המתכון השבועי: עוגת שיש קלאסית
עוגת שיש קלאסית
מצרכים לשלב א'
5 כפות קקאו
5 כפות סוכר
5 כפות מים
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס יין
כף תמצית רום
כף תמצית וניל
50 גרם מרגרינה
מצרכים לשלב ב'
7 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
3/4 1 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
4 כפות שמן
4 כפות מים קרים
אופן ההכנה:
שלב א'
לערבב את כל החומרים בסיר קטן, לבשל על אש נמוכה עד שרותח, להסיר מהאש, להוסיף מרגרינה, לערבב עד שהיא נמסה. לקרר
שלב ב'
1. להפריד את הביצים.
2. בקערה מערבבים את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר, כוס קמח, מים ושמן.
3. בנפרד מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
4. לאחד את שתי הבלילות תוך כדי הוספת יתרת הקמח ואבקת אפייה.
5. מרפדים תבנית מלבנית בינונית בנייר אפייה משומן,
6. שופכים רבע מכמות התערובת הלבנה לתבנית.
7. שופכים את תערובת השוקולד בתנועות פיזור לתוך התערובת שהלבנה שנותרה בקערה ולא מערבבים. שופכים את התערובת לתבנית בתנועות הזזה קלות לקבלת דוגמת שיש.
8. מכניסים שיפוד או סכין לתערובת ומסובבים בתנועות מעגליות ע"מ להמשיך ליצור את הדוגמה.
9. אופים בתנור שחומם מראש לחום 170 כ35-45 דקות.
טיפ: ברגע שאבקת אפייה באה במגע עם נוזלים היא מתחילה לפעול את פעולתה הגורמת לעוגה לעלות ולהיות אוורירית, לכן כדאי לשים מרכיב זה אחרון בעוגה ומייד לאחר מכן להכניס לתנור ולא להתמהמה