מערכת COL | יום י"ח אייר ה׳תשס״ד 09.05.2004

מתבשל ב-COL: מתכונים לחג השבועות

המדור הראשון יוקדש למאכלי חלב, אחד מסימני ההיכר של חג השבועות. אחת הסיבות לכך היא, שכאשר ניתנה לבני-ישראל התורה, ובה נצטוו על דיני הכשרות, התברר שאין להם בשר (הכנת בשר כשר אורכת זמן רב), לכן אכלו ביום זה מאכלי חלב. השבוע במדור: בלינצ'ס פטריות חלבי, סלט חסה וגבינה, פאי חצילים וגבינות עשיר, מרק ברוקולי מוקרם, עוגת שמנת שוקולד, עוגת גבינה שיש וגלידה שוקו-וניל.
מתבשל ב-COL: מתכונים לחג השבועות
בלינצ'ס חגיגי במילוי פטריות וגבינות חומרים לבלילה: 2 כוסות מים ½ 1 כוסות קמח 3 ביצים 2 כפות שמן ½ כפית מלח חופן עלי שמיר קצוצים דק חומרים למילוי: 3 בצלים גדולים 2 סלסילות פטריות טריות. 100 גרם גבינה צהובה מגורדת 50 גרם גבינה מלוחה מגורדת אופן ההכנה: 1. ערבבי את כל חומרי הבלילה פרט לשמיר בבלנדר או במיקסר, הוסיפי את השמיר הקצוץ. 2. שמני קלות מחבת טפלון, כשרותח מאוד שפכי כמות של ¾ מצקת מהבלילה וטגני משני הצדדים עד להזהבה נאה. 3. כעת הכיני את המילוי: חתכי את הבצל לפרוסות דקות, טגני במחבת עם מעט שמן עד להשחמה, הוסיפי את הפטריות וטגני אותם על אש גבוהה עד להשחמה. הוסיפי את התבלינים. העבירי מיד לקערה והוסיפי את הגבינות לקערה וערבבי היטב. 4. מלאי כל חביתית בכף גדושה מהמלית וגלגלי. 5. ניתן לטגן מעט את הבלינצ'ס או לאפותם בתנור. כדאי להגיש חם. * * * סלט חסה גבינה ופקאנים קלויים חומרים: 1-2 שקיות חסה 1 בצל ירוק חופן עלי שמיר עגבניות שרי פקאנים גבינה מלוחה תיבול: מיץ מ-2 לימונים סחוטים 1 כפית מלח 2 כפות חומץ 4 כפות שמן ¼ כפית פלפל שחור 2 שיני שום כתושות ½ כפית סוכר 1 כפית שטוחה חרדל אופן ההכנה: 1. קצצי את החסה, הבצל ירוק והשמיר, חתכי את השרי ל- 2, הכניסי הכל בקערה גדולה. 2. ערבבי בקערית את כל חומרי התיבול, שפכי מעל וערבבי היטב. 3. חתכי את הגבינה המלוחה לקוביות או גרדי במגרדת, הוסיפי לסלט 4. חממי מעט שמן במחבת וטגני קלות את הפקאנים עד להשחמה קלה. 5. פזרי מעל הסלט לפני ההגשה. את הסלט יש להכין לפני הארוחה ולאוכלו בעודו טרי. * * * פאי חצילים וגבינות עשיר ברוטב עגבניות חומרים: בצק עלים מופשר 2 בצלים 2 חצילים ארוכים 3 שיני שום כתושות 2 רסק עגבניות ¾ כוס מים פטרוזיליה קצוצה מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה 1 שמנת מתוקה + 2 ביצים 100 גרם פתיתי גבינה צהובה 1 גבינת קוטז' 4 כפות קמח אופן ההכנה: 1. רפדי תבנית פאי נמוכה בבצק עלים, בסיס + פינות. 2. קצצי בצל וטגני עד להזהבה. חתכי את החצילים לקוביות קטנות ואדי יחד עם הבצל עד להשחמה וריכוך. 3. הוסיפי רסק, מים ותבלינים לפי הטעם. 4. העבירי לקערה ושפכי את הקוטז' והמלח. 5. שפכי לתבנית מעל הבצק. 6. ערבבי בקערה את השמנת, הביצים והגבינה הצהובה. 7. שפכי מעל החצילים ואפי כשעה בחום בינוני. 8. לאחר כשעה, כבי את התנור והשאירי שם את הפשטידה עוד כחצי שעה. * * * מרק ברוקולי מוקרם חומרים: 2 בצלים גדולים 1 שקית ברוקולי קפוא או 1 מגש טרי 4 שיני שום כתושות ½ שקית חלב מים 1 כף מלח ¼ כפית פלפל שחור 2 שמנת מתוקה עלי שמיר קצוץ – לבחירה אופן ההכנה: 1. הפשירו את הברוקולי. חתכי אותו לקוביות קטנות. 2. חתכי את הבצל לקוביות קטנות וטגני בסיר גדול עד להזהבה נאה. 3. הוסיפי את הברוקולי, הנמיכי את האש, ואדי את הברוקולי עד לריכוכו. 4. הוסיפי את החלב ומים מלוא הסיר, בשלי כ20 דקות. הוסיפי את התבלינים והשום. 5. הוסיפי את השמנת ובשלי עוד כ-5 דקות 6. רסקי את המרק בעזרת מקל בלנדר. 