מערכת COL | יום ג' אב ה׳תשס״ט 24.07.2009

המתכון השבועי: רוטב פסטו

בכל שבוע, אלפי מנויי "הדרכון החב"די" מקבלים את המייל שבועי המסכם את כותרות השבועי. במייל, מוגש מידי שבוע מתכון שבועי מאת טובה צירקוס. בשבוע שעבר, היה זה רוטב פסטו למתכון השבועי
המתכון השבועי: רוטב פסטו
טובה ציקרוס

לאלה מכם שעדין לא טעמו טעם בזיליקום מהו ייתכן ויצטרכו זמן להתרגל לטעם המיוחד שלו, בתוספת צנוברים, שום ושמן זית ההופך אותו לרוטב נפלא שמתאים לערבבו עם פסטה, גבינה, תפו"א וכרוטב לדגים. נסו, לא תפסידו.

מצרכים:
1 שקית עלי בזיליקום טריים
100 גרם צנוברים
3/4 כוס שמן זית
4-5 שיני שום כתושות
1 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:
מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים (חוץ מהשמן) ומרסקים אותם (בזריזות) למשחה. מוסיפים בהדרגה את השמן, בשיטה הבאה: מוסיפים מעט שמן ומפעילים את המעבד לשנייה או שתיים. עוצרים.

מוסיפים שמן, מפעילים לשנייה או שתיים ועוצרים. כך לסירוגין עד שמקבלים את הצמיגות הרצויה - מעין משחה חלקה, רכה ודלילה כמו מיונז. ברגע האחרון מוסיפים כף מים, מערבלים עוד שנייה, וזהו.

אפשר לאחסן את הפסטו במקרר כשבוע, כשהוא מכוסה בשכבה דקה של שמן זית. לאחסון ממושך, מומלץ לחלק את הפסטו בין שקיות ניילון ולהקפיא. לפני השימוש מוציאים מנה ומשתמשים בהתאם לצורך.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.