עו"ד ציבין ל-Themarker: "האינטרנט כלי להפצת יהדות"
עו"ד מרדכי ציבין, בעל קשרים ענפים ברחבי העולם מהם מסתוריים, עוסק בין היתר, בפרשיות בינלאומיות. מהידועות שבהן, מאבק בבית המשפט לזכויות האדם בשטרסבורג למניעת הסגרתו של סגן אלוף (יאיר קליין) מרוסיה לקולומביה. בעבר, ייצג ציבין את עומאר היסאם, מיליארדר סורי ותורם לחיזבאללה, תושב רומניה שנחשד בחטיפת עיתונאים בעיראק וממקורביו של הנשיא בססקו. על מנת שהיסאם, בן דודו של מוסטפה טלאס, שר הבטחון בממשלת חאפז אל אסד, יסייע לגילוי עצמותיו של המרגל אלי כהן, פרשיה שידועה למוסד.
ציבין, פעיל גם בתנועה להגינות שלטונית, בראשות עו"ד מרדכי אייזנברג ואתמול הגיש לתובע הכללי בבלגיה בקשה לעצור אנשי חמאס. לדבריו; "כמכת נגד לאינתיפאדה המשפטית שמנהל חמאס נגד אנשי צבא ופוליטיקאים ישראל".
1. מהו דף הבית שלך?
אני גולם טכנולוגי שפספס את מהפכת המחשוב ועדיין סובב עם ערימות פתקים בכיסים. לאחרונה יש על שולחני מחשב שמשמש בעיקר להתכתבויות אימייל. לשמחתי, רעייתי-שותפתי נחמה וצוות המשרד מסייעים לי בהתנהלות האינטרנטית, כך שאצלי דף הבית הוא אכן "דף הבית", בחינת "ביתו זו אשתו"
2. אילו אתרים יש לך במועדפים?
אתרים משפטיים, עיתונות ישראלית, עיתונות מהעולם, בנק, אלעל הנוסע המתמיד, ארגוני זכויות אדם, פורום עצור כאן חושבים ו- A Guide to Chabad Literature. ובתוך הלב – אתר די ביה יחדון רוחין ונפשין.
3. מה השימושים המרכזיים שלך באינטרנט?
בעיקר, כאמור, התכתבויות אימייל. בנוסף, כמי שפועל הרבה בחו"ל, עיתונות העולם היא הדרך שלי "לחיות" את המקומות בהם אני פועל. הדבר דומה לעו"ד מחו"ל המבקש לעמוד על החיים בישראל. הוא יכול להרשם לקורס מזורז להכרת ישראל, אך שיטוט בן חודש באתר חדשות ישראלי ילמד אותו פי כמה.
4. מהם הרגלי הגלישה שלך (שעות גלישה, תדירות ומהיכן – בית או עבודה)?
ככלל אין לי זמן, בודאי לא הרגלים מסוג זה. אני גולש כשאני צריך. עכשיו אני חושב על כך שלמה נקרא שמה "גלישה" – על שום שגולשת. מתחילים בשימוש לצורך וגולשים לשלא לצורך.
5. מהי עמדתך לגבי ההוראה של הרבנים לאסור את הגלישה באינטרנט ולסגור את האתרים החרדיים?
אוי וויי. שאלה קשה וכאובה. האמת היא שלו ניתן היה לבער את הרעה החולה הזו, הייתי שמח מאוד. בעיית האינטרנט ברורה לי לחלוטין אך כנראה שזו גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה. באופן כללי אני גדלתי על שיטת חב"ד שגורסת כי מכל דבר ניתן להוציא את הטוב שדרכו ניתן להפיץ יהדות. הדבר שהוא בעיני מקור הרע במכשיר הזה ומוכיח את בעייתיותו הרבה הוא המוסד המשוקץ המכונה "טוקבקים". פשוט לא יעלה על הדעת שבאופן רשמי יהיה אזור מיוחד ברשות הרבים שבו מתכנסים הארורים ומכים את רעיהם בסתר, תחת כל מיני שמות משונים. אם היה להם אומץ, היו אלה מן המגיבים שכוונותיהם רעות צריכים לכנות את עצמם בשמות מפורשים: "קנאי 4", "שונא 11", "צר לב", "מכה בסתר" וכן על זו הדרך.
6. מה לדעתך יקרה בעקבות הוראת הרבנים?
מה שקורה בדרך כלל עם גזירות שאין הציבור יכול לעמוד בהם.
7. האם קיים לחץ חברתי בסביבתך נגד האינטרנט?
במשרד מדברים על עבודה, בבית ישנים, במוסקבה ובבריסל לא שמעו על הוראת הרבנים ובשבת מתוועדים. לא מדברים על אינטרנט.