גם במוסקבה צפו בהלווית השלוחים בשידור חי מ-COL
המוני יהודי מוסקבה, בהם כל משפחות השלוחים, מאות מתלמידי מוסדות התורה והחינוך במוסקבה, השתתפו הערב בעצרת תפילה וזעקה, בראשותו של רבה של רוסיה השליח הרב בערל לאזאר, חברי הבד"ץ דרוסיה, ראשי הישיבות, מנהלי המוסדות וראשי השגרירות הישראלית ברוסיה.
העצרת נערכה בהיכל בית הכנסת המרכזי והגדול, "בית מנחם - חב"ד ליובאוויטש" שבבניין המרכז-יהודי קהילתי "מארינה רושצ'ה".
העצרת נפתחה באמירת פרקי תהלים, פסוק בפסוק, תוך התרגשות והתעוררות עצומה, לאור המצב הקשה והטרגדיה הנוראה שפקדה את שלוחי הקודש במומבאיי, יחד עם האורחים שהיו באותו עת, שנעקדו על קידוש ה' ע"י מרצחים שפלים בני בליעל ימ"ש.
השליח הרב ברוך גורין, דובר איגוד הקהילות היהודיות בחבר העמים פתח את העצרת, תוך סיפור בקצרה על מטרת חייהם של השלוחים הקדושים, אשר כל ביאתם להודו היתה, כמו אברהם אבינו בשעתו, להקים אש"ל לכל אחד ואחד, לסייע ולזרוע גשמיות אצל כל יהודי ויהודי ולקצור רוחניות, מתוך התקשרות וגרימת נחת רוח תמידית לרבי.
את המשא המרכזי נשא רבה של רוסיה השליח הרב בערל לאזאר, שפתח בסיפור על הרבי הצמח צדק, שבהיותו נער קטן נפל ערב אחד ממטתו, אביו, הרבי האמצעי היה שקוע בלימודו ולא שמע את הקול הבוכה של בנו, הסבא, האדמו"ר הזקן בעל התניא שדר בקומה מעליהם, שמע את הבכיות וירד להרגיע את נכדו. אח"כ פנה לבנו האדמו"ר האמצעי ואמר לו: גם כשעוסקים בלימוד התורה הקדושה, צריכים לדעת להקשיב ל"קול נער בוכה"!
והנה, גם כאן, קולו של מוישל'ה הקטן עלה ובוא מתוך התופת הנורא ונחלי הדם של הוריו, זכתה אותה מטפלת מחסידי אומות העולם ושמעה את קול הנער בוכה והצילה אותו בנסי ניסים.
עלינו, על כל אחד ואחת מיהודי רוסיה, מוטלת החובה והזכות לשמוע ולהקשיב לקול בכייתם של רבבות ילדים היהודים ברוסיה, שלהם, של הוריהם ומשפחותיהם, שזועקים אלינו שנציל אותו, שנלמד אותם עוד ועוד אידישקייט, ונקרב אותם לאבינו שבשמים.
בהמשך קרא הרב הראשי להגביר חיילים לתורה, לתפילה ולגמילות חסדים, ובכך להמשיך במעשים הטובים את דרכיהם של הקדושים הי"ד.
הרב הראשי סיים את דבריו בזעקה להקב"ה, שיחיש את גאולינו ויקבץ נדחינו מארבע כנפות הארץ, בגאולה השלמה בב"א.
במהלך העצרת הועברו בשידור ישיר, חלק מהמראות והקולות של ההספדים של הרבנים והמשפחה, בלוויית האלפים שנערכה באותה שעה, בכפר חב"ד אשר בארץ הקודש.
עם סיום העצרת, נערך במקום תפילת מנחה רבתי כשלאחריו נשארו עוד רבים לאמירת תהלים ולימוד לעילוי נשמת הקדושים והטהורים.