מערכת COL | יום כ"א אייר ה׳תשס״ח 26.05.2008

מתכון מיוחד לחג השבועות

מתכון מיוחד לעוגת גבינה לחג השבועות עם מגוון מוצרי איכות של 'מיה'
מתכון מיוחד לחג השבועות

מצרכים לתחתית:

1.5 כוסות (225 גרם) קמח תופח

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

2 שקיות סוכר בטעם וניל של "מיה"

3 כפות מים פושרים

ללוש את כל החומרים יחד לבצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית עגולה (קוטר 26) בתחתית ובחצי גובה של הדפנות.

 

 מלית:

להקציף:

6 חלבונים

לאחר שנוצא קצף יציב להוסיף לסירוגין ולהמשיך להקציף:

קורט מלח

¾ כוס סוכר (150 גרם)

 

בקערה נפרדת:

½ כוס סוכר

50 גרם חמאה מומסת

¼ כוס מיץ לימון של "מיה"

 

לטרוף ולהוסיף:

6 חלמונים

750 גרם גבינה לבנה 9%

1 כוס קמח תופח

1 שקית אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל של "מיה"

½ כוס צימוקים של 'מיה' (שהושרו במים רותחים כ-10 דק' וסוננו מהם)

 

לערבב הכל, לחבר עם קצף החלבונים בתנועות קיפול.

לשפוך את בלילת הגבינה מעל הבצק, לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות, 90 דקות. העוגה מוכנה ברגע שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.

להשאיר את העוגה לקירור מוחלט בתנור סגור ומכובה. כ-3 שעות.

להגשה ניתן לפזר אבקת סוכר של 'מיה' מעל הציפוי.

המתכון באדיבות השף אלון וקס.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.