7. פזרי מעל המרק עלי שמיר קצוצים ומעט צנוברים קלויים. * * * עוגת שמנת ושוקולד חומרים לבסיס: 5 ביצים 8 כפות סוכר 2 כפות שמן 2 כפות מים 3 כפות קמח 3 כפות קקאו חצי כוס אגוזים טחונים – לבחירה סירופ: ¾ כוס מים רותחים 1 כף תמצית רום חומרים לשכבת השמנת: 2 שמנת מתוקה 1 אינסטנט פודינג וניל 1 כוס חלב 2 כפות סוכר חומרים לשכבת השוקולד: 1 שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד מריר 3 כפות ויסקי אופן ההכנה: 1. הפרידי את הביצים. 2. הקציפי חלבונים והוסיפי בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב. 3. הוסיפי את שאר חומרי הבסיס, ערבבי היטב בעדינות בעזרת מרית. 4. העבירי לתבנית עגולה מס' 28 משומנת, אפי כ12 דקות.קררי 5. שפכי את הסירופ מעל העוגה. 6. הקציפי את השמנת ושאר החומרים, שפכי מעל העוגה והכניסי להקפאה. 7. המיסי בסיר על אש נמוכה את השוקולד המריר, הוסיפי את השמנת לא מוקצפת וערבבי במזלג., הוסיפי את הויסקי, קררי מעט ושפכי מעל השמנת. שמרי במקרר. 8. לעיטור ניתן לגרד שוקולד או לפזר אגוזים טחונים. * * * עוגת שיש גבינה על מצע ביסקויטים ובציפוי שמנת עוגה זו ניתן להכין גם ללא מצע הביסקויטים או הציפוי, ההחלטה תלויה בזמנכם ומרצכם. אך כמובן שהיא תצא עשירה ומשובחת אם תתאמצו עוד קצת… למצע הביסקויטים: 1 חבילה ביסקויטים טחונים דק (עייני למטה ב"טיפ לריסוק ביסקויטים") 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה או חמאה לתערובת הגבינה: 5 ביצים מופרדות ½ 1 כוסות סוכר 3 גבינה 1 שמנת חמוצה 1 לבן ¾ כוס קמח תופח (או קמח רגיל + א.אפייה) ½ אינסטנט פודינג וניל לתערובת השוקולד: 200 גרם שוקולד 1/2נ מיכל שמנת מתוקה לציפוי השמנת: 1 שמנת מתוקה 1 כוס חלב ½ אינסטנט פודינג וניל אופן ההכנה: 1. ערבבי בקערה את הביסקויטים עם המרגרינה המומסת, שטחי בתבנית עגולה גדולה או במלבנית בינונית. קררי כ20 דקות. 2. ערבבי בקערה את חומרי תערובת הגבינה + חלמונים ו3/4 כוס סוכר. 3. הקציפי את החלבונים + ¾ כוס סוכר. הוסיפי לתערובת בתנועות עטיפה. 4. חממי בסיר כפול את השוקולד עד שיימס, הוסיפי את השמנת וערבבי היטב עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית, הוסיפי לתוכה כרבע מכמות תערובת הגבינה וערבבי היטב. 5. כעת קחי מצקת ושפכי במרכז התבנית מצקת של תערובת גבינה ומצקת של תערובת השוקולד לסירוגין. 6. אפי בחום גבוה כ20 דקות ועוד כ40 דקות בחום בינוני נמוך. 7. הוציאי את העוגה, קררי. 8. הקציפי שמנת, חלב ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה ומרחי מעל העוגה בעודה קרה. טיפ לריסוק ביסקוויטים: הכניסי את הביסקויטים לשקית, כשהם מפוזרים ולא אחד על השני, בעזרת מערוך עברי על הביסקויטים בתנועות רידוד. אחרי שתחזרו על הפעולה כ-3 פעמים, הביסקויטים ייגרסו כליל. טיפ לאפיית עוגות גבינה: אם ברצונכם שהעוגה תצא דחוסה יותר ונימוחה, אפו אותה כל זמן האפיה בחום נמוך מעט כשעה. לקבלת עוגה תפוחה ואוורירית פעלו אחר ההוראות שבמתכון למעלה. * * * גלידת שמנת שוקו-וניל (מהירה וטעימה) חומרים: 2 שמנת מתוקה ¼ כוס חלב 300 גרם שוקולד מריר 2 כפות וויסקי אופן ההכנה: 1. המסי את השוקולד על אש נמוכה מאוד. 2. הקציפי את השמנת והחלב. הוסיפי את הויסקי. 3. ערבבי את השמנת והשוקולד חצי ערבוב, עד שנוצרים 2 צבעים, שחור ולבן. שימו לב לא לערבב יותר מדי כדי שהצבע הלבן לא ייעלם. 4. העבירו לקופסת פלסטיק עמוקה. 5. הקפיאו כ-10 שעות. 6. להגשה קרצו כדורים בעזרת קורץ גלידה, זלפו מעל מעט סירופ שוקולד. *** ניסיתם? ספרו לנו בבקשה, בתגובות.
לכתבה זו התפרסמו 22 תגובות - לקריאת כל התגובות
הוסף תגובה
22 תגובות
1.
סוף סוף משהו לעניין.
ג' סיון ה׳תשס״ד
לאתר COL!
זה רעיון פשוט אדיר,תודה רבה לכם!חג שמח!
2.
שלום
ג' סיון ה׳תשס״ד
עדיין לא ניסיתי את המתכונים, אבל נשמע משכנע וטעים
תודה רבה לכם!!!
3.
תודה רבה!
ג' סיון ה׳תשס״ד
זה רעיון מעולה
ישר כח
המשיכו כך...תעדכנו הרבה
4.
באנגלית בבקשה!
ג' סיון ה׳תשס״ד
האם אפשר לתרגם הכל באנגלית. יש הרבה גולשים מחוץ לארץ

