כפר חב"ד: ההתוועדות המרכזית נמשכה אל תוך הלילה ● וידאו
בשעה שתיים בלילה, כשלהקת המנגנים שליוותה את הערב סיימה את מחרוזת הניגונים האחרונה, התמלאו דרכי כפר חב"ד, הרגילות בדממת הלילה האופיינית לשעה זו, באלפי משתתפי ההתוועדות המרכזית לג' תמוז כשהם מלאים בתחושת התעלות מהשעות הרבות שעברו עליהן.
אלפי חסידים, אוהדי חב"ד ומוקיריו של הרבי הגיעו תיכף במוצאי השבת מעשרות יישובים כדי ליטול חלק בהתוועדות המרכזית שארגנו צעירי אגודת חב"ד ב'בית מנחם' בכפר חב"ד בפתחו של היום הקדוש - יום ההילולא של הרבי, ג' בתמוז.
העצרת אורגנה כמידי שנה על-ידי צעירי-אגודת-חב"ד בארה"ק בראשות הרב יוסף יצחק הכהן אהרונוב, בהשתתפות רבנים, שלוחי הרבי- מנהלי בתי חב"ד בארץ הקודש, משפיעים ואורחים נוספים.
את ההתוועדות פתח המנחה הוותיק הרב נפתלי הכהן רוט, מנהל המרכז חינוכי-חסידותי של צעירי-אגודת-חב"ד בירושלים. הרב רוט סיפר כי שליח הרבי באנגליה, הרב נחמן סודק, ביקש בהיותו בחור מהרבי כי יהיה מסדר הקידושין בחופתו, אלא שהכלה לעתיד היתה בחורה מאנגליה, והרבי דיבר שהחתונה צריכה להיערך במקום מגוריה של הכלה. מספר ימים לפני החתונה נכנס הרב סודק לרבי, וביקש ממנו כי לפחות ברוחניות יהיה הרבי נוכח בחתונתו. חייך אליו הרבי בחזרה ואמר: "ומדוע לא גם בגשמיות?!..." אין זאת אלא שרבי נמצא תמיד איתנו, גם כשעינינו לא יכולות לראותו.
לאחר דברי הפתיחה הוזמן הרב זאב סלאווין, משלוחי הרבי לארה"ק ומנהל ישיבת "אור שמחה" בכפר חב"ד, לקרוא עם הקהל את פרקו של הרבי בתהילים, פרק ק"ז.
לאחר פתיחה בדבר מלכות – צפייה בשיחת קודש של הרבי ובקטעים מרגשים אחרים, פצחו המנגנים ר' גיל עקיביוב, ר' מרדכי ברוצקי, ר' יחיאל וליישמן ור' אברהם ג'ייקובס במחרוזת ניגוני הרבי, שליוותה את ההתועדות לכל אורכה.
ראשון הדוברים היה הרב זושא אלפרוביץ', משפיע ישיבת תו"ת בקריית גת, שהסביר כיצד ניתן שלב את היחס של חסיד לרבי – מצד אחד קשר קרוב כשל בן ואבא, ומצד שני תחושה של רוממות של הרבי שלא בערך לשום דבר אחר. (וכפי שהתבטא פעם הרב הלל מפאריטש – 'החתול ואני, שנינו מבינים אותו דבר מה זה רבי...').
הרב אלפרוביץ' סיפר כי באחד ממכתביו כותב הרבי ליהודי כי 'מד' האמות שלי לא יצאה מעולם, ומעולם גם לא תצא, מחשבה לא טובה על יהודי'. מילא לשעבר, אבל מניין יודע הרבי כי גם לעתיד כך יהיה? אלא, שעצם הנפש שלה רבי היתה קשורה עם הקב"ה, וכשכך הם פני הדברים, אין שייך לחשוב מחשבה שאינה טובה על יהודי לעולם.
המרא דאתרא דכפר חב"ד וחבר בית דין רבני חב"ד, הגאון החסיד הרב מרדכי שמואל אשכנזי, סיפר כי לקראת חג השבועות האחרון עלה לציון הקדוש כדי להתפלל ולבקש מהרבי להמליץ טוב עבור כל תושבי כפר חב"ד. ביציאתו מהקודש פנימה ליוותה אותו תחושת צער עמוקה, והוא ביקש בליבו לקבל איזה אות מהרבי. בודו מהרהר במחשבותיו, ובחור הפנה את תשומת ליבו לכך שבווידיאו המוצב באוהל מוקרן מעמד משנים עברוש בו הרבי קורא אליו את הגרמ"ש אשכנזי ומברך אותו ואת תושבי כפר חב"ד...
