מערכת COL | יום ד' אדר א ה׳תשס״ח 10.02.2008

אוכל סיני לא מספיק לסינים, הם גם רוצים כשר

על אף שמרבית תושביה מעודם לא שמעו את המילה "כשר‭,"‬ סין מתקדמת בצעדי ענק להיות יצרנית המזון הכשר הגדולה בעולם, עם יותר מ־500 מפעלים שמייצרים מוצרים כשרים, כך מדווח השבוע ה"לוס-אנג'לס טיימס" ■ בכתבה, מתראיינים משגיחי כשרות המספרים על המשימה הלא פשוטה של חיים בין העם הסיני ■ "הם פעם ביקשו ממני להגיע למפעל ולברך את הדגים‭,"‬ מספר הרב שמעון פרוינדליך, שליח חב"ד בבייג'ין שזכה בעיר לכינוי סנטה קלאוס לסיפור המלא
אוכל סיני לא מספיק לסינים, הם גם רוצים כשר
הרב שמעון פרוינדליך על רקע החומה הסינית ● צילום: מנחם שרף וארכיון
צ'ינג צ'ינג ני, לוס-אנג'לס טיימס

הרב מרטין גרונברג הוא משגיח כשרות בסין, המקום שבו האוכל משול כמעט לדת, והמאמינים מוכנים לאכול כל דבר בעל ארבע רגליים, חוץ אולי מהשולחן.

גרונברג משגיח על 300 מפעלים, ולא יכול להסתובב ביניהם עם תיק נסיעות קליל. לכל מקום הוא סוחב מזוודה מלאה בקופסאות שימורים ובמזון יבש, שמהם יתקין לו ארוחת בוקר, צהריים וערב, רק שלא יצטרך לעצור ולסעוד את לבו במסעדה סינית. לחבריו בבייג'ין קשה להבין את החוקים שבגללם הוא יכול להזמין רק צלחת פירות ופחית קולה.

גם לחברו הרב שמעון פרוינדליך הסינים לא עושים חיים קלים. "פעם הם ביקשו ממני להגיע למפעל ולברך את הדגים‭,"‬ מספר המשגיח המזוקן, שזכה כאן לכינוי סנטה קלאוס.

על אף שמרבית תושביה מעודם לא שמעו את המילה "כשר‭,"‬ סין מתקדמת בצעדי ענק להיות יצרנית המזון הכשר הגדולה בעולם, עם יותר מ־500 מפעלים שמייצרים מוצרים עם תו התקן המיוחל. לא שתושבי המדינה שבאופן רשמי עדיין רשומה כאתיאיסטית אימצו לפתע את היהדות, אלא שהכשרות מסתבר היא עסק משתלם מאוד. השוק הגדול בעולם למוצרים הכשרים הוא בארצות הברית. מרבית הצרכנים הם דווקא לא יהודים, שרואים במזון הכשר בטוח ובריא יותר. אחרי יותר מדי מקרים של מזון שיוצר בסין ונמצא פגום, חתימת הכשרות היא תעודת ביטוח אוטומטית למפעלים שמייצאים אל מעבר לים.

"בסין בקושי יש לנו קשר עם יהודים‭,"‬ מספרת לוסי קיאן, מנהלת מפעל ממתקים, "אנחנו שומרים על הכשרות כי זה מה שהשוק דורש‭."‬ מאז שהמפעל שלה עבר לייצור כשר, עלו המכירות ב־40 אחוז. "אני בטוחה שתעודת הכשרות עזרה‭,"‬ היא מוסיפה.

מעב ר לבעיות היומיומיות, המשגיחים גם צריכים להתמודד עם האתגר של הסבר חוקי הכשרות במקום שבו אסורה כל פעילות דתית, למעט בכנסיות שמפעילה המדינה. גרונברג עוקף את הבעיה ושם דגש על המשותף בין הסינים ליהודים, שני עמים בעלי היסטוריה ארוכה של דיכוי ומאבקים. "אני פשוט לא מכניס את אלוהים לתוך המשוואה‭,"‬ הוא מסביר, וממשיך במלאכת הקודש של התעלמות מפיתויי המטבח של המזרח הרחוק.

(הכתבה פורסמה הבוקר בתרגום לעברית בעיתון "מעריב")
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.