מערכת COL | יום י"ז ניסן ה׳תשס״ט 11.04.2009

מבחר מתכונים לחג מבית COL

מחפשת משהו לבשל לחג? טובה צירקוס מגישה במגזין COL מבחר מתכונים מיוחדים לחג-הפסח ● גפילטע פיש, צלי בקר, קוגל פירה, סלט סלק ורצועות חזה עוף מוקפץ ● ולקינוח, יש גם עוגת אגוזים, גלידת בננות ומוס שוקולד ● יש לך מתכונים נוספים? שתפי אותנו בתגובות לקריאת (ולהורדת) מגזין COL לפסח - לחצו כאן
מבחר מתכונים לחג מבית COL

מאת טובה צירקוס, מגזין COL

גפילטע פיש

חומרים:
1 ק"ג דגים טחונים 1 ביצה 1 בצל גדול טחון 1 כף סוכר - לאלה שאוהבים מתוק יותר יש להוסיף עוד 2 כפות. (סה"כ 3 כפות) 1 כף מלח לציר: 1 בצל פרוס לפרוסות דקות. 1 גזר פרוס לפרוסות דקות 3-4 חתיכות קטנות של חזרת 3כפות סוכר (ושוב למי שאוהב אפשר יותר) 1 כפית מלח.

הערה:
כמובן שאפשר להכפיל את כמות העיסה לפי הצורך.

אופן ההכנה: 1. לסנן את הדגים ע"ג מסננת כשעתיים לפני ההכנה. לא לוותר על הסינון, הדג מפריש נוזלים רבים וע"מ שהדג לא יתפרק רצוי מאוד לסננו. 2. לאחר הסינון יש להוסיף את החומרים הנוספים. לגבי הבצל יש כלל נוסף: לנסות לסנן אותו מנוזלים כמה שיותר.

3. ועכשיו, הכלל החשוב ביותר שהוא סוד ההצלחה של המתכון הזה: פשוט ללוש את העיסה עם הידיים במשך זמן רב עד שהיא מתקשה לחלוטין, כמה שיותר לישה ועיבוד העסק יותר מצליח (מילה של סבתות). כדאי להשהות את העיסה במקרר כשעה - שעה וחצי.

5. כעת הכיני את ציר הדגים. הרתיחי מים חצי סיר, הוסיפי את הגזר, הבצל, החזרת ושאר תבלינים. הכיני כדורים אליפסיים וזרקי לתוך הסיר, כסי את הסיר ובשלי שעתיים על אש נמוכה.

צלי בקר
המתכון מתאים לרולדות בקר או לנתחי בקר (שריר וכדו')

מצרכים:

1. נתח בשר, 2 בצלים קצוצים, 1 גזר מגורד, 1 שורש סלרי מגורד דק, 2 שורש פטרוזיליה מגורד דק.

אופן ההכנה:
1. מרחי את נתח הבשר בשמן ופזרי מלח, כסי והשהי במקרר לפחות שעה.

2. אדי בצל אחד עד להשחמה נאה. הוסיפי גזר מגורד, שורשים ובצל חי.

3. טגני את הבשר מכל צידיו עד שיחרך מעט. הוסיפי מעט מים כ-1/3 עד 1/2 סיר. (עדיף כמה שפחות מים אך יש לשמור כל משך הבישול שלא ייגמרו המים ולהפוך את הבשר בערך 3 פעמים במשך הבישול.

4. הרתיחי, הנמיכי את האש, כסי ובשלי כשעתיים - שעתיים וחצי.

5.הוציאי את גוש הבשר מהרוטב (את הרוטב שמרי בצד) קררי היטב (רצוי במקרר או במקפיא) פרסי לפרוסות דקות ובשלי עם הרוטב המוכן.

קוגל פירה ובשר טחון

מצרכים:
בצל, גזר, תפוח-אדמה, בשר טחון, מלח ושמן לטיגון.

אופן ההכנה:
1. מטגנים בצל עד להשחמה, מוסיפים גזר מגורד וממשיכים לאדות, מוסיפים בשר טחון עד שהופך מצבעו האדום למבושל, ממליחים מעט (מתבלים בפפריקה ופלפל שחור למי שמשתמש).

2. מכינים פירה תפוחי-אדמה עם המון בצל מטוגן.

3. שמים בתבנית: פירה, בשר טחון עם הירקות ושוב פירה ואופים בחום בינוני עד שמשחים.

סלט סלק 
סלק מבושל ומגורד

מצרכים: אגוזים קצוצים, 2 כפות גדושות מיונז (של פסח כמובן), מיץ לימון, רבע כפית מלח, חצי כפית סוכר.

רצועות חזה עוף מוקפץ

מצרכים: 1 מגש שניצלים עוף או הודו, 3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות דקות, 2 גזרים פרוסים לפרוסות דקות, 2 פלפלים אדומים (מי שמשתמש) חתוכים לרצועות דקות, 3 שיני שום (למי שמשתמש).

תבלינים: מלח וכף סוכר (למחמירים) פלפל ופפריקה (למי שמשתמש), מעט חזרת מגורדת, 1/4 כוס יין אדום יבש (לא חובה).

אופן ההכנה:
1. טגנו את הבצלים בשמן עד להשחמה חזקה, למשתמשים בשום, להוסיף פרוסות שום, רצועות פלפל וגזר מגורד.

2. לחתוך את השניצלים לרצועות דקות, להוסיף לסיר, לערבב היטב, לתבל במלח,סוכר, פלפל ופפריקה, שוב למי שמשתמש, להוסיף את החזרת ואת היין. לבשל 5 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהרצועות משנות את צבען ללבן. לסגור ולהגיש מייד.

עוגת אגוזים

מצרכים:
6 ביצים, 1 כוס סוכר, 2 כפות שמן, 2 כפות מיץ לימון, 1 כוס אגוזים קצוצים.

אופן ההכנה: להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף גמיש. לערבב את החלבונים עם השמן ועם מיץ הלימון, ולהוסיף לקצף. להוסיף את האגוזים. לאפות בחום בינוני למשך 50-60 דקות.

גלידת בננות

מצרכים:
4 בננות, 5 ביצים, 1 כוס סוכר, 3/4 כוס אגוזים קצוצים, 1/4 כוס יין אדום מתוק או יבש.

אופן ההכנה: 1. להפריד ביצים לחלמון וחלבון. 2. את החלבונים להקציף עם חצי מכמות הסוכר. 3. בבלנדר לערבב את החלמונים, האגוזים, הבננות והסוכר הנותר.
4. לאחד את שתי העיסות, להקפיא ולהגיש. זה פשוט טעים!

מוס שוקולד

מצרכים:
6 ביצים, 6 כפות סוכר, 200 גרם שוקולד מריר, 1/4 כוס יין אדום מתוק או יבש, 1/4 כוס שמן.

אופן ההכנה: 1. הפרידי ביצים. הקציפי את החלבונים עם הסוכר.
2. המסי את השוקולד המריר, הוסיפי חלמונים, יין ושמן.
3. אחדי את 2 התערובות.

ניתן להגיש בכוסות על רגל בתור מוס או בתור גלידה: לשפוך בקופסה או בתבנית, להקפיא ולפרוס לריבועים או לחלופין לקרוץ עיגולים בעזרת כף גלידה.

ניתן להמיס מעט שוקולד מריר ולזלף מעל הגלידה או המוס סמוך להגשה, עם אגוז מעל.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.