תודה
5.
שיהיה לחג שמח וכשר גם במאכלי החלב
ג' סיון ה׳תשס״ד
שהגבינות יהיו כשרות למהדרין ועשויות רק ממרכיבים כשרים, ובפרט לתושבי חוץ לארץ ושכונת קרון היטס במיוחד
6.
רעיון מקורי!
ג' סיון ה׳תשס״ד
כל הכבוד על הרעיון הנפלא !
המשיכו כך!
7.
יישר כח
ג' סיון ה׳תשס״ד
המון זמן חיכינו לרעיון הזה
תמיד הייתי צריכה לגלוש
באתרים אחרים כדי לחפש מתכונים
אתם גאונים, יישר כח!!!
8.
טובוש ישר כוחך
ג' סיון ה׳תשס״ד
על המדור השימושי והטעים
תודה
חברה
9.
מרק ברוקולי
ג' סיון ה׳תשס״ד
מרק ברוקולי נישמה מצויאן מענין ממי קיבלה אותו,
זה הכי חשוב!!!
10.
מרשם
ג' סיון ה׳תשס״ד
תמונה הייתה מאוד מועילה. חג שמח
11.
מאוד פרקטי!
ג' סיון ה׳תשס״ד
ושימושי
12.
רעיון נפלא
ג' סיון ה׳תשס״ד
ישר כח על המדור הנפלא
"דבר בעיתו מה טוב"
הערה שמושית:רצוי לרשום לכמה מנות מיועד המתכון.ושוב ישר כח!!!!
13.
טובוש תודה,
ג' סיון ה׳תשס״ד
ניסיתי את הבלינצ'ס המלוח ויצא משהו!

תודה על המתכון וסליחה על ההטרדות בטלפון...
14.
טובוש
ג' סיון ה׳תשס״ד

יישר כח
נראה לי שזה יכול מאוד לעזור.
ולי במיוחד
חברה שליחה שמחפשת מה להכין לקהילה
15.
חן חן על המדור
ג' סיון ה׳תשס״ד
המתכונים שימושיים
וכתובים בצורה קלילה וברורה.
תודה!
16.
לבריאות!!
ג' סיון ה׳תשס״ד
אמ.. נשמע טעים ומשכנע, רק חבל שאין באפשרותי להכיו את המתכונים מחמת העדר מוצרי חלב במקום שליחותנו. אבל העיקר זה להביא אור ושמחה בלבבות שאר אחינו הנמצאים במקום נידח מבחינה גשמית ורוחנית בחג מתן תורתנו.
שליחה במקום נידח.
17.
רעיון אדירררררררר
ג' סיון ה׳תשס״ד
מה אם אנגלית?
18.
טעים !
ג' סיון ה׳תשס״ד
עשיתי את העוגה הראשונהוזה היה משהו משהו ( מרוב התגרות זה יצא לפני שבועות ?)
19.
טובוש
ג' סיון ה׳תשס״ד
נשמע טעים ומשכנע, חבל שאין לנו כאן כמעט חלבי כך שלא נוכל להכין כמעט כלום, נסתפק בקריאה.
חברה שליחה
באוקראינה
20.
שאלה
ג' סיון ה׳תשס״ד
האם אפשא במתכון של הגלידה להחליף את השמנת המתוקה בריץ?
מה דינו של ריץ מוקפא???
21.
תגובה לתגובה 20
ג' סיון ה׳תשס״ד
דינו של ריץ' מוקפא הוא שריפה...
22.
לא להחליף בריץ'
ד' סיון ה׳תשס״ד
להחליף שמנת בריץ זה כמו להחליף בשר בחלב. אולי אפילו יותר גרוע.
תתפלאי, אבל תנסי להחליף את השמנת בשמרים ותראי איזה יופי זה יוצא ממש לא תאמיני ולא תשמיני.
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.