים ותפו
אפל שטרודל גרמני, עם גלידה. הצעת הגשה

מאת שושנה מנדלסון, COL

כמה מילים על המטבח הגרמני

לכל אזור בגרמניה המאכלים האופייניים לו, הנובעים מתנאים גאוגרפיים (כגון קרבה לים או להרים, או תנאי אקלים) והיסטוריים-חברתיים. האזורים השונים בגרמניה מושפעים מן המדינות הגובלות בהם.

כך, מושפע המטבח בצפון גרמניה לא רק מן האקלים והקרבה לים, אלא גם מהמטבח ההולנדי
. בגרמניה המערבית ניכרת השפעת המטבח הצרפתי. בדרומה של גרמניה, בעיקר בבוואריה ובשוואביה, קיימת השפעה הדדית עם המטבחים האוסטרי והשווייצרי. במזרח המדינה קיימת השפעה סלאבית, מן המטבחים הפולני והצ'כי.

בנוסף, בעקבות הפיכתה הלא רשמית של גרמניה למדינת הגירה, השפיעו הטורקים, הוייטנאמים והרוסים על המטבח הגרמני, ורבים מהחנויות למזון מהיר מוכרים מזון בסגנון טורקי וכדומה.

מוצרים

חומרים עבור 8 מנות  
1)
חצי קילו תפוחים ירוקים חמוצים 
2) חצי קילו תפוחים אדומים מתוקים
 
3) חצי קילו אגסים
 
4) כוס סוכר חום כהה
 
5) כף גדושה קינמון
 
6) קליפה מגוררת מתפוז אחד
 
7) 100 גרם צימוקים
 
8) 150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
 
9) 500 גרם בצק עלים מרודד, מופשר
 
10) חלמון טרוף עם כפית מים, לזיגוג

אופן ההכנה

מקלפים את התפוחים והאגסים, מסירים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות. 
 
מבשלים על אש נמוכה את פרוסות התפוחים והאגסים עם סוכר וקינמון, עד לריכוך 20 דקות.
 
 
מסירים מהאש ומוסיפים קליפת תפוז מגורר, צימוקים ואגוזי מלך.
 
מצננים את התערובת שעה לפחות, מסננים מנוזלים.
 
 
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
 
 
מחלקים את הבצק לשני חלקים, פורשים כל מחצית בצק על משטח עבודה מקומח קלות, ומניחים בשורה מחצית מתערובת התפוחים והאגסים (הקרה) במרכז הבצק.
 
 
מורחים חלמון ביצה על הקצוות של הבצק (להדבקה) ומגלגלים לרולדה.
 
 
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי ומכינים שטרודל שני.
 
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בתערובת החלמון, לזיגוג.
 
 
אופים במשך 30-35 דקות, עד שהבצק תפוח וזהוב. פורסים חם עם כדור גלידת ונילה.

ייתכן שהדפדפן שלך אינו תומך בתצוגה של תמונה זו.קצת על השליחותת 
 
מקום השליחות: ברלין, גרמניה 
 
מספר שנים בשליחות: 13  
 
על הקהילה בקצרה: ברלין היא עיר שיש בו כ25 אלף יהודים, אך רובם הגיעו בשני עשורים האחרונים ממזרח אירופה, לאחר קריסת ברית-המועצות. מספר היהודים הגרמניים המקוריים - לא גדול. 

אופי הפעילות: ב"ה ראינו את הברכות של הרבי, ולפני שנתיים חנכנו מרכז חב"ד גדול שיש בו בית כנסת ל250 איש, מקוה נשים, אולם אירועים, מסעדה, ספריה, חדר מחשבים ועוד.

כיום במוסדות חב"ד גם יש גן ילדים, בית הספר יסודי, ישיבה לבעלי תשובה, ישיבה גדולה ועוד.

ברוך השם יש צוות של שלוחות העוסקות במסירות נפש ובהצלחה רבה, בת שבע סגל, חי' מושקא גבירץ, בתי' קאהן וחנה גולובוטשוב, בזכות השיתוף פעולה הפעילות בעיר מבורכת, בעזרת השם נעלה מחיל אל חיל לתת נחת רוח למשלחינו.  
 
מסר: אשרינו מה טוב חלקינו להיות שלוחות של הרבי.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.