מערכת COL
|
יום כ"ח ניסן ה׳תשס״ט
22.04.2009
'אש"ל' מרחיב אספקת ארוחות מבושלות לניצולי שואה
בעקבות המצב הכלכלי הקשה, מתגבר 'אש"ל-כולל חב"ד', באמצעות רשת בתי המזון שלו, את אספקת הארוחות המבושלות לבתי הנזקקים הבודדים ● במקביל, פועלים ב'אש"ל כולל חב"ד' להקים בקרוב 'מפעל הזנה לקשישים' ● רבים ממקבלי הארוחות הינם ניצולי שואה בודדים לסיפור המלא
בעקבות המצב הכלכלי הקשה, מתגבר 'אש"ל-כולל חב"ד', באמצעות רשת בתי המזון שלו, את אספקת הארוחות המבושלות לבתי הנזקקים הבודדים. לדברי הרב מנדי בלוי, מנהל כולל חב"ד בישראל, רבים ממקבלי הארוחות הינם ניצולי שואה בודדים. "בשותפות עם 'ועידת התביעות' אנו מספקים ל-1,300 ניצולי שואה ארוחה מבושלת מידי יום. הארוחה כוללת מנה עיקרית, ירק מבושל, תוספת של פחמימות, לחם, פרי ומרק".
לפי נתונים שהתפרסמו לאחרונה, שליש מניצולי השואה נמצאים מתחת לקו העוני. "רבים מאותם קשישים, הנמצאים מעל קו העוני, נמצאים היום בגיל ובמצב פיזי אשר לא מאפשר להם להכין ארוחה חמה לעצמם", אומר בלוי. "כך שאנחנו - באמצעות 18 מוקדים המופעלים על-ידי כולל חב"ד בערים השונות, המקור היחיד לארוחה חמה ומזינה המגיעה לביתם מידי יום. שכן, אפשרות לרכוש ארוחה מקייטרינג לא קיימת, כמובן, ואצל רבים מהם בני משפחה לא זמינים, וחלקם בכלל גלמודים".
במקביל, פועלים ב'אש"ל כולל חב"ד' להקים בקרוב 'מפעל הזנה לקשישים'. "המפעל הזה ידאג להספקת ארוחות מבושלות לקשישים עניים, במחיר סמלי. מפעל כזה יוקם בשיתוף גורמים ציבוריים וממשלתיים", אומר הרב שלום דוכמן, מנכ"ל כולל חב"ד.
לפי נתונים שהתפרסמו לאחרונה, שליש מניצולי השואה נמצאים מתחת לקו העוני. "רבים מאותם קשישים, הנמצאים מעל קו העוני, נמצאים היום בגיל ובמצב פיזי אשר לא מאפשר להם להכין ארוחה חמה לעצמם", אומר בלוי. "כך שאנחנו - באמצעות 18 מוקדים המופעלים על-ידי כולל חב"ד בערים השונות, המקור היחיד לארוחה חמה ומזינה המגיעה לביתם מידי יום. שכן, אפשרות לרכוש ארוחה מקייטרינג לא קיימת, כמובן, ואצל רבים מהם בני משפחה לא זמינים, וחלקם בכלל גלמודים".
במקביל, פועלים ב'אש"ל כולל חב"ד' להקים בקרוב 'מפעל הזנה לקשישים'. "המפעל הזה ידאג להספקת ארוחות מבושלות לקשישים עניים, במחיר סמלי. מפעל כזה יוקם בשיתוף גורמים ציבוריים וממשלתיים", אומר הרב שלום דוכמן, מנכ"ל כולל חב"ד.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות