מתכון מיוחד לחג השבועות
מצרכים לתחתית:
1.5 כוסות (
2 שקיות סוכר בטעם וניל של "מיה"
3 כפות מים פושרים
ללוש את כל החומרים יחד לבצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית עגולה (קוטר 26) בתחתית ובחצי גובה של הדפנות.
מלית:
להקציף:
6 חלבונים
לאחר שנוצא קצף יציב להוסיף לסירוגין ולהמשיך להקציף:
קורט מלח
¾ כוס סוכר (
בקערה נפרדת:
½ כוס סוכר
¼ כוס מיץ לימון של "מיה"
לטרוף ולהוסיף:
6 חלמונים
1 כוס קמח תופח
1 שקית אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל של "מיה"
½ כוס צימוקים של 'מיה' (שהושרו במים רותחים כ-10 דק' וסוננו מהם)
לערבב הכל, לחבר עם קצף החלבונים בתנועות קיפול.
לשפוך את בלילת הגבינה מעל הבצק, לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות, 90 דקות. העוגה מוכנה ברגע שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
להשאיר את העוגה לקירור מוחלט בתנור סגור ומכובה. כ-3 שעות.
להגשה ניתן לפזר אבקת סוכר של 'מיה' מעל הציפוי.
המתכון באדיבות השף אלון וקס.