הקהל הרב, שישב סביב שולחנות ערוכים ברוב טוב ונהנה מה'פארבייסן' שהוגשה ע"י 'אבי מלכה אירועים' וצוותו, שמע את הרב אשכנזי מדייק גם בהבדל שבין הניסיון האחרון, לבין הניסיונות של י"ט כסלו, י"ב תמוז במדינה ההיא וכו': מידי יום אנו מזכירים בתפילת הבוקר את פרשת העקדה. מדוע דווקא אותה ולא את העמידה של אברהם אבינו בניסיון 'אור כשדים'? מכיוון שבאור כשדים היתה אמנם מסירות נפש – אבל כזו עם טעם ודעת: לפרסם את שמו של הקב"ה בעולם. לעומת זאת, עקידת יצחק היתה מסירות נפש ללא שום סיבה. כך הוא גם ג' תמוז: היא קשה יותר מכל הנסיעות הקודמים, כיון שזה ניסיון ללא שום צד של טעם ודעת – שהרי למי יכול להיות 'רווח' כלשהו מהמצב שבו לא רואים את הרבי לעיני בשר?
אולם, אסור ח"ו להתייאש. חסידים לעולם אינם מתייאשים מהניסיון הקשה בו הם ניצבים! זה אמנם קשה, ולעיתים היצר הרע 'מכניס' כל מיני רעיונות לראש, אבל כשיודעים שמול אותו יצר עומד הרבי, מובטח כי נבחר ברבי!
הרב יהושע שפירא, ראש ישיבת ההסדר ברמת-גן, עמד על הנקודה שרואים אצל הרבי כיצד היה 'למעלה מעלה עד אין קץ, ולמטה מטה עד אין תכלית'. הרב שפירא קישר זאת למאמר "ונחה עליו רוח ה'" – רוח הכוללת שני צדדים, רוח חכמה ובינה ורוח עצה וגבורה. הקהל כולו השתומם לראות עד כמה לומדים היום בעמקות, בישיבה שאינה ישיבה חבדי"ת, את תורתו של הרבי.
בחלק הבא של ההתוועדות עלו שלושה דוברים, שהתקרבו לאורו של הרבי ולחסידות חב"ד דווקא לאחר ג' תמוז תשנ"ד.
הרב מאיר לוינגר, מראשי ישיבת 'מעיינות' וממפיצי החסידות במסגרת 'המרכז ללימוד החסידות', סיפר על התקרבותו לרבי ולחב"ד. אצלו היה העניין באופן של 'ונהפוך הוא' ממש, מכיוון שקודם לכן השתייך לזרם שעסק השכם והערב בתקיפת דרכה של חב"ד והוראותיו של הרבי. והנה דווקא כשהתחיל ללמוד יותר על חב"ד והרבי כדי שיוכל לנגחם באופן 'איכותי' יותר, נקשר בכל נימי לעומקה של תורת החסידות ולאורו של הרבי.
ר' אייל-בנימין קרוצ'י, מרצה למיסטיקה יהודית על פי היהדות במכון 'אסנט' שבצפת, סיפר על הדרך העקלקלה והמרתקת שעבר מאז ילדותו באשדוד, דרך החיפוש העצמי הארוך שעשה במדינות המזרח הרחוק ועד שהגיע לביקור אצל הרב נחמיה וילהלם ביית חב"ד בבנגקוק, תאילנד. ביקור שסופו בניהול של חיים חסידיים המלאים בתורה ומצוות...
אחרון הדוברים היה ר' עמרי-רפאל פרי, במאי, צלם ומפיק מולטימדיה ממושב אמירים שבגליל. ר' עמרי ניסה להעביר בשפתו הקולחת לקהל המרותק את חשיבותם של המבצעים והפעולות לקירוב אחינו בני ישראל שאינם שומרי תורה ומצוות לעת עתה, מנקודת מבטו של מי שעד לא מזמן עוד היה באותו סטאטוס, ורק הודות לשליחיו של הרבי די בכל אתר ואתר זכה לטעום מאורה של תורת החסידות ולהתקשר לאילנא דחיי.
לצפייה בנאום הרב אשכנזי:
לא מצליחים לצפות? לחצו כאן (להורדה)
לצפייה בנאום הרב זושא אלפרוביץ
לא מצליחים לצפות? לחצו כאן (להורדה)
לצפייה בנאום הרב יהושע שפירא
לא מצליחים לצפות? לחצו כאן (להורדה)
לצפייה בשירתו של הזמר ר' יחיאל פליישמן עם הכנר ר' מרדכי ברוצקי:
לא מצליחים לצפות? לחצו כאן (להורדה)
יחיאל פליישמן שר "צמאה לך נפשי":
לא מצליחים לצפות? לחצו כאן (להורדה)