מי גורענג סינגפורי ● מתכון מסביב לעולם
מאת שושנה מנדלסון, COL
כמה מילים על המטבח הסינגפורי
המטבח הסינגפורי מייצג את המגוון האתני המורכב בסינגפור. לכן גם האוכל הסינגפורי מורכב מתערובות של אוכל מלזי, אינדונזי, הודי, סיני ועוד ועוד.
האוכל הוא מרכיב חשוב בסינגפור והוא אחד מנושאי השיחה המרכזיים באי.
סינגפור בנויה על שטח לא גדול ולכן את רוב המזון מייבאים דרך הים ורק חלק קטן ממנו מגדלים בו.
השבוע במדור נספק הצצה למטבח הסינגפורי: מי גורענג - אטריות עם ירקות ורוטב.
מוצרים
1) אטריות
2) בצל
3) שום קצוץ
4) שמן לטיגון
5) ממרח צ'ילי
6) רסק עגבניות
7) קטשופ, מלח ופלפל
8) נבטים
9) תפוח אדמה
10) בצל ירוק
אופן ההכנה
חממו את השמן במחבת, הוסיפו את השום הקצוץ והבצל וטגנו עד להזהבה. לאחר מכן יש להוסיף את האטריות ושאר המצרכים. טגנו וערבבו עד שכל הרוטב מכסה את האטריות במרקם אחיד. הגישו בצלחת עם פרוסת מלפפון טרי ורוטב צ'ילי.
למנה פרווה- ניתן להוסיף: אפונה ירוקה, טופו ופלפל אדום /ירוק/כתום.
למנה בשרית – ניתן להוסיף חתיכת בשר.עוף וביצה לבישול.
קצת על השליחות
מקום השליחות: סינגפור
מספר שנים בשליחות: 15
על הקהילה בקצרה: סינגפור היא מהמרכזים הפיננסים הגדולים באזור מזרח אסיה. יהודים התחילו להתיישב בסינגפור כבר מסוף המאה ה18. בתחילה היו אלו יהודים בעיקר מבגדד, אבל במשך הזמן התיישבו פה יהודים מכל העולם וכיום הקהילה מונה כ1,500 נפשות כ"י. יש זרם בלתי פוסק של מבקרים, תיירים ואנשי עסקים מרחבי העולם.
אופי הפעילות: אנחנו מפעילים שני מקוואות, שני בתי כנסת, מרכז קהילתי, חנות למוצרי מזון כשרים, מסעדה, בית ספר יסודי, תלמוד תורה בימי ראשון, תוכניות העשרה וחוגים תורניים כמו כן פעילות בכל גווני הקהילה מגיל הגן ועד בית אבות היהודי. החל משנת ה'תשס"ב נתייסדה ישיבה עם בחורים שלוחים שפועלים בקרב הקהילה.
סעודות שבת וחגים במרכז הקהילה זוכים להצלחה מרובה וזוהי הזדמנות לקירוב לבבות בין חברי הקהילה והאורחים.
מסר: רוב העבודה לבירור העולם כבר מאחורינו. משיח כבר כאן!