מערכת COL | יום א' ניסן ה׳תשס״ט 26.03.2009

פלורידה: מעמד היסטורי במעונו של המושל ● גלרייה

ביום שלישי האחרון בשעות אחר הצהריים, התאספו שלוחים, חברי בתי המחוקקים, גבירים וחברי הקהילה היהודית בטלהסי בירת פלורידה במעונו של המושל צ'ארלי קריסט לאירוע קבלת פנים לספר תורה שיוכנס בהמשך לבית חב"ד טלהסי, באירוע ראשון מסוגו בעיר ● הרב שניאור אוירכמן, השליח לטלהסי, העניק למושל כיפה עליה רקום שמו, ושיבח את אהדתו של המושל ליהודים ולישראל, הודה לו שהזמין את האירוע למשכנו הרשמי לסיפור המלא    
פלורידה: מעמד היסטורי במעונו של המושל ● גלרייה

ביום שלישי האחרון בשעות אחר הצהריים, התאספו שלוחים, חברי בתי המחוקקים, גבירים וחברי הקהילה היהודית בטלהסי בירת פלורידה במעונו של המושל צ'ארלי קריסט לאירוע קבלת פנים לספר תורה שיוכנס בהמשך לבית חב"ד טלהסי, באירוע ראשון מסוגו בעיר.

את פניהם של האורחים קיבלו להקת כלייזמר מיוחדת תוצרת טלהסי.

פתח את האירוע הת' שלום לב הפועל בשליחות בטלהסי, שהדגיש עד כמה האירוע מרגש אותו ואת הרב אוירכמן ומשפחתו כשהם בפעם הראשונה מכניסים ספר תורה חדש לבית חב"ד.

הרב שניאור אוירכמן, השליח לטלהסי, העניק למושל כיפה עליה רקום שמו, ושיבח את אהדתו של המושל ליהודים ולישראל, הודה לו שהזמין את האירוע למשכנו הרשמי, והדגיש שנסיעתו הראשונה בתפקיד של המושל הייתה לישראל, ואת תמונת הלווין של  ישראל שקיבל במתנה מראש הממשלה אהוד אולמרט, הוא תלה במקום מרכזי בלשכתו. 

בדבריו עמד הרב אוירכמן על כך שבדולר האמריקני, וכן בסמל של מדינת פלורידה, כתוב בה' אנו בוטחים, ואכן כולנו בוטחים בה' ובתורתו שניתנה על ידי משה רבינו.

אמנם התורה ניתנה לפני שלושת אלפים שנה, אבל היא רלוונטית לכל העמים והזמנים, במיוחד בזמנים קשים אלו, עם המצב הכלכלי הקשה, התורה היא זו שנותנת לנו אור וכוח להתמודד עם המצב.

הרב אוירכמן הודה למשפחת הופנברג שתרמה את הספר ולבתם הגב' הולנד ןבעלה שהביאו את הספר מישראל, ונתן תעודות הוקרה לשני עורכי הדין מר טרנר ומר מנהיימר שתרמו את שירות עורכי הדין שלהם בשווי של למעלה מארבעים אלף דולר לטובת השיפוץ של בית חב"ד בטלהסי שאליו יוכנס הספר.

לאחר מכן הזמין הרב אוירכמן את שליח הרבי לוושינגטון, הרב לוי שמטוב לשאת דברים.

בדבריו עמד הרב שמטוב על כך שבתחילת הפרשה שאני קוראים השבת, פרשת ויקרא, האות א' קטנה, והביא את הפירוש שהטעם לכך הוא מכיוון שבאדם יכול לקחת את התורה ולעלות איתה מעלה מעלה, בשונה ממלאכים שנמצאים באותה דרגה כל הזמן. ועל כך שמשה רבינו היה בדרגה נעלית ביותר ואם כל זה היה עניו מכל האדם וזה עניינה של הא' הקטנה.

לאחר מכן קרא הרב אוירכמן לשלוחים שבאו לאירוע לעמוד יחד עם המושל לכתיבת אות בספר התורה לזכותם. מיד לאחר מכן קרא גם לחברי בתי המחוקקים של פלורידה שבאו לאירוע לעמוד לכתיבת  אות לזכותם, ולאחריהם נעמדו התורמים משפחת הופנברג לכתיבת אות.

מנהיג המיעוט בבית הנבחרים, פרנקלין סאנדס,  עמד בדבריו על כך שהוא מרגיש זכות להיות נבחר ציבור יהודי בפלורידה, והדגיש שזהו יום גדול לא רק ליהודי טלהסי אלא לכל יהודי באשר הוא שכן התורה נכתבת לכל יהודי באופן אישי, והודה לרב אוירכמן ולשלוחים על הפעילות שהם עושים למען היהודים תוך דגש על בעית התפילין שנפתרה בעזרת הרב אוירכמן בבתי הכלא בפלורידה.

מנהיג הרוב בבית הנבחרים, אדם האזנר, עמד על פועלו הרב של המושל למען האסירים היהודים כדי שיוכלו להניח תפילין, ועל אהדתו ליהודים ולישראל, דבר שהתבטא בין היתר בכך שהוא הראשון ששם מזוזה בפתח לשכתו.

מנהיגת המיעוט בסנאט, סנאטורית נאן ריץ', עמדה על פועלו הרב של הרב אוירכמן בקרב נבחרי הציבור שנמצאים בתקופות מסוימות של השנה רחוקים מהבית והרב אוירכמן דואג להם לסופגניות בחנוכה, משלוח מנות בפורים, מצות בפסח וכו'.

לאחר מכן ניגש התורם של הספר, מר ברני הופנברג, ודיבר על מעלת ההשתתפות בהכנסת ספר תורה תוך דגש על ביתו וחתנו שהגיעו מישראל במיוחד לאירוע, והזמין את המושל, מר צ'ארלי קריסט לשאת דברים.

בדבריו עמד המושל על הזכות שיש לו להכניס את ספר התורה במשכנו הרשמי, ובפרט לאור דבריו של הרב אוירכמן  על הקשר שבין התורה לבין המשפט "בה' אנו בוטחים" המופיע על השטרות והסמל של פלורידה. המושל גם הודה במילים חמות למשפחת הופנברג על תרומתם ואיחל להם הצלחה.

לאחר מכן חתם המושל על הצהרה מיוחדת, אותה הקריא לקהל למרות קוצר הזמן. ההצהרה מכירה במנהיגותו של הרבי, בהשפעתו על העולם ובפועלם הרב של שלוחיו במדינת פלורידה ובפרט של השליח לטלהסי הרב אוירכמן ורעייתו, והמושל הוסיף מעצמו "ובכל ארצות הברית ובכל העולם". בנוסף ההצהרה הכריזה כי יום זה הוא "יום הכנסת ספר תורה" בכל רחבי פלורידה.

בסיום האירוע הלכו השלוחים והתורמים להתוועדות בבית חב"ד, ולאחר מכן התפזרו למקומותיהם מתוך הרגשה שעשו נחת רוח אמיתית לרבי.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.