מערכת COL
|
יום ג' אב ה׳תשס״ט
24.07.2009
המתכון השבועי: רוטב פסטו
בכל שבוע, אלפי מנויי "הדרכון החב"די" מקבלים את המייל שבועי המסכם את כותרות השבועי. במייל, מוגש מידי שבוע מתכון שבועי מאת טובה צירקוס. בשבוע שעבר, היה זה רוטב פסטו למתכון השבועי
טובה ציקרוס
לאלה מכם שעדין לא טעמו טעם בזיליקום מהו ייתכן ויצטרכו זמן להתרגל לטעם המיוחד שלו, בתוספת צנוברים, שום ושמן זית ההופך אותו לרוטב נפלא שמתאים לערבבו עם פסטה, גבינה, תפו"א וכרוטב לדגים. נסו, לא תפסידו.
מצרכים:
1 שקית עלי בזיליקום טריים
100 גרם צנוברים
3/4 כוס שמן זית
4-5 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים (חוץ מהשמן) ומרסקים אותם (בזריזות) למשחה. מוסיפים בהדרגה את השמן, בשיטה הבאה: מוסיפים מעט שמן ומפעילים את המעבד לשנייה או שתיים. עוצרים.
מוסיפים שמן, מפעילים לשנייה או שתיים ועוצרים. כך לסירוגין עד שמקבלים את הצמיגות הרצויה - מעין משחה חלקה, רכה ודלילה כמו מיונז. ברגע האחרון מוסיפים כף מים, מערבלים עוד שנייה, וזהו.
אפשר לאחסן את הפסטו במקרר כשבוע, כשהוא מכוסה בשכבה דקה של שמן זית. לאחסון ממושך, מומלץ לחלק את הפסטו בין שקיות ניילון ולהקפיא. לפני השימוש מוציאים מנה ומשתמשים בהתאם לצורך.
לאלה מכם שעדין לא טעמו טעם בזיליקום מהו ייתכן ויצטרכו זמן להתרגל לטעם המיוחד שלו, בתוספת צנוברים, שום ושמן זית ההופך אותו לרוטב נפלא שמתאים לערבבו עם פסטה, גבינה, תפו"א וכרוטב לדגים. נסו, לא תפסידו.
מצרכים:
1 שקית עלי בזיליקום טריים
100 גרם צנוברים
3/4 כוס שמן זית
4-5 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים (חוץ מהשמן) ומרסקים אותם (בזריזות) למשחה. מוסיפים בהדרגה את השמן, בשיטה הבאה: מוסיפים מעט שמן ומפעילים את המעבד לשנייה או שתיים. עוצרים.
מוסיפים שמן, מפעילים לשנייה או שתיים ועוצרים. כך לסירוגין עד שמקבלים את הצמיגות הרצויה - מעין משחה חלקה, רכה ודלילה כמו מיונז. ברגע האחרון מוסיפים כף מים, מערבלים עוד שנייה, וזהו.
אפשר לאחסן את הפסטו במקרר כשבוע, כשהוא מכוסה בשכבה דקה של שמן זית. לאחסון ממושך, מומלץ לחלק את הפסטו בין שקיות ניילון ולהקפיא. לפני השימוש מוציאים מנה ומשתמשים בהתאם לצורך.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות