המתכון השבועי: 10 טיפים לקליית חציל
המשימה לא מסובכת מדי, בתנאי שמקפידים על כל הכללים. להלן עשרה טיפים שיעזרו לכם.
1. איזה חציל לקחת. השאיפה שלכם היא למצוא חציל אוורירי, לא דחוס, נטול גרעינים במידת האפשר (החצילים עם הגרעינים מרירים באופן מעיק). לשם כך חפשו חציל צר ומאורך . החזיקו אותו בידכם והעריכו את משקלו. הוא צריך להיות קל כנוצה.
2. איך קולים. שוטפים את החציל, מנגבים ומניחים על הכיריים. מדליקים להבה גבוהה והופכים את החציל מדי פעם כדי שייקלה מכל הכיוונים. לא פוצעים את קליפת החציל, לא מחוררים ולא חותכים. השאירו את החציל שלם – כך הוא יישאר בהיר ובעל טעם נקי, וזה גם יהיה פחות מלכלך.
3. איך עושים את זה נקי. לפני שאתם מניחים את החציל על הכיריים, הסירו את ראש הכירה ואת הברז, הניחו נייר אלומיניום שעשיתם במרכזו חור בצורת ברז הכירה ואז החזירו את הנ"ל למקום. עובד כמו קסם.
4. מתי להוריד מהאש. החציל צריך להיות חרוך לגמרי ולהיראות ממש מפוחם. לחיצה קלה עם מזלג אמורה למעוך אותו בקלות. שימו לב שאין חלקים שנשארו קשים – אם הכל רך, הסירו מהאש והניחו בצלחת עמוקה לקירור.
5. איך מנקים (השיטה הקלה) חיתכו את החציל לרוחב בשני קצותיו ובצעו חתך לאורך הקליפה מקצה לקצה. הניחו לכמה דקות לסינון הנוזלים. פירסו את החציל על קרש חיתוך ורוקנו אותו בעזרת כף בתנועות עדינות.
6. איך מנקים (השיטה הקשה) אוחזים את החציל הקלוי מעל צלחת ומתחילים להסיר את הקליפה השרופה בידיים. לאט לאט. זה מלכלך בטירוף ובדרך-כלל נשאר קצת פיח על החציל – שבסך-הכל תורם לטעם – אבל זו הדרך להרוויח כמה שיותר חציל וכמה שיותר טעם מהסיפור. אפשר בשר החציל נשאר שלם, אפשר לשטוף אותו בעדינות מתחת לברז. לחלופין, אפשר להשרות במיץ לימון.
7. גיליתי גרעינים – מה עושים? אף אחד לא מת מקצת גרעינים, ואחרי שלומדים לבחור חצילים גם לא צריכים להיות כמעט גרעינים, אבל אם פתחתם את החציל וגיליתם שיש בו גרעינים בכל זאת, נסו לחתוך את השליש התחתון שם נמצאים רוב הגרעינים.
8. איך הופכים את זה למשהו טעים. הוא כבר טעים. כדי שיהיה יותר טעים: מוסיפים מלח, לימון, שום, פלפל, שמן זית ו/או טחינה, מיונז, או כל דבר אחר שאתם אוהבים עם החציל שלכם.
9. איך קולים חצילים קטנים. הבעיה עם חצילונים היא שהם לא יושבים טוב על הכיריים. אפשר להשתמש ברשת של טוסטר-אובן: מניחים על הכיריים ושמים את החצילים עליה.
10. איך הכי טעים? ככה: קולים חצילונים, מקלפים ומשרים במרינדה של לימון, מלח, שום ושמן זית לכמה שעות. מסננים ומניחים על צלחת, שופכים קצת טחינה גולמית, ופטרוזיליה קצוצה. טעים מאוד גם להוסיף בצל מטוגן קצוץ דק.
כמובן שתמיד אפשר לצלות את החציל גם בתנור, הכי קרוב לגריל, 20 דקות מכל צד, בזמן הצלייה להשאיר את דלת התנור טיפה פתוחה.