הושלמה השחיטה לחג הפסח בקפריסין
![הושלמה השחיטה לחג הפסח בקפריסין הושלמה השחיטה לחג הפסח בקפריסין](https://col.org.il/files/uploads/crop/2009/03/5c2c4c911b6a3_1546407057_news_main_gallery.jpg)
צוות השוחטים והמשגיחים בפיקוחם ההדוק של הרב אריה זאב רסקין הרב הראשי לקפריסין, השו"ב הנודע הרב פסח שקולניק מקרית מלאכי והבודק הרב אברהם לוי בנבנישתי. השלימו שחיטת 3 טון עופות לקהילה היהודית בקפריסין לקראת חג הפסח.
לשחיטה גוייסו שוחטים, בודקים ומולחים מישראל. כאשר לאחר תפילת שחרית עסקו השוחטים והבודקים ביחד עם הרב פסח שקולניק בליבון הלכות שו"ב, ואז יצאו השוחטים לבית המטבחים שהיה מוכן ומוכשר לשחיטה המהודרת. צוות השוחטים והבודקים, עושה מלאכתו לפי ההידורים הנודעים. בין היתר, בדיקת צומת הגידין ובדיקת ריאה – מתבצעות על שולחנות מיוחדים, בבדיקה איטית ודייקנית.
כמו כן קיימת הקפדה שלא לחסן את העופות באמצעות זריקות. זאת מחשש שהזריקות עלולות לנקוב את הוושט כשהזריקה נעשית בצוואר, או לנקוב את אחד האיברים הפנימיים כשהזריקה נעשית בשאר חלקי העוף.
אמנם, עופות אלה מקבלים חיסונים, אלא שהחיסונים מוחדרים לקרבם בתוך מי השתיה שלהם. העופות מוכנסים לבריכת מים שמעורבת עם נוזל החיסון. כעבור שעות אחדות, כאשר צמאונם גובר – שותים את המים. כך באמצעות שיטה יחודית זו מקבלים העופות את החיסון הנדרש. שיטה נוספת לחסן את העופות היא באמצעות ריסוס גז, בזמן שהעופות מעורפלים.
הפעילות הברוכה בהפצת יהדות במדינת קפריסין עליה מנצח השליח והרב הראשי לקפריסין הרב אריה זאב רסקין הביאה לביקוש רב למזון כשר. הרב רסקין: "כיום בשל הביקוש הגדול לבשר כשר לא משתלם לנו לייבא בשר מחוץ לקפריסין בשל העלויות הגדולות מחד והביקוש הרב מאידך. בסייעתא דשמיא אנו מקיימים אצלנו שחיטה כשרה למהדרין והמחיר לצרכן לא יקר דבר שמדרבן יהודים רבים להימנות על אוכלי המזון הכשר".
![](https://col.org.il/website_files/img/col/news/add_comment.png)