המתכון השבועי: עוגת שוקולד עשירה
עוגת שוקולד עשירה
מצרכים:
1/2 2 כוסות סוכר
1/4 1 כוסות אבקת קקאו משובח
2 כפיות קפה נמס (או גרגירים)
3/4 כוס מים רותחים
1/2 כוס יין אדום מתוק
2 כפות תמצית רום
2 כפות תמצית וניל
2 כפות ברנדי
100 גרם שוקולד מריר משובח
200 גרם מרגרינה
1/4 כוס שמן
6 ביצים מופרדות
1/4 2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. לחמם תנור לחום בינוני
2. להכניס את הסוכר והקקאו לסיר, לערבב את המים הרותחים והקפה, לשפוך לסיר, לבחוש.
3. להוסיף את שאר הנוזלים (פרט לשמן) והשוקולד מריר לסיר, לחמם על אש קטנה, עד שהתערובת הופכת חלקה ואחידה.
4. להוסיף שמן ומרגרינה ולהמסה תוך כדי בחישה, להסיר מהאש.
5. לשפוך את תערובת השוקולד לקערה גדולה.
6. להפריד את הביצים, את החלמונים לבחוש היטב בנפרד בקערית קטנה, להוסיף אל החלמונים 3-4 כפות מהקרם החם ולבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה, להוסיף את תערובת החלמונים אל תערובת השוקולד שבקערה, בזרם דק תוך כדי בחישה מתמדת, כדי למנוע התקרשות החלמונים. למדוד כוס וחצי מהקרם ולשמור במקרר, לציפוי העוגה.
7. להוסיף את הקמח לקרם שנותר בקערה ולבחוש בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
8. להקציף את החלבונים והסוכר לקצף קשה, לערבב את הקצף את תערובת השוקולד בתנועות עטיפה קלילות.
9. לצקת את התערובת לתבנית מלבנית בינונית משומנת מרופדת בנייר אפייה.
10. לאפות כ-40 דקות. לקרר את העוגה לחלוטין ולצפות בקרם שנותר במקרר.