מתכון מסביב לעולם: פראסוקפטדס - קציצות כרישה יווניות
כמה מילים על הפראסוקפדטס והמטבח היווני:
במטבח היווני-יהודי יש לפראסוקפטדס מקום חשוב, ויש להם הרבה אופני הכנה: עם ירקות בלבד, עם אגוזים, עם גבינה, עם בשר טחון וכו'. במיוחד רגילים לאכול אותם בחגים.
המטבח היווני הוא בסגנון ים-תיכוני, והאוכל היווני המוכר ביותר בארץ הוא ה'חוריאטיקי סלטה' - סלט יווני.
מוצרים:
1) קילו כרישה (4 גדולים)
2) 2-3 בצל ירוק קצוץ
3) בצל יבש קטן קצוץ
4) 2 כפות פרוזיליה קצוץ
5) 2 כפות שמיר קצוץ
6) 2 ביצים
7) 2 כפות אגוזים טחונים
8) 3-4 כפות של קמח מצה או פירורי לחם
9) מלח, פלפל
10) 2 כפות שמן זית
11) שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מנקים את הכרישה, פורסים אותה ומרתיחים במים לחצי שעה בערך עד שהיא נהיית רכה.
מסננים את המים מהכרישה ומשאירים אותה במסננת לכמה שעות שיצאו כל הנוזלים.
קוצצים היטב את הכרישה במעבד מזון (פוד-פרוססור) ומעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר החומרים הנ"ל לתערובת ומערבבים היטב (אם העיסה מימית מדי אפשר להוסיף קמח מצה), לאחר-מכן משאירים במקרר ל2-3 שעות.
לאחר ששהה במקרר את פרק הזמן הנ"ל, משמנים את הידיים ויוצרים את הקציצות.
מחממים מספיק שמן במחבת כדי לכסות את התחתית ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שיזהיבו. מניחים על מגבות נייר לספיגת השמן ומגישים חם.
בתיאבון...
קצת על השליחות:
מקום שליחות: אתונה, יוון.
מספר שנים בשליחות: 8 שנים.
מספר יהודים בקהילה: 3000.
על הקהילה בקצרה: אחת הקהילות הוותיקות בעולם, היהודים הנקראים רומניוטים הגיעו ליוון בסוף תקופת בית שני, אח"כ בעקבות גירוש ספרד הגיעו הרבה יהודים משם.
הקהילה מסורתית, יש 2 בתי כנסת ואחד מהם פעיל כל השנה, בית ספר, בית אבות ומוסדות קהילתיים.
אופי פעילות: בעיקר פעילות חינוכית: שיעורים למבוגרים, פעילות עם נוער וילדים, פעילות לקראת החגים, הוצאה לאור של חומר על יהדות ביוונית, ביקורי בית וכו'.
לצד הפעילות עם הקהילה המקומית יש גם פעילות עניפה עם המטיילים, ארוחות שבת וחגים, סדרי פסח באתונה, רודוס וכרתים, שירות קייטרינג ועזרה בכל המצטרך.
מסר: לכל א' יש שליחות לפעול ולהאיר את המקום שלו .
חנוכה שמח!