









המתכון השבועי: פילה סלמון ברוטב טריאקי ועשבי תיבול
פילה סלמון ברוטב טריאקי ועשבי תיבול
דג סלמון הוא אחד הדגים המשובחים והטעימים עלי אדמות, אם החלטתם להשקיע ולפנק את קרוביכם בדג זה כדאי שתכינו אותו כמו שצריך, ראשית כשאתם קונים את הדג אל תתפשרו על דג קפוא, רק טרי, זה פשוט עולם אחר, נכון, זה יותר יקר, אבל אם כבר החלטתם ללכת על איכות, תזרמו עם זה עד הסוף, כשהדג טרי ואיכותי כבר לא נשאר הרבה להשקיע, הסוד הוא הזמן הקצר של הדג בתנור, חום גבוה מאוד בגריל 12 דקות והדג מוכן לאכילה... והכי חשוב, אסור לשים לימון לפני האפייה, הרסתם את הדג ושום דבר כבר לא יחזיר אותו למקור.
מצרכים:
6-8 נתחי פילה סלמון משובח וטרי (עם או בלי העור- לפי טעמכם)
2/3 כוס רוטב טריאקי
2/3 כוס שמן זית (או קנולה)
כפית מלח גס (אל תתפשרו על מלח רגיל)
קורט פלפל שחור טחון או גרוס דק
פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
צרור עלי כוסברה ופטרוזיליה (אפשר להוסיף גם בזיליקום)
חופן אגוזי קשיו (לבחירה)
אופן ההכנה:
1. לשמן תבנית במעט שמן ולסדר יפה את הדגים
2. לערבב בקערית את רוטב הטריאקי ושמן זית ולשפוך מעל הדגים, לדאוג שהרוטב יגיע לכל פינות הדג.
3. לפזר מעל הדגים: מלח גס, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
4. לקצוץ את העלים ולפזר גם אותם מעל הדג.
5. לפזר את הקשיו.
6. להכניס לתנור שחומם מראש לחום הגבוה ביותר על מצב גריל ל12 דקות או עד שהעסק רותח וקצת חרוך. זהירות: אל תייבשו את הדג.
7. להגשה: חתכו עלי חסה, תבלו בלימון, שמן ומלח, פזרו עגבניות שרי חצויות והניחו מעל את הדג בתוספת כמה אגוזים. מעדן!!!
הערה: כמובן שהכי טעים לאכול את הדג ישר מהתנור, אך אם הכנתם את הדג לכבוד שבת, עדיף לא להניחו על הפלטה אלא לכסות במגבות ולהגיש בטמפרטורת החדר. ולמי שבכל זאת אוהב את זה חם, לא להניח ישירות על הפלטה אלא כמה שאפשר רחוק מהאש.
הכנתם את המתכון? נשמח לקבל תגובות, הערות והארות...
